Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hakkari Yüksekova'da çatışmalar nedeniyle bir çok ev hasar gördü

        Hakkari'ninYüksekovailçesinde sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından gece boyu devam eden çatışmalar nedeniyle ilçe savaş alanına döndü.

        Hakkari Valiliği'nin çıkan olaylar nedeniyle dün saat 23.30'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan ettiğiYüksekovailçesinde güvenlik güçleriyle PKK üyeleri arasında sabaha kadar çatışmalar devam etti.

        İlçede sokağa çıkma yasağı devam ederken, gece çıkan çatışmalardan dolayı da birçok ev hasar gördü. Orman ve Eski Kışla mahallelerindeki çatışmalardan dolayı ölü ve yaralıların öldüğü önü sürülürken, savaş alanına dönen ilçede gerginlik devam ediyor. Gece başlayan çatışmanın ilçedeki etkisi gün yüzüne çıktı. (İHA)

        HDP'Lİ ZEYDAN'IN RESMİ KAYNAKLARDAN DOĞRULANMAYAN İDDİASI: 3 KİŞİ ÖLDÜ, 7 KİŞİ YARALANMADI

        HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, kendilerine gelen bilgilere göre çatışmalarda 3 kişinin öldüğünü ve 7 kişinin de yaralandığını söyledi, ancak bu bilgi yetkililerce doğrulanmadı.

        Hakkari Valiliği çıkan olaylar nedeniyleYüksekovaİlçesi'nde dün gece saat 23.30'dan ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağının ilan etti.

        Yasağın hemen ardından ilçenin Orman ve Eski Kışla mahallelerinde silah ve patlama sesleri duyuldu, bir çok kişi yasağa uymayarak sokaklara çıktı. Ellerindeki tava, tencere kapaklarını birbirine vurarak sokaklarda protesto gösterisi yapan gruplara güvenlik güçleri sık sık müdahalede bulundu. İlçenin çeşitli mahallelerinde terör örgütü PKK yandaşları, zırhlı araçlarla devriye gezen polis ekiplerine barikat kurup taş atarken, güvenlik güçleri de basınçlı su ve gaz bombasıyla müdahale etti.

        Yüksekova'nın çeşitli mahallelerinde çıkan çatışmalar nedeniyle gece boyu aralıklarla duyulan silah sesleri sabah saat 07.30 sıralarında kesildi. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ