Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 2014 yılında IŞİD tarafından kaçırılan Fadıl Kenno HABERTÜRK'e konuştu

        Nurcan İNAL/KİLİS

        Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bünyesinde yer alan Suriye Şehitleri Tugayı Komutanı Hasan Kenno’nun kardeşi olan Fadıl Kenno (27), 2014 yılının aralık ayında terör örgütü IŞİD tarafından kaçırıldı.

        1.5 yıl IŞİD’in elinde kalan, fidye ve IŞİD’in üst düzey bir yöneticisinin takas edilmesiyle serbest bırakılan Fadıl Kenno yaşadığı dehşeti HABERTÜRK’e anlattı.

        Suriye’deki iç savaştan önce mutlu bir hayatının olduğunu söyleyen Fadıl Kenno, “Azez’de oto tamirci dükkânı işletiyordum. Yanımda çalışanlardan biri IŞİD muhbiriymiş bilmiyordum. Komutan olan ağabeyim Hasan, Mare’ye silah götürmemi istemişti. Ben de yanımda çalışan kişiye güvenip silah götüreceğimi söyledim. ‘Güvenli bir yol var seni götürürüm’ dedi.

        Azez’in dışında Savran’da pusu kurarak beni yakaladılar. ‘Bu komutanın kardeşi, bunlar çok IŞİD’li öldürdü’ dediler. Beni Malikiye’deki hapishaneye götürdüler. 10 gün yiyecek ve su vermediler. Daha sonra götürdükleri Minnağ Havaalanı’nda 7 kişiye işkence yaptılar. Elektrik veriyorlardı. Her yerim yara içindeydi sürekli dövüyorlardı” dedi.

        ‘TAKASLA SERBEST KALDIM’

        IŞİD terör örgütü tarafından Bab’a götürüldüğünü ve 1 yıl işkence gördüğünü dile getiren Fadıl Kenno yaşadıklarını şöyle aktardı: “Bab’da tutulduğum odada 160 kişi vardı, ne oturabiliyorduk ne yatabiliyorduk. Günde yarım ekmek ve küçük tabak yemek veriyorlardı. IŞİD’liler gözümün önünde 30 kişiyi öldürdü. Ölüm korkusuyla yaşadım. Tavana asıp işkence yapıyorlardı. İşkence nedeniyle ayağımda 3 kırık, omzumda çıkık, vücudumun her yerinde yara izi var. Toplam 200 esir vardı, 30’u serbest kaldı, diğerleri infaz edildi. Ağabeyimle irtibata geçip, fidye ile elindeki IŞİD’li esirlere karşılık beni serbest bırakacaklarını söylediler. Fakat esirleri alıp beni bırakmadılar. Bab’da ölüm hükmüm verildi. İdam edilmeden 2 gün önce 30 bin dolar fidye ve IŞİD’in üst düzey bir sorumlusuyla takas yapılarak serbest bırakıldım.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ