Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Dilay Gül davası ertelendi

        Bolu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksekokulu 1. sınıf öğrencisi Gül'ü öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık Uğur Aydemir getirilmedi.

        Duruşmada, tarafların avukatlarıyla maktulün yakınları ve davayı izlemek için kente gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri hazır bulundu. Mahkeme heyeti, akli dengesinin yerinde olmadığı iddiasıyla Adli Tıp Kurumuna sevk edilen sanık Aydemir'in muayene sonuçlarının beklenmesi için davayı erteledi.

        "Akıl sağlığının yerinde olduğunu düşünüyoruz"

        Duruşmanın ardından adliye binası önünde basın açıklaması yapan Gül'ün ailesinin ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun avukatı Leyla Süren, bu celsede bir aşama kaydedemediklerini ifade etti.Süren, davanın sağlıklı şekilde seyredip sonuçlanabilmesi için adli tıp raporunu beklediklerini belirterek, "Maalesef bu tür raporların gelmesi zaman alıyor. Adli Tıp Kurumu bu tür dosyalarda çok önemli çünkü bu davanın gerçeğe ulaşmasını etkileyecek bir rapor. Biz katil zanlısının bu dosyadaki cinayeti işlerken akıl sağlığının yerinde olduğunu düşünüyoruz. Çünkü cinayetin işleniş şekli bunu gösteriyor." dedi.Sanık Aydemir'in akıl sağlığının yerinde olduğunun adli tıp raporuyla da desteklenmesini umduklarını dile getiren Süren, 8 Eylül'de gerçekleşecek duruşmada bu dosyanın takipçisi olacaklarını kaydetti.

        "Deli olduğuna inanmıyorum"

        Anne Tülay Tuncel ise kızının katilinin deli olduğuna inanmadığını aktararak, adli tıp raporunun üzerinde ciddiyetle durulmasını istedi.Gül'ün anneannesi Bergüzar Demirel de torununun öldürülmesi için hiçbir sebep olmadığını ifade ederek, katil zanlısının deli olmadığını ileri sürdü.

        "Deli olsa üniversiteye neden alındı? Neden bizi yaktı?" diyen Demirel, "Sadece torunumu değil, tüm ailemizi, 7 kişiyi birden öldürdü. 1 kişiyi öldürmedi ki o. Ben onu görüp sebebini sormak istiyorum. Biz gariban bir aileyiz. Torunum buraya okumak için gelmişti. Deliyse bu okul neden onu aldı buraya?" şeklinde konuştu. Açıklamaların ardından burada ellerindeki pankartlarla bir süre eylem yapan grup dağıldı.

        Olay

        Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksekokulu kimya programı 1. sınıf öğrencisi Dilay Gül (23), 14 Ekim 2015'te arkadaşıyla telefonla konuşarak kaldığı yurda giderken Osmanlı Caddesi'nde sınıf arkadaşı Uğur Aydemir'le karşılaşmıştı. Genç kıza "platonik aşk" duyduğu iddia edilen sanık, erkek arkadaşıyla görüştüğünden şüphelendiği Gül ile tartışmış, bıçak darbeleriyle yaraladığı genç kızı boğazını keserek öldürmüştü. Cinayetin ardından gözaltına alınan Aydemir, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ