Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bekir Bozdağ HABERTÜRK'te

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti'nin seçim 1 Kasım seçim listesinin detaylarını ve listenin oluşumunda dikkat edilen kriterleri HABERTÜRK ekranlarında değerlendirdi.

        Bozdağ aday seçiminlerinin zor geçtiğini belirterek, aday belirleme aşaması için "AK Parti, Geçen zaman içerisinde büyük bir havuz oluşturdu. İyi insanlardan, nitelikli insanlarda, ehliyetli insanlardan büyük bir havuzumuz oldu. AK Parti elindeki iyi insanlardan oluşan listeyi oluşturmak isteseydi, 20 tane 550 kişilik ayrı ayrı liste oluşturabilirdik" ifadelerini kullandı.

        İşte Bekir Bozdağ'ın konuşmasında öne çıkanlar:

        Bzim partimizde liste dışı olmak siyaset dışı olmak anlamına gelmiyor. İyiler arasında tercih yapmakta zorlandık. Kamuoyu araştırmaları yaptık. AK Parti'ye oy vermemiş vatandaşlarımız ne düşünüyor bunlarla ilgili çalışmalar yaptık.Tercih yaparken sağlıklı veriler üzerinde çalıştık. Aday olmayanların her biri aday olanlar kadar niteliklidir.

        DOĞU-GÜNEYDOĞU ADAYLARI

        Doğu ve Güneydoğı'da yaşayan vatandaşlarımızın birinci partisi hep AK Parti oldu. Doğudaki seçim sonuçlarının ortalamasına baktığımızda, şu anda bile, birkaç il hariç bölgenin bütün ortalamasında AK Parti birinci. Adayları belirlerken yine oradaki vatandaşımızın isteklerini göz önünde bulundurduk. yapılan eleştirileri dikkate aldık. Orada bize yapılan en büyük eleştiri, dışarıdan gelenlerin oraya intikal ettirilmesi. Baktığınızda bu seçim listesinde, bölgede mahallinden adaylara çok çok öncelik verildiğini göreceksiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ