Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılanmasına devam edilecek

        Serdar KULAKSIZ / İSTANBUL

        Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı davanın duruşması tamamlandı. Mahkeme, Dündar ve Gül'ün tutuksuz yargılanmasına karar verirken, duruşmayı 22 Nisan'a erteledi. Dündar ve Gül'ün yurtdışı yasağının kaldırılması kabul edilmezken, tanık Emre Erçiş'in zorla getirilmesine hükmedildi.

        İddianamenin özetinin okunmasının ardından Can Dündar ve Erdem Gül savunmalarını yaptı. Savunmaların ardından Can Dündar'a duruşma savcısı, hakimler, katılma talepleri kabul edilen MİT ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları ve sanık avukatları tarafından iddialara ilişkin sorular yöneltildi. Erdem Gül'e de sadece duruşma savcısı tarafından sorular soruldu.

        Savunma ve soruların ardından görüşü sorulan duruşma savcısı Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki adli kontrol tedbiri olan yurt dışına çıkış yasağının devam etmesini ve tanık Emre Erciş'in duruşmaya zorla getirilmesini talep etti.

        AVUKATLAR YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KALDIRILSIN

        Dündar ve Gül'ün avukatları ise müvekkilleri hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti. Duruşmayı saat 18.21'de bitiren mahkeme heyeti taleplere ilişkin kararını ise 18.50'de açıkladı.

        ADLİ KONTROLÜN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

        Dündar ve Gül hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına ilişkin talebi, atılı suçun niteliği ve yasada ön görülen ceza miktarını gerekçe göstererek reddetti. Tanık Emre Erciş'i de zorla getirilmesine karar veren mahkeme heyeti, iddianameyi hazırlayan savcılığın Selam Tevhid örgütüne kumpas davası ile birleştirilmesine ilişkin talebinin ise daha sonra değerlendirilmesine hükmetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ