Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Bombalı araç olayına karışan 6 kişi gözaltına alındı

        Mardin'inKızıltepe İlçesi'nde 29 Şubat pazartesi günü ihbar üzerine Mardin-Kızıltepe karayolu kenarında parkedilmiş halde bulunan bombalı araçla ilgili 6 kişi gözaltına alındı.

        Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Kızıltepe İlçesi'nde güvenlik güçlerine yapılan ihbar üzerine, içerisinde bomba düzeneğinin bulunan yabancı plakalı araç olayına karıştıkları öne sürülen 6 kişinin gözaltına alındığı açıkladı.

        Valilik açıklamasında, şöyle denildi:

        "Kızıltepe ilçemizde 29 Şubat 2016 tarihinde duyarlı bir vatandaşımızın '155 Polis hattına' yaptığı ihbarı değerlendiren güvenlik unsurlarımız tarafından Üçyol Kavşağı'nda bulunan yabancı plakalı bir araçta bomba düzeneği tespit edilmiştir. 12 kilogramlık 3 adet mutfak tüpünün bulunduğu araçtaki bomba düzeneği, bomba imha uzmanlarınca etkisiz hale getirilmiş ve kontrollü olarak patlatılmıştır. Olayla ilgisi olan 6 şahıs, güvenlik güçlerimizce gözaltına alınmış olup, gerekli tahkikatlar devam etmektedir. Bölücü terör örgütüyle mücadelede yaptıkları destekler ile hep yanımızda olan vatandaşlarımıza, minnettar olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ