Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Anket şirketleri 1 Kasım seçimlerinde yanıldı

        HABERTURK.COM

        1 Kasım seçimlerinin ardından yapılan anketlerde de büyük farklar ortaya çıktı. Kesin olmayan sonuçlara göre hiçbir anket şirketi sonuçları tahmin edemezken, en yakın tahmin A&G araştırma şirketinden geldi.

        Kesin olmayan seçim sonuçları, anket şirketlerinin yanıldığını ortaya koydu.

        1 Kasım öncesi anketlere göre, AK Parti'nin alabileceği en düşük oy oranı için Sonar yüzde 40,5 derken, en yüksek oy oranı tahminini yüzde 47,2 oy oranı ile A&G araştırma şirketi yapmıştı.

        CHP için en yüksek oy oranını KONDA yüzde 27,9 olarak tahmin ederken, en düşük oy oranını yüzde 25,3 ile A&G araştırma şirketi tahmin etmişti.

        MHP'nin en düşük oy oranı için yüzde 13,5 ile A&G yaklaşırken, Sonar yüzde 15,2 oy oranı tahmininde bulunmuştu.

        HDP için en düşük oy oranı için ORC, Gezici, A&G ve MAK yüzde 12,2 tahminlerinde bulunurken, KONDA yüzde 13,8 oy oranı tahminindebulunmuştu.

        "YANILDIK, ÖZÜR DİLERİZ"

        Andy-Ar Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Acar, Habertürk'te yaptığı açıklamada, "Yanılmış ve yanıltmış olduk. Ama maalesef eğer yanılttıysak onları da yanıltmış olduk ve ben bizi izleyen Andy-Ar'a güvenen ve bütün çözüm ortaklarımıza teşekkür ediyorum ve özür de diliyorum.Bir hata olarak kabul ediyorum, yarından itibaren tabii ki hatanın ne olduğunu okumaya çalışacağız. Ama böyle bir sonuç bizim imkansız gördüğümüz bir sonuç. Bunu kabul etmem mümkün değil. Elimizde yüzbinlerce yapılmış çalışma var. Yarın daha iyi okumaya çalışacağız" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ