Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Samsunlu işadamı Aydın Danış'a istanbul’da infaz

        Mustafa ŞEKEROĞLU / İSTANBUL

        Samsun'dan iş görüşmesi için geldiği İstanbul'da imam nikahlı eşinin kardeşine ait işyerinde öldürüldüğü ve cesedinin ormanlık alana atıldığı ortaya çıkan İşadamı Aydın Danış'ın 12 bin TL'lik borç yüzünden öldürüldüğü ortaya çıktı. Biri 17 yaşında 3 şüpheli polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilirken, güvenlik kameralarından cinayet anı ile sonrasına dair sesler ve görüntüler elde edildi.

        İstanbul'dan polisi arayan bir kişi, Samsun'dan gelen Aydın Danış(47) adlı işadamının öldürüldüğünü söyledi. Polis hakkında kayıp başvurusu olmayan Danış'ın Sarıyer'de yaşayan nikahlı eşine ulaştı. Adı açıklanmayan eş, kocasıyla boşanma davası olduğunu söyledi. Bu bilginin ardından da Danış'ın A.Y. adlı bir kadınla imam nikahıyla yaşadığı tespit edildi. İfadesine başvurulan A.Y. Aydın Danış'tan ağabeyi ve bir arkadaşıyla alkol almaya gittikten sonra haber alamadığını anlattı.

        Polis de kadının ağabeyi olan İşadamı Ali Y.'nin Maltepe Bağlarbaşı Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bürosunu takibe aldı. Takip sırasında büroda temizlik yapıldığı görülünce operasyon gerçekleştirildi. Ali Y., gözaltına alındı. İşadamı, cinayeti hem şoförü hem de arkadaşı olan Ramazan Ö.'nün(48) gerçekleştirdiğini söyledi. Ramazan Ö. ile olay gecesi beraberinde bulunan Ali Y.'nin 17 yaşındaki oğlu S.Y. de gözaltına alındı.

        Şüphelilerin ifadeleri de olayın ayrıntılarını ortaya çıkarttı. Ali Y. ile 17 yaşındaki oğlunun bilgisayarda oyun oynadığı sırada Ramazan Ö., birlikte alkol aldığı Aydın Danış'tan Samsun'da yaptığı işin bedeli olan 12 bin TL alacağını istedi. İkili arasında çıkan tartışmada Danış, bir bardağı kırdı. Ramazan Ö. de silahını çekip, Danış'a ateşledi. Bununla da yetinmedi yaralı halde yere yığılan Danış'ın alnına bir kurşun daha sıktı. İşadamı olay yerinde öldü. Ardından cesedi Şile'de ormanlık alana atıp, üzerine moloz dolu çuvallar koyarak gizledi.

        SİLAH SESİ VE ÇIĞLIKLAR GÜVENLİK KAMERASINDA

        Danış'ın cesedi incelenmek üzere Adlı Tıp Kurumu'na gönderilirken büronun bulunduğu apartmandaki güvenlik kameralarından cinayet anı ile sonrasına dair sesler ve görüntüler elde edildi. Kamera görüntülerinde; Aydın Danış, Ali Y. ve diğer 2 kişiyle birlikte büroya geliyor. Saat 03.30 sıralarında ise silah sesleri duyuluyor. Çığlıkların ardından bir kez daha silah sesi gelirken 3 şüpheli bürodan çıkıyor. Ali Y. ve Ramazan Ö., 2 saat sonra geri geliyor. Önce Ramazan Ö., koridordaki kameranın açısını değiştiriyor. Ardından da ikili, Danış'ın battaniyeye sarılı cesedini bürodan çıkartıyor.

        GENÇ AVUKAT, BABASI İLE KARDEŞİNİ SAVUNACAK

        Cinayet Büro Amirliği'nce sürdürülen soruşturmada şüphelilerden Ali Y.'nin avukatlığını 23 yaşındaki kızı Dilara Y. üstlendi. Kardeşi Sefa Y.'nin de vekilliğini yapacak olan Dilara Y.'nin avukatlık mesleğine yeni başladığı, ilk davasının babası ile kardeşinin şüpheli olduğu soruşturma olduğu öğrenildi. 3 şüpheli emniyetteki sorgularının ardından adliyeye gönderildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ