Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Artvin, Bitlis, Van, Tokat, Rize, Ordu, Siirt ve Samsun'da kar tatili

        ARTVİN'DE KAR TATİLİ

        Artvin'in merkez ile Borçka ve Murgul ilçelerinde kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

        Kent merkezinde dün etkili olmaya başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar kalınlığı il merkezinde 20 santimetreye ulaştı, yüksek kesimde ise 50 santimetreyi aştı. Kar yağışının devam etmesi nedeniyle il merkezi ile Borçka ve Murgul ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

        Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelinde il genelinde izinli sayılacağı açıklandı. Çok sayıda köy yolunun da ulaşıma kapandığı öğrenildi.

        BİTLİS'İN 2 İLÇESİNDE OKULLAR TATİL

        Bitlis'in Güroymak ilçe geneli ile Ahlat ilçesine bağlı köy okullarında eğitime bir gün ara verildi

        Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışından dolayı Güroymak ilçe geneli ve Ahlat ilçesine bağlı tüm köy okullarında eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

        Açıklamada, "Öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için Güroymak merkez ve bağlı köylerinde eğitime bir gün ara verildi. Ahlat ilçemizde ise merkezin dışındaki tüm köy ve taşımalı eğitim yapılan okullar tatil edildi" ifadeleri kullanıldı.

        VAN'IN ÇALDIRAN İLÇESİNDE OKULLAR TATİL

        Bölgede etkili olan kar yağışının ardından Çaldıran ilçesinde eğitime bir gün süreyle ara verildiği bildirildi.

        Kentte dün etkili olan kar yağışı sonrası, valilik kararıyla bugün Çaldıran'da okulların tatil edilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

        Öte yandan dün valilikte kar yağışı nedeniyle yapılan İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında da merkez İpekyolu, Edremit, Tuşba ile Özalp, Başkale ve Erciş ilçelerinde eğitime ara verilmişti.

        RİZE'NİN ÇAMLIHEMŞİN İLÇESİNDE OKULLAR TATİL

        Rize'de etkili olan kar yağışı 144 köy yolunu araç ulaşımına kapattı.Rize'de iki gündür etkili olan soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Rize'nin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 2 metreye ulaşırken, 144 köy yolu araç ulaşımına kapandı. Kapanan yolların açılması için çalışmalar başlatıldı. Çamlıhemşin İlçesi'nde okullar bir gün süre ile tatil edildi.

        TOKAT'IN BAŞÇİFTLİK İLÇESİNDE OKULLAR TATİL

        Tokat'tın Başçiftlik ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

        İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede kar yağışı ve olumsuz havanının etkili olduğunu söyledi.

        Yazıcı, hava şartlarından dolayı kaymakamlık tarafından bugün Başçiftlik ilçesinde okullarda eğitime ara verildiğini kaydetti.

        SİİRT'İN ÜÇ İLÇESİNDE KAR TATİLİ

        Siirt'te önceki gece etkili olan kar yağışı nedeniyle Şirvan, Eruh ve Pervari ilçelerine bağlı köylerinde taşımalı eğitim tatil edildi.

        Siirt Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, Şirvan, Eruh ve Pervari ilçesinde taşımalı eğitim yapılan tüm köylerde eğitimin kar nedeniyle tatil edildiğini aktardı.

        Suay, köy yollarının ulaşıma açılmasıyla yeniden eğitime başlayacaklarını dile getirdi.

        ORDU'NUN DÖRT İLÇESİNDE KAR TATİLİ

        Ordu'da yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle 4 ilçede okullar bugün tatil edildi.

        Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Akkuş, Çamaş, Gürgentepe ve İkizce İlçelerinde eğitim-öğretime kar nedeniyle bugün ara verildiği belirtildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise kar nedeniyle kapanan 40 mahalle yolunu tekrar ulaşıma açarken 240 personel ve 182 iş makinesiyle karla mücadele çalışmasını sürdürdü. Kar kalınlığı yüksek kesimlerde yarım metreyi geçti.

        SAMSUN'DA KAR TATİLİ

        Canik ilçesindeki Başarı Üniversitesi'nde kar kalınlığının 15 santimetreyi bulması nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

        Aralıklarla yağmaya devam kar yağışı rakım olarak 300 metre üzerinde etkili olmaya başladı. Sabah erken saatlerde yağan kar nedeniyle Başarı Üniversite'ne çıkan yollar kapandı.

        Açılan yoldan üniversite personelini taşıyan servisler güçlükle geçerek kampüse ulaştı. Fakat kar yağışının devam etmesi üzerine öğrencilere okulun tatil olduğu mesaj yoluyla ulaştırıldı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ