Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Korsan taksilerde son moda; hafif ticari sarısı

        GAZETE HABERTÜRK

        Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Yönetim Kurulu Üyesi ve Istanbul Bahçelievler Şoförler Odası Başkanı Halit Yılmaz, 18 bin ticari taksinin bulunduğu Istanbul’da son günlerde yaşanan ‘korsan taksi’ tartışmaları konusunda açıklamada bulundu. Yılmaz, “Günümüzün modası K belgeli korsan kamyonetlerdir. 4-5 aydır korsan kamyonetlerle hem yolcu hem de eşya taşımacılığı yapılmaktadır.

        ‘EMEK VE VERGİ HIRSIZLIĞI YAPILIYOR’

        Oysa K belgeli bu tip araçların kullanım amacı sadece yük taşımacılığı olmasına rağmen, taksici esnafımızın ekmeğine göz dikerek kamyonetlerini sarı renkte boyatıp, araçlarının üst kısmına taksi şapkası takarak aracın cam altına dama işareti koyarak ‘korsan taksi taşımacılığı’ yapmaktadırlar” ifadesini kullandı. Taksici esnafını mağdur eden bu tür çalışmaların acilen önüne geçilmesi gerektiğinin altını çizen Yılmaz, “Her gün birileri farklı bir şekilde ekmeğimizi elimizden alıyor ve almaya çalışarak, çoluk çocuğumuzun rızkını çalıyorlar. Akıllı telefonlar üzerindeki uygulamayla veya internet sitesi üzerinden topladığı yolcuları korsan taşıyan bazı firmalar ise devlete bir kuruş vergi vermeden kaçak yolcu taşıyor” dedi.

        ‘KORSAN TAŞIMACILIK SIKI DENETLENMELİ’

        TŞOF Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz, korsan yasası çıktığında tüm Türkiye de faaliyet gösteren ticari taksici esnafının bayram ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti: “Korsan yasası ticari araç sahiplerinin hakkını korumak ve vergi kaybını önlemek için çıkarılmıştı. Ama İstanbul’da, korsan çalışan emek hırsızları değil de, ticari araçla yolcu taşımacılığı yapan taksici, minibüsçü ve servisçi 60 gün trafikten men edildi ve edilmeye de devam ediliyor. TŞOF olarak bu hatanın düzeltilmesi için uğraşırken şimdi de karşımıza K belgeli kamyonetler çıktı. Bu araçlar için kolluk kuvvetleri uygulamaya gittiğinde K belgesini gösteriyor ve aracın arkasına aldatıcı şekilde koyulan bir televizyon ya da bavul göstererek kamyonetçilik yaptıklarını iddia ediyorlar. Oysa ki aslında bu araçlar taksicilik hizmetinde bulunuyor.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ