Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ABD'li öğrenci tecavüze uğradığını iddia etti

        Mustafa ŞEKEROĞLU / İSTANBUL

        İstanbul Şişli'de 29 Nisan Cuma meydana gelen olay şöyle gelişti: Amerika uyruklu 22 yaşındaki I. D., erkek arkadaşıyla bir gece kulübünde eğlendi. İlerleyen saatlerde, erkek arkadaşı kulüpten ayrıldı. Bir süre daha eğlenen I.D., erkek arkadaşından sonra evine gitmek için dışarı çıktı. Ana cadde üzerinde taksiye binmek isteyen I.D., gelen bir otomobile otostop yaptı. 24 yaşındaki Birkan Y., aracını durdurarak, otostop yapan genç kızı otomobiline aldı. Yanında 17 yaşındaki arkadaşı C.K. da bulunan Birkan Y., iddiaya göre Fulya'daki ağaçlık alana götürdüğü genç kıza tecavüz etti. İddiaya göre yanındaki C.K., da gözcülük yaptı.

        YOL KENARINA ATTI

        Cep telefonu Birkan Y., tarafından gasp edildiği öne sürülen genç kız, Zincirlikuyu yakınlarında E-5'de yol kenarına atıldı. Başka bir sürücü tarafından I.D., Sarıyer'deki evine götürüldü.

        11 KİLOMETRELİK GÜZERGAHDA GÖRÜNTÜ İNCELENDİ

        Olayın şokunu üzerinden atan I.D., Sarıyer'de polise giderek şikayetçi oldu. Üniversite öğrencisi genç kızın iddiaları üzerine Gasp Büro Amirliği ekipleri soruşturmayı başlattı.

        İddialar üzerine görüntü araştırması yapan dedektifler, genç kızın araca binerken görüntüsüne ulaştı. Aracın gittiği noktalardaki 11 kilometrelik güzergahta görüntüler incelendi. yapılan araştırmada otomobilin plakası tespit edildi. Bir şirkete ait olduğu belirlenen aracı kullanan kişinin Birkan Y. olduğu tespit edildi.

        CEP TELEFONUNU SATAN ALAN BAYİİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

        I.D.'nin gasp edilen cep telefonunda satıldığı bayi de tespit edildi. Bayiye giderek cep telefonuna el koyan polis, yetkili hakkında hırsızlık malı satın aldığı için yasal işlem başlattı.

        TUTUKLANDI

        Olayın şüphelisi olarak aranan Birkan Y. ile yanında gözcülük yapan C.K. yakalandı. Şüpheliler sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Genç kız tarafından teşhis edilen Birkan Y. çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. C.K. da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ