Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kadın kiralık katile 2 daire verip kocasını öldürtmüş

        Mustafa ŞEKEROĞLU / GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul’da 2 gün önce ormanlık alanda işlenen cinayetin ardından, polisiye filmleri aratmayan bir plan çıktı. 39 yaşındaki Behçet Güneş’i eşinin, kadın bir kiralık katille 2 daire karşılığı anlaşarak öldürttüğü anlaşıldı. Karı-koca katiller, ceset bulunduktan sonra taziyeye bile gitmiş.

        İstanbul Sultangazi’deki Kent Ormanları’nda önceki sabah bir erkek cesedi bulundu. Yapılan araştırmada cesedin, 5 çocuk babası 39 yaşındaki Behçet Güneş’e ait olduğu belirlendi. Güneş’in kafasına sıkılan tek kurşunla öldürüldüğü tespit edilirken, cesedin yanında bir de 7.65’lik tabanca bulundu.

        Cinayet Büro ekipleri, ‘intihar’ süsü verilen olayla ilgili soruşturma başlattı. İlk olarak, oto yıkama işi yapan Behçet Güneş’in eşi İ.G.’nin, ceset bulunmadan bir gün önce kayıp başvurusu yaptığı belirlendi.

        TELEFONDAKİ MESAJLAR

        Güneş’in kaybolduğu gün saat 13.00 sıralarında işyerinden aracıyla ayrıldığı tespit edildi. Cep telefonu kayıtlarında ise mesajlaştığı bir kadına randevu verdiği ortaya çıktı. Ancak mesajlaştığı numaranın ‘patates’ tabir edilen sahte hat olduğu belirlendi. Ardından güvenlik kamerası kayıtlarından Güneş’in aracını otoparka bırakıp bir kadınla ormanlık alana girdiği ana ait görüntüler elde edildi. Görüntülerin devamında ise kadının bir süre sonra başka bir adamla ormandan çıktığı görüldü. Kadının İlknur Ç., yanındaki erkeğin de eşi Sezgin Ç. olduğu ortaya çıktı.

        Sultangazi’de yaşayan karı-koca gözaltına alındı. İfadesinde cinayeti itiraf eden İlknur Ç., ayrıntıları şöyle anlattı:

        “Behçet Güneş’in eşi İ.G. ile aynı okulda okuyan çocuklarımız sayesinde tanıştık. Kocasının kendisini sürekli dövdüğünü söylerdi. ‘Ondan kurtulmak istiyorum’ derdi. Bana ‘Kocamı öldürün, ne isterseniz veririm’ dedi, kabul ettim. Eşim de ‘Tamam yaparız’ dedi. 2 daire karşılığında anlaştık. Silah için İ., 2 bin lira verdi. Güneş’i tuzağa düşürmek için ‘patates hat’ alıp planı devreye soktuk.”

        SİLAHI BARAJA ATMIŞLAR

        İlknur Ç.’nin dosyaya giren anlatımlarına göre, kadın ‘patates hattı’ndan Güneş’e mesaj attı, ardından da yanlışlıkla olduğunu söyledi. Mesajlaşma başladı, ikili arkadaşlık kurdu. Genç kadın, Güneş’e buluşmak için randevu verdi. Sezgin Ç. ormanlık alana daha önce gitti, İlknur Ç. de Güneş’i oraya götürdü.

        Cinayet sonrası ormanlık alandan ayrılan karı-koca, cesedin bulunmasının ardından ailenin evine taziyeye bile gitti. Polis, Behçet Güneş’in eşi İ.G.’yi de gözaltına aldı. Olay yerinde bulunan silahın intihar süsü verilmek için bırakıldığı, cinayette kullanılan tabancanın çift tarafından baraja atıldığı belirlendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ