Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır son dakika haberleri 15.03.2016 - Bağlar'da maddi hasar ortaya çıktı!

        17:55 BAĞLAR'DA MADDİ ZARARMEYDANA GELDİ

        Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki dört yol mevkiinde gece yolu trafiğe kapatıp bazı araçları ateşe veren teröristlerin gerçekleştirdiği tahribat gün ağarınca ortaya çıktı. PKK'lı teröristler çok sayıda araca el koyarak devirdiği, yaktığı ve tahrip ettiği görüldü.

        15:25 EBUBEKİR DURMUŞ TÖRENLE TOPRAĞA VERİLDİ

        Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde yolu trafiğe kapatıp bazı araçları ateşe veren teröristlere güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu çıkan çatışmada şehit olan özel harekat polisi Ebubekir Durmuş için tören düzenlendi. örene özel harekat polisi üniformasıyla katılan şehidin eşi Aylin Durmuş eşinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

        13:45 3'Ü POLİS, 6 YARALI

        Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde dün gece başlayan çatışmalar şiddetlenerek, devam ediyor. Bir polisin şehit olduğu ilçede, zırhlı araca düzenlenen roketatarlı saldırıda, 3 polis yaralandı. Yaralı polislerin imdadına vatandaşlar koştu. Çatışmalarda ise 3 vatandaş yaralandı.

        Merkez Bağlar ilçesi Kayapınar Caddesi'nde dün gece başlayan çatışalar sürüyor. Sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ile birlikte geniş kapsamlı operasyon başlatılan bölge abluka altına alındı. Çok sayıda özel harekat polisinin sevk edildiği mahallede teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar sürerken, güvenlik güçleri ile teröristler arasında sık sık şiddetli çatışmalar yaşandı.

        Yasak kapsamında bulunan Nükhet Coşkun Caddesi'nde devriye görevi yürüten zırhlı polis aracına, teröristler tarafından ara sokaktan roketatarlı saldırı yapılarak, uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda, 3 polis memuru yaralandı. Yaralı polislerin yardımına çevrede bulunan vatandaşlar yetişti. İlk müdahalelerinin vatandaşların yaptığı polisler, Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

        Saldırının ardından bölgede teröristler ile güvenlik güçleri arasında sıcak temas yaşandı. Çatışmada, kurşunların arasında kalan 3 vatandaş da yaralandı. Yaralılar, özel bir hastaneye kaldırılarak, tedavi altına alındı.

        Teröristler, aynı cadde üzerindeki polise iki kez daha roketatarlı saldırı girişiminde bulundu. Ancak roket mermileri zırhlı araçları es geçerek, bir markete isabet etti. Markette yangın çıktı. Yangına ilk müdahaleyi çalışanlar ve vatandaşlar yaptı. Bir süre sonra ise olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ancak bölgedeki çatışma nedeniyle yangına müdahale edilemedi.

        İHA

        13:15 GÜVENLİK GÜÇLERİNİN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

        Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde yolu trafiğe kapatıp bazı araçları ateşe veren teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir polis şehit oldu, 10 polis memuru yaralandı, 3 terörist etkisiz hale getirildi. Bağlar'da gece Kaynartepe, Muradiye ve 5 Nisan mahallelerinde bir grup terörist yolu trafiğe kapatıp, bazı araçları ateşe verdi.

        13:00 DİYARBAKIR BAĞLAR'DA ÇATIŞMA SÜRÜYOR (VİDEO)

        Diyarbakır'da çatışma devam ediyor, Helikopter havadan destek veriyor

        12:55ADANA'DA YAS VAR

        Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen polis memuru Ebubekir Durmuş'un (25) Adana'daki baba evinde yas var.

        İlçede yolu trafiğe kapatıp bazı araçları ateşe veren PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada polis memuru Durmuş'un şehit olduğu haberi, merkez Yüreğir ilçesi Kiremithane Mahallesi'ndeki baba evine ulaştırıldı.

        Emniyet yetkililerinin acı haberi vermesi üzerine şehidin babası Ahmet, annesi Ayşe ve eşi Aylin gözyaşlarına hakim olamadı.

        Haberi duyan Durmuş'un yakınları ve komşuları da aileye taziye ziyaretine gelirken, şehidin babasının evine ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

        Şehidin yaklaşık 1 yıl önce evlendiği, bir kardeşinin olduğu ve Diyarbakır'a 1,5 yıl önce tayin edildiği öğrenildi.

        Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde, yolu trafiğe kapatıp bazı araçları ateşe veren teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıkmış, çatışmada yaralanan polis memuru Ebubekir Durmuş, Diyarbakır Asker Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit düşmüştü.

        AA

        11:55DİYARBAKIR BAĞLAR'DA GÖÇ SÜRÜYOR

        Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki Kaynartepe Mahallesi'nde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından terör örgütü PKK mensuplarının saldırısından endişe duyan vatandaşlar evlerini terk ediyor.Kaynartepe Mahallesi'nde sokağa çıkma yasağı kararının alınmasının ardından buradaki vatandaşlar, can güvenliği endişesiyle evlerini terk etmeye başladı.

        Bazı aileler, yanlarına aldıkları eşyalarla evlerinden ayrıldı. Bu sırada ailesiyle göç eden bir çocuğun gözyaşı döktüğü görüldü. Teröristlerin saldırısı sonucu mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, PKK'ya tepki gösterdi.Bir güvenlik görevlisi ise ailesiyle evlerini terk etmek zorunda kalan bir çocuğu, başını ve yanağını okşayarak sevdi.Bölgedeki kasapların, sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından iş yerlerindeki etleri taşıması dikkati çekti.

        Bu arada, çukur kazılan ve barikat kurulan ara sokakların çevresinde zırhlı araçlarla önlem alan güvenlik güçleri, bir sokakta roketatar mermisi ele geçirdi. İlçenin en büyük mahallesi Kaynartepe'de zaman zaman silah ve patlama sesleri gelirken, ambulans ve sağlık görevlileri de hazır bekletiliyor.

        Kentin en işlek geçiş noktalarından Koşuyolu Caddesi de sokağa çıkma yasağı kapsamında olduğu için araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Merkez Bağlar ve Kayapınar ilçelerini Yenişehir ve Sur'a bağlayan en önemli güzergahlardan biri olan caddenin Ofis Semti çıkışı olan Ofis Alt Geçidi'nin de trafiğe kapanmasının ardından, Ofis-İstasyon ve Ofis-Seyrantepe güzergahlarında araç yoğunluğu yaşandı.

        Bağlar Kaymakamlığınca terör örgütü mensuplarınca çukur kazılacağı, barikat kurulacağı, sokaklara patlayıcı yerleştirileceği, okul, kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlar ve güvenlik görevlilerine yönelik saldırı ile yol kesme eylemleri yapılarak, yaşam ve seyahat güvenliğinin engelleneceği yönünde ciddi istihbari bilgiler ulaşması üzerine, bu tehlike ve olumsuzlukların giderilmesi, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla güvenlik birimlerince gerçekleştirilecek faaliyet sırasında halkın can güvenliğinin sağlanması ve herhangi olumsuzluk yaşanmaması için Kaynartepe Mahallesi'nin tamamında sokağa çıkma yasağı kararı alınmıştı.

        AA

        11:20 BAĞLAR KAYMAKAMLIĞINDAN YENİ AÇIKLAMA

        Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde yolu trafiğe kapatıp bazı araçları ateşe veren teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir polis şehit oldu, 10 polis memuru yaralandı, 3 terörist etkisiz hale getirildi.

        Bağlar'da gece Kaynartepe, Muradiye ve 5 Nisan mahallelerinde bir grup terörist yolu trafiğe kapatıp, bazı araçları ateşe verdi.

        Ara sokaklarda çukur kazmaya çalışan teröristler polise uzun namlulu silahlarla saldırdı.

        Teröristlere karşılık verilmesi sonucu çıkan çatışmada 11 polis yaralandı, 3 terörist etkisiz hale getirildi.

        Diyarbakır Asker Hastanesinde tedavi altına alınan yaralı polis memurlarından biri şehit düştü.

        11:20 SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ KAPSAMI GENİŞLETİLDİ

        Bağlar Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Kaynartepe Mahallesi'nde terör örgütü mensuplarınca çukurlar kazılacağı, barikatlar kurulacağı sokaklara patlayıcı yerleştirileceği, terör örgütü tarafından başta okullar, kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlar ve güvenlik görevlilerine yönelik saldırı, yol kesme eylemlerinin yapılacağı, patlayıcı madde kullanılacağı, bu şekilde vatandaşların yaşam ve seyahat güvenliğinin engelleneceği yönünde çeşitli güvenlik birimlerince ciddi istihbari bilgiler ulaştırıldığı anımsatıldı.

        "Tüm bu tehlike ve olumsuzlukların giderilmesi, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla güvenlik birimlerince gerçekleştirilecek faaliyet esnasında halkın can güvenliğinin sağlanması, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması amacıyla Gürsel Caddesi'nin Cemiloğlu Caddesi'nden dört yola kadar olan kısım ve Nükhet Coşkun Caddesi'nin tamamında bugün 09.00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi" ifadelerine yer verilen açıklamada, söz konusu yasağa vatandaşların uymasının kendi can ve mal güvenlikleri açısından önemli olduğu kaydedildi.

        11:15 ŞEHİT EBUBEKİR DURMUŞ ADANA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

        Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi'nde bu sabaha karşı çıkan çatışmada PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen polis memuru 25 yaşındaki Ebubekir Durmuş'un acı haberi Adana'da oturan ailesini yasa boğdu.

        Özel Harekat polisi Ebubekir Durmuş'un şehit olduğunu, merkez Yüreğir İlçesi Dadaloğlu Mahallesi'nde oturan ailesine polis yetkilileri bildirdi. Tek katlı evlerinde acı haberi alan anne Ayşe ile baba Ahmet Durmuş gözyaşlarına boğuldu. 2 kardeş olduğu belirtilen Ebubekir Durmuş'un, 1.5 yıl önce evlendiği bildirildi.

        Acı haberi alan ailenin yakınları ve komşuları da eve akın etti. Evin bahçesine Türk bayrağı asıldı. Şehit Ebubekir Durmuş'un cenazesi Adana'da toprağa verilecek.

        DHA

        10:55 - YOL KESENLEREMÜDAHALE EDİLDİ

        Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe, Muradiye ve 5 Nisan mahallelerinde, yolu trafiğe kapatıp bazı araçları ateşe veren teröristlere polis ekipleri müdahale etti.

        10:45 - BAĞLAR'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DEVAM EDİYOR

        Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki Kaynartepe Mahallesi'nde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından terör örgütü PKK mensuplarının saldırısından endişe duyan vatandaşlar evlerini terk ediyor.

        Kaynartepe Mahallesi'nde sokağa çıkma yasağı kararının alınmasının ardından buradaki vatandaşlar, can güvenliği endişesiyle evlerini terk etmeye başladı.

        Bazı aileler, yanlarına aldıkları eşyalarla evlerinden ayrıldı. Bu sırada ailesiyle göç eden bir çocuğun gözyaşı döktüğü görüldü. Teröristlerin saldırısı sonucu mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, PKK'ya tepki gösterdi.

        Bir güvenlik görevlisi ise ailesiyle evlerini terk etmek zorunda kalan bir çocuğu, başını ve yanağını okşayarak sevdi.

        Bölgedeki kasapların, sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından iş yerlerindeki etleri taşıması dikkati çekti.

        Bu arada, çukur kazılan ve barikat kurulan ara sokakların çevresinde zırhlı araçlarla önlem alan güvenlik güçleri, bir sokakta roketatar mermisi ele geçirdi.

        İlçenin en büyük mahallesi Kaynartepe'de zaman zaman silah ve patlama sesleri gelirken, ambulans ve sağlık görevlileri de hazır bekletiliyor.

        Kentin en işlek geçiş noktalarından Koşuyolu Caddesi de sokağa çıkma yasağı kapsamında olduğu için araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Merkez Bağlar ve Kayapınar ilçelerini Yenişehir ve Sur'a bağlayan en önemli güzergahlardan biri olan caddenin Ofis Semti çıkışı olan Ofis Alt Geçidi'nin de trafiğe kapanmasının ardından, Ofis-İstasyon ve Ofis-Seyrantepe güzergahlarında araç yoğunluğu yaşandı.

        Bağlar Kaymakamlığınca terör örgütü mensuplarınca çukur kazılacağı, barikat kurulacağı, sokaklara patlayıcı yerleştirileceği, okul, kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlar ve güvenlik görevlilerine yönelik saldırı ile yol kesme eylemleri yapılarak, yaşam ve seyahat güvenliğinin engelleneceği yönünde ciddi istihbari bilgiler ulaşması üzerine, bu tehlike ve olumsuzlukların giderilmesi, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla güvenlik birimlerince gerçekleştirilecek faaliyet sırasında halkın can güvenliğinin sağlanması ve herhangi olumsuzluk yaşanmaması için Kaynartepe Mahallesi'nin tamamında sokağa çıkma yasağı kararı alınmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ