Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Çağrı Heyeti, MHP kurultayı tarihini 19 Haziran 2016 olarak belirledi

        Çağrı Heyeti, MHP olağanüstü büyük kurultayının, 19 Haziran 2016 Pazar günü saat 10.00'da Ankara Büyük Anadolu Oteli'nde toplanacağını açıkladı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, tarihi tanımadıklarını bildirdi. Yalçın, "19'unda böyle bir karar alındıysa Genel Başkan başta olmak üzere bu çabaya söyledikleri kurultaya katılmayacaktır" dedi.

        Çağrı Heyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, Milliyetçi Hareket Partisi Olağanüstü Büyük Kongresi'nin icrası ve toplantıya çağrılması amacıyla, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından Çağrı Heyeti'nin görevlendirildiği, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi tarafından da söz konusu kararın oy birliği ile onanarak kesinleştiği belirtildi.

        Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Gelinen süreçte kongrenin toplantıya çağrılması ve icrasına ilişkin Çağrı Heyetimiz tek yetkili ve görevli organ sıfatıyla Olağanüstü Büyük Kongrenin 19 Haziran 2016 tarihinde saat 10.00'da, Ankara Büyük Anadolu Hotels Esenboğa Thermal ve Kongre ve Kültür Merkezi Tesisleri'nde yapılması hususunda karar almıştır. Bundan sonraki süreç içerisinde Çağrı Heyetimiz tarafından bu görev yerine getirilirken kongrenin toplantıya çağrılması ve icrası hususunda Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi'miz ile tüm iletişim kanallarımız açık olacaktır. Alınan kararın ve yapılacak Olağanüstü Büyük Kongre Toplantısı'nın Türk milletine ve Milliyetçi Hareket Partisi camiasına hayırlı olmasını diler, kamuoyuna saygıyla bildiririz."

        MHP'DEN İLK TEPKİ: TANIMIYORUZ

        MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Çağrı Heyeti'nin açıkladığı tarihi tanımıyoruz. Kurultay tarihimiz 10 Temmuz'dur" dedi. MYK toplantısı sonrası basın açıklaması yapan Yalçın şunları söyledi:

        "Sayın Genel Başkanım başta olmak üzere, 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılan davadan itibaren yargı kararına saygı duyacağını ifade etmiştir. Yargıtay, almış olduğu kararın MHP bu kararın hemen arkasından Genel Başkanlık makamı bu kararı benimseyerek, delegelerden gelen talepleri de gözönüne alarak bu sonuca ulaşmıştır. Sayın Genel Başkanımızın aldığı bu kararın MYK tarafından da benimsenmiş olması, MHP'nin seçimli, tüzük değişimli büyük kurultayını 10 Temmuz 2016 tarihi itibariyle Ankara Arena'a yapma kararına varmış olmasıdır. MHP'nin 47 yıllık geçimişine yakışır bir kongreyi yapacağız. MYK kararının sonucu budur.

        MHP, bu kararını alırken, yargı kararının hukuken yerine gelmesi amacıyla almıştır. Eğer kaos istenmiyorsa, samimi bu karara herkesin uyması gerekir. 19'unda böyle bir karar alındıysa Genel Başkan başta olmak üzere bu çabaya söyledikleri kurultaya katılmayacaktır. Biz daha önce, 24 Mayıs'ta bu kararı aldık. MHP Genel Merkezi'nin aldığı kararı o ihtiyacı da gideriyor, daha ötesine de götürüyor. Bu açılımlar yapılmışken başka bir tarih aramanın farklı bir kasta hizmet ettiğini düşündürmektedir. Farklı bir yol aramaya hiç gerek yok. Arkadaşlar samimiyse, 10 Temmuzlu tarihi benimsemeleri gerekir.

        Biz ortaya koyduğumuz tarihte tüzük kongremizi de, seçimli kurultayı da gerçekleştireceğiz. 10 Temmuz'da dört başı mamur bir kongrenin yapılması Devlet Bahçeli sözüdür. Çağrı Heyeti'nin görevleri bellidir. Genel Merkezin olmadığı bir yerde kongre toplamak hukuki bir sonuç doğurmaz. Biz MHP olarak kararımızı aldık. Bu kongremizi yapma gayreti içindeyiz.

        Kendilerine aday diyen bazı arkadaşlarımızla ilgili inceleme yapılmıştır. Bu inceleme sonucu nasıl biteceğini bilemeyiz. Genel Merkezin aldığı karara rağmen işi yokuşa sürenlerle ilgili işi yokuşa sürenler için tüzüğe bakmak gerek."

        MUHALİFLERDEN İLK AÇIKLAMA

        MHP’deki genel başkan adaylarından Sinan Oğan Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada 19 Haziran'da ülkücülere yakışır bir şekilde Ankara'da kurultayın yapılacağını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ