Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ankara'da anne ve babasını 6 saat pompalı tüfekle rehin aldı

        Başkent'te psikolojik tedavi gördüğü belirtilen şahıs, anne ve babasını pompalı tüfekle rehin aldı. Şahıs, polis ekiplerinin 6 saat süren çalışmaları sonucu ikna edilerek binadan indirildi.

        Olay, saat 21.00 sularında Sincan'da yaşandı. Edinilen bilgiye göre; psikolojik tedavi gördüğü belirtilen Evren Karakaş, anne ve babasını Ahi Evran Mahallesi Bahçe Caddesi'nde bulunan evlerinde pompalı tüfekle rehin aldı. Karakaş'ın bir anlık dalgınlığından faydalanan annesi kendisini balkona, babası ise odaya kilitledi. Olayı gören mahalle sakinleri, polis ekiplerine haber verdi.

        Polis ekipleri, şahsın silahlı olması nedeniyle geniş güvenlik önlemleri aldı. Apartmanın bulunduğu cadde ve sokaklar, emniyet şeridi çekilerek insan ve araç trafiğine kapatıldı. İtfaiye ekipleri, evin balkonunun altına şişme branda açtı. Özel harekat ekiplerinden bir keskin nişancı, itfaiye aracının merdiveniyle apartmanın en üst katında bulunan dairenin karşısına çıkarıldı. Balkonda mahsur kalan anne Karakaş, başka bir itfaiye aracıyla kurtarıldı.

        Evren Karakaş, polis ekiplerinin yaklaşık 6 saat süren çalışmaları sonucu, saat 03.00 sıralarında evin kapısını açmaya ikna oldu. Eve giren özel harekat polisleri, şahsı gözaltına aldı. Şahsın rehin aldığı babası ise kendini kilitlediği odanın kapısını açarak kurtarıldı.

        Karakaş, polis aracıyla Sincan Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şahsın bir süre önce eşinden boşandığı, 2 ay önce de tedavi gördüğü Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden ayrıldığı öğrenildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ