Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara'daki patlamayı kim yaptı? Başbakan Ahmet Davutoğlu açıkladı!

        HABERTURK.COM

        Başbakan Ahmet Davutoğlu Genelkurmay Karargahı'ndakonuştu. Davutoğlu Ankara'da dün meydana gelen saldırı ile ilgili, "Şu anda olayın failleri, konusu tümüyle aydınlatılmış durumdadır. Bu saldırıyı Türkiye içindeki bölücü terör örgütü üyeleri ve YPG mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştır. Bu kişi PKK ve YPG mensubu bir kişidir. Saldırının YPG irtibatı ortaya çıktı. Kişi, 1992 Amude doğumlu Salih Neccar adlı kişidir. Saldırıyla ilgili 9 kişi gözaltına alındı. YPG irtibatları kesindir" açıklamasında bulundu. Davutoğlu ayrıca saldırıda yaşamını yitiren28 kişiden 27'sinin TSK mensubu birinin ise sivil olduğunu belirtti.

        İşte Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

        Türkiye terör saldırılarından dünyada en sık yara almış ülkedir. Terörün ne olduğunu en çok biz biliriz. Bu eylemler Türkiye'nin etrafındaki kriz bölgeleri arttıkça etkisini daha da fazla göstermektedir. Dün yüreğimizi yakan terör saldırısındahayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Silahlı kuvvetlerimize de bir kez daha taziyelerimizi iletiyorum. Saldırıda ölen 28 kişiden 27'si TSK mensubu biri sivil. Gece boyu istihbarat bilgilerini topladık. Dün gece Cumhurbaşkanımızla bütün gece görüştük. Failler tümüyle aydınlanmıştır. Saldırıda doğrudan YPG irtibatı ortaya konulmuştur.

        Şu anda olayın failleri, konusu tümüyle aydınlatılmış durumdadır. Bu saldırıyı Türkiye içindeki bölücü terör örgütü üyeleri ve YPG mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştır. Bu kişi PKK ve YPG mensubu bir kişidir. Saldırının YPG irtibatı ortaya çıktı. Kişi, 1992 Amude doğumlu Salih Neccar adlı kişidir. Saldırıyla ilgili 9 kişi gözaltına alındı. YPG irtibatları kesindir.

        Hala YPG'yi terör örgütü olarak görmeyen ülkelere buradan sesleniyorum. Ümit ederiz ki bütün diğer ülkeler de bunu görmüştür. Elimizde bütün deliller mevcuttur. YPG terör örgütü değildir diyenlere belgelerle kanıtlar ortaya konacaktır. Terör örgütünün bu faaliyeti sonrasında da operasyonlarımız devam ediyor. Tüm bu çerçevede Haftanin kampına hava kuvvetlerimiz yoğun bir operasyonda bulundu. İsimleri bizde mahfuzdur terör elebaşlarının da olduğu 70 civarında terörist etkisiz hale getirildi. kesinlikle bu saldırının bedeli ödetilecektir. Her türlü meşru müdafaa dahil tedbirimizi alacağız.

        Soruşturma devam ediyor. İrtibatlı 9 kişi gözaltına alındı. Bu anlamda bir network tespit edildi. Yeni gözaltılar olacak. Şehitlerimizin isimleri konusunda kamuoyumuz bilgilendirilecek. Dün saat 9:30 itibari ile Haftanin civarında çok etkili kapsamlı bir operasyon yapılmıştır. istihbari bilgiler doğrultusunda operasyon yapıldı. 70 civarında bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Sınırımıza dönük olarak kim ihalal ederse en güçlü şekilde mukabelede bulunulacak. YPG'ye yönelik top atışları da devam edecektir.

        PKK 70'li yıllarda doğduğu zaman da bir piyondu. Halkımız son yönetilen operasyonlara yoğun destek verdi. Herkesin birbirine sarılması gereken bir dönemdeyiz. Son dönemde YPG'nin Azez'e doğru ilerlemesi için hava desteği verenkler var. Rusya'yı da bu konuda uyarıyorum. Türkiye'ye dönük terör piyonu kullanmaya yönelen herkes bilsin ki bu terör piyonu bumerang gibi döner onları da vurur. Terör kimin eli tarafından kullanılırsa ilk onu vurur.

        YPG'ye destek veren müttefik ülkelere de sesleniyorum. Bilinsin ki bu saldırılar devam ederse YPG kadar onlar da bu sorumluluğu paylaşmış olacaklar. Afganistan'da biz fiilen dayanışmamızı gösterdik. Başta ABD olmak üzere Afganistan'da omuz omuza durdurğumuz NATO üyesi hiçbir ülkenin YPG ile işbirliği yapmasını maruz görmeyiz. Tüm müttefik ülkelerin dışişleri bakanları çağırılacak ve belgeler onlara da verilecek.

        Tam ve tartışmasız destek bekliyoruz. Umarız artık müttefiklerimiz de YPG'nin bölücü örgütün uzantısı olduğunu görürler. Halkımızı tehdit eden terör örgütünü masum görenleri mazur görmemiz mümkün olamaz. Bazı yayın organları, olay bir askeri olaymış gibi ki olsa da fark etmez, ama yapılan yayınları lanetliyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ