Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Yalçın Akdoğan: Ümmetin yetimleri, mazlumları bize yeter

        Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen ve 30 ülkeden temsilcilerin katıldığı Türkiye ve Ümmetin Sorunları programına katılan Yalçın Akdoğan, takındıkları tavırlar sebebiyle mazlumlar tarafından sevildiklerini, zalimlerin ise kendilerinden hoşlanmadığını belirtti. Akdoğan, "Varsınlar kınayanlar kınasınlar, varsınlar Suriye'de katile katil dediğimiz için bizi kınasınlar. Varsınlar Mısır'da darbeyi eleştirdiğimiz için bizi kınasınlar. Varsınlar, Gazze'de, Filistin'de İsrail'in zulmünü eleştirdiğimiz için bizi kınasınlar. Varsınlar, "Dünya 5'ten büyük" dediğimiz için, "Van minute" dediğimiz için, "Rabia" dediğimiz için bizi kınasınlar. Ümmetin yetimleri bize yeter. Ümmetin mazlumları bize yeter." dedi.

        İslam dünyasının en önemli problemlerinden birinin ihtilaf olduğunu dile getiren Akdoğan, "Biz birbirimizi çok seveceğiz, kardeşliği yücelteceğiz. Büyük sorunlarımız var, bu sorunları biz üretmedik ama çözüm bizde. Bütün sorunları birlikle, vahdetle, ittihatla, dayanışma ile aşacağız inşallah. Biz Hanefi olmaktan, Şafi, Sünni olmaktan, Şia olmaktan önce Muhammediyiz. Onun yolunun yolcularıyız." şeklinde konuştu.

        Türkiye'nin Müslümanlara her olayda açık ve olumlu bir tavır takındığını belirten Hamas Lideri Halid Meşal, "Ümmetin geçtiği zor dönemde sağa sola baktığımda en güzel ve en mükemmel tavırlar Türkiye'den çıkıyor. Mültecilerin hikayesi çok açık ve nettir. Büyük devletler mültecileri kabul edemediği halde, Türkiye kabul ediyor ve misafir ediyor. Bizi kandırmak isteyen bazı güçler 11 kişi mülteci olarak kabul ediyorlar ve ondan bir tarih yazmak istiyorlar. Bizi kandıramazlar. Biz biliyoruz, kimin ne yaptığı bellidir." diye konuştu.

        Meşal konuşmasında, Türkiye'ye sık sık teşekkür ederek, Türkiye'de misafir bulunan Araplara da "Türkiye sizi nasıl korudu ise siz gözlerinizle onu himaye edin, onu koruyun, onun güvenliğini, onun menfaatlerini koruyun. Türkiye'ye fazla yük olmayın. Yanında olan, siz ona destekte bulunun o da size destekte bulunuyor." tavsiyesinde bulundu.

        Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf El Karadavi ise, Türkiye'ye teşekkür etmek için toplandıklarını belirterek, "Türkiye büyük bir devlettir. İslam'a tarih boyunca uzun süre hizmetleri oldu. Türkiye, mazlumlara göğsünü, topraklarını açtı." ifadelerini kullandı.

        Şiir, şarkı, ilahi ve piyes gösterileriyle devam eden program, konuşmaların ardından sona erdi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ