Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2016 YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

        Yükseköğretim Geçiş Sınavı'na giren milyonlarca öğrenci "YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?" diye araştırmaya başladılar. Peki 2016 YGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Merak edilen tüm soruların cevabını haberimizden öğrenebilir, YGS sınav sonuçları hakkında bilgi alabilirsiniz...

        2016 YGS NE ZAMAN AÇIKLANIR?

        Üniversite hayali kuran milyonlarca öğrenci 13 Mart Pazar günü (YGS)Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na girecekler. YGS sınav sonuçlarının 25 Mart 2016 tarihinde açıklanması bekleniyor.

        Adaylar YGS sınav sonuçlarını; T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile (https://sonuc.osym.gov.tr) adresinden öğrenebilirler. Ayrıca adaylar; 2016 YGS Sonuçları Sayısal Bilgilerine ÖSYM’nin (http://www.osym.gov.tr/) internet adresinden erişebileceklerdir.

        YGS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        ÖSYM'nin resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre; 3 Mart 2016 tarihinde yapılacak olan 2016-YGS sınavında sorulan soruların tamamının sınav tamamlandıktan sonra ÖSYM’nin internet sitesinden “Temel Soru Kitapçığı” adı altında ÖSYM’nin internet sitesinden tüm kamuoyunun bilgisine sunulmasına karar verilmiştir.

        117 BİN SALONDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

        YGS, Türkiye genelinde ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da 173 il/ilçe sınav merkezinde, 7 bin 300 binada ve 117 bin salonda, 303 bin sınav görevlisi ile gerçekleştirildi. Sınava, 2 milyon 178 bin 563 aday başvurdu.

        Tek oturumda yapılan sınav, saat 10.00'da başladı ve adaylara 160 soru için 160 dakika süre verildi.

        Adaylar, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sınava girecekleri binanın kapısında saat 09.00'da hazır bulundu. Adaylar, sınav salonuna 2016-YGS Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanı veya pasaportları kontrol edilerek alındı ve sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturdu.

        Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmadı. Adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş ile şeker ve peçete, ÖSYM tarafından verildi. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebildi.

        Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinin yer alacağı sınavda öğrencilere, Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13 ve biyolojiden ise 13 soru soruldu.

        Bu yıl sadece Şırnak'ta YGS yapılmadı. Burada sınava girecek 7 bin 593 aday, Gaziantep merkez, Gaziantep Nizip, Batman ve Siirt sınav merkezlerinden birinde sınava alındı.

        YGS'deki soruların tamamı, "Temel Soru Kitapçığı" adı altında, ÖSYM'nin internet sitesinden tüm kamuoyunun bilgisine sunulacak. Soruların pazartesi veya salı günü yayınlanması bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ