Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Maslakta çocuklar için macera parkı

        Serkan AKKOÇ - GAZETE HABERTÜRK

        Maslak ’taki macera parkı, okulların tatile girmesiyle İstanbul’da evlerine kapanmak zorunda kalan çocukların velilerine farklı bir alternatif sunuyor.

        Alanında uzman Fransız firmasının Ayazağa’daki ormanlık alanda, ağaçlar arasına kurduğu macera parkurunda çocuklar, ağaçlar arasındaki yaşlarına göre düzenlenmiş zorlukta parkurları geçiyor, zipline’lardan kayarak eğlenceli vakit geçiriyor.

        GÜVENLİK ÖN PLANDA

        Fransa, Almanya ve ABD dahil 15 ülkeden sonra Türkiye’de de kurulan macera parkurunda, 4 yaş ve üzeri herkes için ayrı zorlukta parkurlar yer alıyor. Emniyetin ön planda tutulduğu, yetkililer tarafından verilen eğitimin ardından, güvenlik ekipmanları giyildikten sonra girilen parkta çocuklar orman havasında hem eğleniyor, hem de enerjilerini boşaltıyorlar.

        Macera parkında, 4-8 yaş için kurulan ağ parkurlarının yanı sıra, 8 yaş üstü çocuklar ve yetişkinler için 8-10 metre yüksekliklerde kurulan ip parkurları yer alıyor. Çocuklar parkurlarda adrenalinle tanışıyorlar. Veliler de isterlerse kendileri için hazırlanmış parkurlarda maceraya katılabiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ