Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mersin'de işlenen cinayetin katili bulundu

        Mersin'in Erdemli İlçesi'nde başı taşla ezilmiş olarak bulunan cesedin Suriyeli 28 yaşındaki Feras Dedan'a ait olduğu ve arkadaşı Hassan Davut tarafından 7 bin dolar parası için öldürüldüğü ortaya çıktı. Davut'un, ailesiyle birlikte Yunanistan'a kaçtığı belirlendi.

        Geçen 26 Mayıs'ta ilçeye bağlı Limonlu Mahallesi Zeytinoluk mevkiinde hayvanlarını otlatan bir kişi, çalılıklar arasında erkek cesedi buldu. İhbar üzerine başı taşla ezilerek öldürüldüğü belirlenen cesedin üzerinden kimlik çıkmadı.

        Olayın ardından jandarma tarafından 10 kişilik bir ekip kuruldu. Öldürülen kişinin Suriye uyruklu Feras Dedan olduğunu belirleyen ekip, merkez Akdeniz İlçesi Demirtaş Mahallesi'nde oturduğunu ve Suriyeli lokantasında garson olarak çalıştığı bilgisine de ulaştı.

        Özel ekibin yaptığı detaylı çalışmanın sonunda cinayet üzerindeki sır perdesi kaldırıldı. İddiaya göre Feras Dedan'ın Suudi Arabistan'daki nişanlısı, yanına gelmesi için 7 bin dolar gönderdi.

        Dedan, para geldiğini en yakın arkadaşı Hassan Davut'a söyledi. Davut, parayı almak için bir plan yaptı ve bunu 22 Mayıs'ta uygulamaya koydu. Akrabası olan 28 yaşındaki Muhanned Davut'tan uyku ilacı aldı.

        Daha sonra Feras Dedan'ı yanına alan Davut, taksiyle Limonlu mahallesi Zeytinoluk mevkiine gitti. Hassan Davut yanında poşetle getirdiği, içinde aşırı dozda uyku ilacı bulunan içeceği arkadaşına verirken, ilaçsız olanı da kendisi içti.

        Kendinden geçen Feras Dedan'ı iple boğarak öldüren Davut, tanınmaması için de başını taşla ezdikten sonra üzerinde bulunan 7 bin doları da aldı.

        Özel ekip, yakalamak için çalışma başlattığı Hassan Davut'ın ailesi ile birlikte bir süre önce Yunanistan'a kaçtığını tespit etti. Cinayete yardım ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Muhanned Davut ise sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ