Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Hakkari Çukurca'da 8 asker şehit oldu! Şehit olan askerlerin isimleri

        Genelkurmay Başkanlığı'ndan, bu sabah saat 04.50 sularında, Hakkari'nin Çukurca ilçesi Çığlı Üs Bölgesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada 6 askerin şehit olduğu, 8 askerin yaralandığı bildirildi. Teröristlere müdahale için bölgeye sevk edilen helikopterin düşmesi sonucu ise 2 pilotun şehit olduğu açıklandı.

        Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

        "13 Mayıs 2016 Cuma günü saat 04.50 sularında, Hakkâri Çukurca Çığlı Üs Bölgesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışma esnasında altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, sekiz kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır.Teröristlere müdahale için bölgeye sevk edilen bir Kobra helikopterimiz ise Hakkâri Çukurca bölgesinde saat 05.50 sularında kaza kırıma uğramıştır. Teknik bir arızadan kaynaklandığı değerlendirilen bu elim kazada helikopter pilotu olan iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kaza ile ilgili inceleme ve araştırma devam etmektedir.Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla, bölgeye F-16 uçağı, taarruz helikopter kolu, insansız hava aracı ve takviye birlikler sevk edilmiş, şu ana kadar altı bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş olup operasyonlara devam edilmektedir.

        Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

        İŞTE ŞEHİTLERİN İSİMLERİ

        Hakkari'nin Çukurca İlçesi Çığlı Üs Bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan silahlı çatışma şehit düşen 6 piyade komandonun tümümün, Kayseri 1'inci Komando Tugayı'ndan silah arkadaşları olduğu belirlendi.

        İç güvenlik harekatı görevi nedeniyle bir süredir Hakkari Çukurca'da bulunan Kayseri 1'inci Komando Tugayı'nın Çığlı üs bölgesindeki Mehmetçiklerine yapılan saldırıda, açılan ilk ateşte Gaziantep'in Nizip ilçesinden Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Sadettin Bakır (29), Aslen Kırıkkaleli ancak Ankara Mamak İlçesi'nden Sağlık Astsubay Üsçavuş Merkan Şahin, Kayseri'nin Tomarza İlçesi nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Nazmi Kapucu (38), Piyade uzman Çavuş İbrahim Akarsu (26), Kahramanmaraş Göksun ilçesinden Piyade Uzman Çavuş Ali Kocakaya (25), Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinden, eşi Ankara Elmadağ İlçesinde yaşayan Piyade Uzman Çavuş Muammer Arı (30) şehit oldu.

        ÇIĞLI BÖLGESİ NEDEN ÖNEMLİ?

        8 askerin şehit olduğu ve 8 askerin de yaralandığı Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Çığlı Üs Bölgesi, PKK'lı teröristlerin Kuzey Irak'taki kampları ile Türkiye arasında geçiş yaptıkları bir nokta olarak biliniyor.

        ERDOĞAN BİLGİ ALDI

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari Çukurca'da terör örgütüyle yaşanan çatışma hakkında yetkililerden bilgi aldı.

        Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Efkan Ala ile bu sabah birer telefon görüşmesi yaptı. Çukurca Çığlı üs bölgesinde şehit düşen askerler için Allah'tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaralı askerlere de acil şifa dileğinde bulundu.

        ÇUKURCA'DA HELİKOPTER HAREKETLİLİĞİ

        PKK'lı teröristlerin Çığlı askeri üs bölgelerine ateş açmasıyla başlayan çatışmalar yer yer devam ederken, bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

        Çukurca ilçe merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta, Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Çığlı bölgesine, Çukurca ilçe merkezinde bulunan Komando Tabur Komutanlığı ile Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan özel birlikler sevk edildi.

        Bölgede yoğun helikopter hareketliliği başlarken, Hakkari yönünden gelen Kobra ve Sikorksky helikopterler Çığlı bölgesine doğru gitti.

        2'NCİ ORDU KOMUTANI BÖLGEYE GİTTİ

        2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, incelemelerde bulunmak üzere tören sonrası helikopterle Hakkari'deki çatışma bölgesine gitti.

        BİR HAFTA ÖNCE EVLİLİK TEKLİFİNDE BULUNMUŞ

        Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde, teröristlerle çıkan çatışmaya destek için giden Kobra helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Burak Bikebahşi'nin Ankara Yenimalle'deki baba ocağına ateş düştü.

        Çukurca İlçesi'nde, teröristlerle çıkan çatışmaya destek için giden Kobra helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Burak'ın şehit olduğu haberi Ankara Yenimahalle'deki ailesine sağlık ekipleri eşliğinde askeri yetkililer tarafından verildi. Kara Pilot Üsteğmen Burak Bikebahşi'nin 1 hafta önce kız arkadaşına evlilik teklifinde bulunduğu ve görev dönüşü sonrası kız arkadaşıyla sözlenecekleri belirtildi.

        Düşen helikopkerde şehit olan 36 yaşındaki Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan'ın Ankara Çankaya'daki askeri lojmanlarda oturan ailesine acı haber ulaştı. Şehit Kerem Şahan'ın Uşak'taki baba evine de ateş düştü.

        Kara Pilot Üsteğmen Burak Bikebahşi ve Kara Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan yarın Ankara'da düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmesi bekleniyor.

        GAZİANTEP'TE BABA OCAĞINDA YAS VAR

        Hakkari'nin Çukurca Çığlı Üs Bölgesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Ömer Saadettin Bakır'ın (29) Gaziantep'teki baba ocağında yas var.

        Şehit Bakır'ın şehadet haberi, Nizip ilçesi Fırat Mahallesi'ndeki babaevine ulaştı. Nizip Garnizon Komutan Vekili Üsteğmen Ökkeş Tuğra, acı haberi baba Ahmet Bakır'a verdi. Haberi alan şehidin babası Ahmet ile annesi Lütfiye Bakır gözyaşı döktü.

        Acı haberi alan çiftin komşuları ve yakınları aileye taziyelerini iletti. Şehidin evinin balkonuna da Türk bayrağı asıldı.

        Üç kardeşin en büyüğü olan şehit Bakır'ın bekar olduğu öğrenildi.

        NİĞDE'DEKİ ŞEHİT EVİNE ACI HABER VERİLDİ

        Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan piyade uzman çavuş 26 yaşındaki Fatih Özdemir'in Niğde'de yaşayan ailesi yasa boğuldu.

        Acı haber, şehidin Dere Mahallesi'nde ağabeyi Esen Özdemir'in evinde oturan eşi Nuray Demir'e Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Taşkın ve diğer yetkililer tarafından verildi. Haberle yıkılan şehidin eşi Nuray ve ağabeyi Esen Özdemir gözyaşlarına boğulurken sağlık ekipleri müdahale etti. Acı haberi duyan şehidin yakınları eve akın etti.

        Uzman çavuş Fatih Özdemir'in Kayseri'de görev yaparken geçici görevle Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde gönderildiği, yeni görev yerine giderken de yaklaşık 1 yıl önce evlendiği eşini ağabeyinin evine bıraktığı öğrenildi.

        ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ'UN AFYON'DAKİ AİLESİNE ATEŞ DÜŞTÜ

        Hakkari'nin Çukurca İlçesi Çığlı Üs Bölgesi'ne sabaha karşı PKK'lı teröristlerin ateşi üzerine çıkan çatışmada şehit olan 6 askerden piyade uzman çavuş Muhammet Arı'nın Afyonkarahisar'ın Bayat İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.

        Ailesi Bayat İlçesi'nde oturan piyade uzman çavuş 30 yaşındaki Muhammet Arı'nın, Çığlı Üs Bölgesi'nde PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateşte şehit düştüğü kaydedildi. Şehidin Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan babası Mustafa Arı ile annesi Havva Arı'ya, şehadet haberi Bayat Kaymakamı İbrahim Halil Toprak ile askeri yetkililer tarafından verildi. Türk bayrağı asılan şehidin evine akrabaları ve komşuları akın etti. Bayat Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri şehidin evinin bulunduğu sokağa dev Türk bayrakları astı.

        Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 5 yıldır görev yaptığı belirtilen uzman çavuş Muhammet Arı'nın evli ve 10 yaşındaki bir kız çocuk babası olduğu kaydedildi. Şehidin eşinin Ankara'da oturduğu belirtildi.

        SAKARYA'DAKİ EŞİNE ACI HABER ULAŞTI

        Hakkar Çukurca'da terör örgütü ile girilen silahlı çatışmada sağlıkçı astsubay üstçavuş Mekan Şahin şehit düştü. Eşinin görevde olması nedeniyle Sakarya'nın Arifiye İlçesi'ndeki baba ocağına gelen Aynur Şahin'e eşinin şehit olduğu haberi verildi. Aynur Şahin ile ailesi büyük üzüntü yaşarken, şehidin 5 yaşındaki oğlunun babası geldiğinde saçlarını kestireceğini belirterek, babasını beklemesi yürek burktu.

        Kayseri Komando Tugayı'nda görevli sağlık astsubay üstçavuş Mekan Şahin, görevli olarak Hakkari'ye giderken, Kayseri'de oturan eşi Aynur Şahin ise oğlu Bedirhan ile birlikte Sakarya'nın Arifiye İlçesi Hacıköy Mahallesi'nde oturan babasının yanına geldi. Astsubay Mekan Şahin Hakkari'de şehit düşerken, eşi Aynur Şahin'e acı haber verildi. Arifiye Kaymakamı Muhsin Çatmadım ve askeri yetkililer aileye Mekan Şahin'in şehit düştüğünü haberini verirken, ailenin acısına ortak oldular. Aynur Şahin ve ailesi büyük üzüntü yaşarken, eve Türk bayrağı asıldı. Ailenin komşuları ve yakınları başsağlığı için eve geldi. Aynur Şahin, Türk bayrağını boynuna takarken, yakınları tarafından teskin edilmeye çalışıldı.

        Damadının şehit olmasının üzüntüsünü yaşayan Recep Kaplan, "Bu görev vatan ve millet için. Allah mekanını cennet eylesin. Biz de bir acı yaşıyoruz, kolay bir acı değil. Oğlu 5 yaşında benim yanımda kalıyor. Özenle babasının yokluğunu hissettirmedik. Arkadaş gibi davrandım. Babası gelmeden tıraş olmaya götüremedik. 'Babam gelsin öyle tıraş olacağım' demişti. Bir aydır tıraş olmuyor" dedi. Mekan Şahin'in Ankara'da düzenlenecek törenle toprağa verileceği belirtildi.

        UZMAN ÇAVUŞUN AİLESİNE ACI HABER VERİLDİ

        Hakkari'nin Çukurca Çığlı Üs Bölgesi'nde terör örgütü PKK ile girdikleri çatışmada şehit olan Uzman Çavuş İbrahim Akarsu'nun Kayseri'de bulunan baba evine ateş düştü. Oğlunun şehit haberini alan anne Türkan Akarsu, baygınlık geçirdi.

        Hakkari'nin Çukurca Üs Bölgesi'nde terör örgütü PKK militanları ile girdikleri çatışmada şehit olan 6 askerden biri olan Uzman Çavuş İbrahim Akarsu'nun Kayseri'de bulunan baba evine ateş düştü.

        Akarsu'nun şehit haberini alan yakınları eve akın ederken, anne Türkan Akarsu baygınlık geçirdi. Bu sırada, şehit Akarsu'nun bazı yakınları da acı haberi alınca evin balkonundan içeri girdi.

        Şehit Uzman Çavuş İbrahim Akarsu'nun 2015 yılında bir kardeşini trafik kazasında kaybettiği, babasının ise 2014 yılında babasını kaybettiği öğrenildi.

        KAYSERİ'YE HABER ULAŞTI

        Hakkari'nin Çukurca Çığlı Üs Bölgesi'nde terör örgütü PKK militanları ile girdikleri çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Nazmi Kapucu'nun evinde hüzün hakim.

        Hakkari'nin Çukurca Çığlı Üs Bölgesi'nde terör örgütü PKK militanları ile girdikleri çatışmada şehit olan 6 askerden biri olan Uzman Çavuş Nazmi Kapucu'nun Gezi Fatih Mahallesi'nde bulunan evine acı haber ulaştırıldı. Acı haberi alan şehit Kapucu'nun yakınları gözyaşları içerisinde eve geldi. Öte yandan, mahalle sakinleri de balkonlara Türk bayrakları astı. Şehidin karısının isminin Tuğba, Kübranur ve Zehranur isimli iki kızı olduğu öğrenildi.

        Sağlık ekipleri de evin önünde hazır bekletiliyor.

        ŞEHİT PİLOTUN ACI HABERİ ULAŞTI

        Hakkari'nin Çukurca ilçesinde çıkan çatışmaya destek götürmek isterken kaza yapan helikopterde şehit olan Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan'ın acı haberi baba ocağı Uşak'a ulaştı.

        Hakkari'nin Çukurca ilçesinde çıkan çatışmanın ardından destek için havalanan helikopterin kaza yapması sonucu şehit olan askerlerden birinin Uşaklı Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan olduğu öğrenildi. Uşak Valisi Ahmet Okur, Garnizon Komutanı Kd. Albay Yusuf Yalçın, şehit üsteğmenin annesine acı haberi birlikte verdi. Şehit Üsteğmen Şahan'ın evi Türk bayraklarıyla donatıldı.

        Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan'ın emekli öğretmen anne babanın çocuğu olduğu ve bir süre önce bir bebeğinin dünyaya geldiği ifade edildi. Şehidin babası Süleyman Şahan'ın Denizli'de bir akraba ziyaretinde bulunduğu ve acı haberi alır almaz memleketine doğru yola çıktığı kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ