Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Silopi'de 100 aile danışmanı sahaya inecek

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu; Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak’ı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Erzurum’da Aile Sosyal Destek Projesi’nin (ASDEP) başladığını açıkladı.

        Ramazanoğlu, proje kapsamında saha elemanı olarak bin 500 psikolog alacaklarını ifade ederek, “Bir gün kapınız çalınacak. Arkadaşlara “Kimsiniz?” dediğinizde “Ben sizin danışmanınızım” diyecek” diye konuştu.

        Projenin daha önce, özel bir süreçten geçen 4 il ve 12 ilçede başladığını belirten Bakan Ramazanoğlu, şöyle devam etti: “Mardin, Diyarbakır, Hakkâri, Şırnak’ta çalışmalar sürüyor.

        Silopi’de güvenlik güçlerimiz çıktıktan sonra 100 arkadaşımız; psikolog, toplum hizmet uzmanları sahada çalışmaya başlayacak.4 ilden sonra bugün de proje Erzurum’da başlatıldı. Ben de bugün bu projenin gönüllü çalışanı olarak bir aileyi ziyaret edeceğim.

        Bakan değil; doktor, sosyal çalışan kimliğimle. 4 haftadır sahadayız. 15 bin aileye ulaştık. 1 yılın sonunda tüm Türkiye’nin, aile sosyal danışmanı tarafından kapısı çalınmış olacak.”

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ