Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Şirinevler'de yer kapma kurnazlığı

        Esra BOĞAZLIYAN/ GAZETE HABERTÜRK

        Metrobüs... İstanbul’da ulaşımın can damarı... Kentin en yoğun güzergâhında her gün 1 milyona yakın yolcu taşıyor malum... Tabii metrobüse olan ilgi bu kadar fazla olunca sorunlar da eksik olmuyor. Duraklarda, araçlarda sonu gelmeyen izdihamın yanında istasyonlardaki fiziki şartlar da yolcuları zorluyor.

        Misal, çalışmayan yürüyen merdivenler, hep arızalanan asansörler... Bütün bunlara bir de yolcuların duyarsızlığı eklenince çekilen çile katlanıyor. İşte bugün bir metobüs durağının bazı yolcuların uyanıklığı yüzünden nasıl da içinden çıkılmaz bir hal aldığını göstereceğim.

        HEP KARGAŞA

        Yer Şirinevler Metrobüs Durağı... Özellikle sabah ve akşam saatlerinde yolcu sirkülasyonunun tavan yaptığı durakların başında geliyor. Şirinevler. Durak hem konum itibarıyla hem de Ataköy metro istasyonuna aktarmanın buradan sağlanması nedeniyle günün her saati hareketli.

        İETT, durakta yaşanan yoğunluğu bir nebze de olsa azaltmak adına indirme ve bindirme peronlarını ayrı kullanıyor. Beylikdüzü- Avcılar istikametinden gelen ve inecek olan yolcular durağın girişindeki peronda bırakılıyor, Şirinevler’den binecek yolcular durağın ön kısmındaki perondan alınıyor.

        İki peron arasında bir geçiş mevcut ve görevli yok. Hal böyle olunca bazı uyanıklar yer kapmak adına metrobüsün yolcuları bıraktığı perona geçip buradan biniyor. Bu durumda da peronda ve üstgeçitte kargaşa hiç bitmiyor.

        Her gün bu duraktan metrobüse binen ve yaşadıkları eziyetten bıkıp usanan vatandaşlar, “Burada her sabah bu kural tanımazlığa karşı mücadele veriyoruz. Yolcu indirilen yerden binmeye çalışarak hem yoğunluğa yol açıyorlar hem de durakta usule uygun sırasını bekleyen vatandaşın hakkını gasp ediyorlar.

        İBB Beyaz Masa’ya şikâyetlerimizi ilettik. ‘İlgili kişiler uyarılacak’ yanıtını aldık fakat değişen bir şey olmuyor. Peronlar arasında geçişin önlenmesi için önlem alınmalı ya da başka bir formül bulunmalı. Zira bu izdihamda birileri ezilecek, üzücü durumlarla karşılaşacağız” diye isyan ediyor...

        MİNÜBÜSLERİ ŞİKAYET EDİYORUZ DA NE OLUYOR?

        Geçen hafta, taksilerde karşılaştıkları sorunları şikâyet edebilecek makam bulamayan İstanbulluların eleştirilerini, ‘Bu şikâyetin konusu şikâyet edememek’ başlığıyla manşete taşımıştım. Taksi yolcuları, kısa mesafe yolcu almayan, yağmurlu havada ortadan kaybolan taksicilerle yaşadıkları sıkıntıları ne Taksiciler Esnaf Odası’na ne de İBB’ye iletemediklerini söylüyordu. Bu haberin ardından diğer toplu taşıma araçlarını kullanan İstanbullulardan da çok sayıda mesaj aldım. Toplu ulaşımla ilgili problemlerin şikâyet edilse dahi çözülememesinden yakınıyorlardı. Özellikle bir mesaj çok ilginçti: “Özel halk otobüsü ve minibüsle seyahat ediyorum. Sayısız sorunlarımız var. Bu sıkıntıları da minibüs ve halk otobüsleri işletmecilerine aktarıyoruz ama herhangi bir sonuç almış değiliz. Şikâyet edebiliyoruz da ne oluyor ki!”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ