Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın ölümü davası

        Sedef ŞENKAL DEMİR- İSTANBUL

        Öztürk, 87 günlük firarının nedeni olarak basını gösterdi ve "Ramazan ayında beni alkolik, uyuşturucu bağımlısı yaptılar. Linç ettiler. Basının yargıyı etkilemesinden korktuğum için kaçtım. Amacım adaletten kaçmak değildi. Çok pişmanım. Bir hukuk fakültesi öğrencisi olarak kendimi cezaevine yakıştıramıyorum" dedi. Sınavları olduğu için tahliyesini isteyen Öztürk'ün bu talebini mahkeme reddetti.

        HAKİM ÇİÇEKCİ MEHMET'İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

        Anadolu 77. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün görülen ilk duruşma Hakim Çağan Hanımeli'nin, ölen Kaya'nın ailesine başsağlığı dilemesi ve "Metanetli olalım disiplini sarsacak davranışta bulunmayalım. Adil ve tarafsız bir yargılama olacak" sözleriyle başladı. Ardından "Bilinçli taksirle ölüme neden olmak" suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık Murathan Öztürk savunma yaptı. Öztürk, beraberindeki arkadaşı Serhat Aksoy ile Kalamış'ta sahur yaptıklarını ardından yola çıktıklarını anlatarak, "Olay yerinden önceki kırmızı ışıkta durup kalkış yaptım. Solumda araç olduğunu görünce direksiyonu sağa kırdım. Hakimiyeti kaybettim. Fren yapmama rağmen çiçekci tezgahına çarptım. Araçtan inip, hasara bakmak istedim. Çiçeklerin arasındaki kolu gördüm. Tutup çektim. Kafasını elime aldığımda kan ve et parçaları geldi. Kalabalık oldu. Korktum kaçtım" dedi. Öztürk, hakimin, yolda drift yaptığına dair görüntüler bulunduğunu hatırlatması üzerine "O görüntüler, aracıma ait değil. Yarış yapmadım. Hiçbir şekilde alkol almadım. Ramazan ayıydı zaten. Sonra özel hastaneden rapor aldım. İdrar aldılar benden" yanıtını verdi. Hakim de "Keşke kan alsalardı. En azından senin kanın oluğunu kanıtlayabilirdik" dedi.

        "PİŞMANIM"

        Öztürk kaza nedeniyle oldukça üzgün ve pişman olduğunu belirterek, "Bu olayda kusurlu olduğumu kabul ediyorum. Dikkatsiz ve tehlikeli şerit değiştirdiğim için suçluyum. Ama süratli değildim ve drift atmıyordum" diye konuştu.

        "NİYE İÇİN KAÇTIN?"

        Hakim Hanımeli'nin "Peki neden kaçtın" sorusuna "Korktum" yanıtını veren Öztürk, "Kimse istemeyerek sebep olduğu olaydan dolayı cezaevine girmek istemez. Ben hukuk fakültesi öğrencisiyim. Kendimi cezaevine yakıştıramıyorum" dedi.

        KAYA AİLESİ ŞİKAYETÇİ OLDU

        Duruşmada hazır bulunan Mehmet Emin Kaya'nın annesi Saide, babası Mehmet Selim ve kardeşleri Murat, Cengiz, Mürüvvet ile Tuğba Kaya ise şikayetçi olduklarını bildirdi. Baba Kaya'nın sanığın yakınları tarafından kimsenin kendilerine başsağlığı dilemediğini söylediği duruşmada ağabey Cengiz Kaya da "Sanığın teslim olmaması nedeniyle, yakınlarının görüşme taleplerini reddettik" dedi. Bunun üzerine Öztürk'ün avukatı Yılmaz Aboşoğlu, ağabey Kaya'ya "Basına konuşacağınıza, biz avukatınızı aradık. Maddi manevi yardım edelim dedik" şeklinde tepki gösterdi.

        7 TANIK DİNLENDİ

        Duruşmada dinlenen 7 tanıktan Ayşe Bergen Tuğsuz, araçların yarıştığını gösteren aşırı motor sesi duyduğunu ancak yarışı görmediğini söyledi. Kazada sanık Öztürk'ün beraberinde olan arkadaşı Serhat Aksoy ise "Kazayı görmedim. Telefonuma bakıyordum. Murat tehlikeli araç kullanmaz alkol de almamıştık" diye konuştu. Hakim de "En önemli tanık sensin sen de bir şey görmemişsin" dedi. Öztürk'ün kaza öncesi gittiği kafeteryanın işletmecisi ve garsonu ile yoldan geçenlerin de aralarında yer aldığı diğer tanıklar da otomobilih, sağa ve sola savrulduktan sonra kaza yaptığını anlattı.

        "LİNÇ EDİLDİM"

        Murathan Öztürk'ün avukatı Yılmaz Aboşoğlu duruşma sonunda 19 yaşındaki üniversite öğrencisi müvekkilinin basın tarafından linç edildiğini, katil ilan edildiğini belirterek, "Alkol bağımlısı ve uyuşturucu müptelası yapıldı. Olayda öngörememezlik unsuru var. Orada çiçekcinin uyuduğunu bilseydi belki son bir manevra daha yapabilirdi. Çekeceği cezayı çekti. Elleri kelepçeli sınavlarına giriyor" diyerek, tahliye talebinde bulundu.

        TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ

        Avukatından sonra tekrar söz alan Öztürk de 87 günlük firarının sebebinin basın olduğunu öne sürdü. "Basın beni linç etti. Ramazan ayında alkolik, uyuşturucu bağımlısı yaptılar. Basının yargıyı etkilemesinden korktuğum için 87 gün kaçtım. Amacım adaletten kaçmak değildi. Pişmanım, tahliyemi istiyorum" diye konuştu. Tahliye talebini reddeden hakim, drift görüntülerinin kaynağının tespit edilmesi ile Adli Tıp Kurumu'ndan yeni bir bilirkişi raporu alınmasına karar vererek, duruşmayı 12 Şubat gününe erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ