Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Nokta Dergisi iddianamesi kabul edildi

        Elif Buse KARĞIN - İSTANBUL

        İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianamenin kabulüyle birlikte iki gazetecinin tutukluluk halinin devamı yönünde karar aldı. Mahkeme, isnat edilen suça karşı istenen ceza miktarına göre tutuklamanın orantılı olduğunu savundu. Tutuklama dışındaki adli kontrol uygulamalarının sanıklar üzerinde yeteri kadar etkili hukuksal denetim sağlamayacağı ileri sürüldü.

        Basın Savcısı Umut Tepe'nin sevk ettiği Güven ve Çapan, sulh hakimliği tarafından halkı hükümete karşı silahlı isyana tahrik suçlamasıyla tutuklamıştı.

        15 YILDAN 20 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

        Soruşturmasını tamamlayan savcı Umut Tepe, iki isim hakkında 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. İddianamede, AK Parti'nin yüzde 49.4 oy aldığı hatırlatılarak Nokta Dergisi'nde demokratik olarak yapılan seçimi sabote etmek, halkın bir kesimini mevcut Cumhurbaşkanı ile kurulacak hükümete karşı provoke etmek, iç savaş çıkarmak için silahlı isyana tahrik etmek suretiyle sanıkların üzerilerine atılı ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etme' suçunu işledikleri ileri sürüldü.

        Davanın ilk duruşması 29 Aralık'ta yapılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ