Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul'da terör örgütü operasyonu

        Gökay USANMAZ/HABERTÜRK

        İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün saat 04.00 sıralarında terör örgütü DHKP-C’ye yönelik Ataşehir, Sarıyer, Gaziosmanpaşa ve Sultangazi’de daha önceden tespit edilen 16 adrese eşzamanlı baskın yaptı.

        Özel Harekât polisinin de destek verdiği operasyonda, söz konusu adreslerin bulunduğu sokaklarda Çevik Kuvvet polisi geniş güvenlik önlemi aldı.

        Baskın yapılan adreslerde bir otomatik av tüfeği, örgütsel dokümanlar ve dijital veriler bulundu.

        GENÇ KIZIN DURUMU AĞIR

        Operasyon düzenlenen adreslerden biri ise Sarıyer Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde bir gecekondu oldu. Polisin bir kadın canlı bombayı aramak için içeri girmek istediği gecekonduda yaşayan aile, duruma tepki gösterdi. Polis ile aile arasında arbede yaşandı. Bu sırada evin 24 yaşındaki kızı Dilek D., göğsünden vuruldu.

        Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan genç kız ameliyata alındı. Kalbi duran ve müdahaleyle hayata döndürülen genç kızın hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

        AĞABEY: TARTAKLADILAR

        Dilek’in ailesi, kızlarının polis kurşunuyla vurulduğunu iddia etti. Hastane önünde açıklama yapan Dilek D.’nin ağabeyi Emrah D., operasyon başladığı sırada kapı önünde oturduklarını belirterek, polisin önce kendilerini tartakladığını, ardından silah kullandığını, bu silahtan çıkan kurşunun kız kardeşine isabet ettiğini iddia etti. Emrah D., şikâyetçi olacaklarını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ