Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2016-KPSS ÖABT sınavı ne zaman yapılacak? Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavı ertelendi!

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen 2016-KPSS ÖABT sınav tarihi, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından yaşanan olaylardan dolayı ertelenmişti. Sınava başvuru yapan adaylar yeni sınav tarihinin ne zaman olduğunu araştırmaya başladı. Peki 2016-KPSS sınavı ne zaman yapılacak? Tüm detaylar haberimizde...

        2016-KPSS ÖABT SINAVI NE ZAMAN?

        FETÖ'nün 15 Temmuz'da darbe girişiminin ardından tarihi ertelenen KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavı için adaylar hazırlık içinde. 24 Temmuz'da yapılması planlanan sınav yeni takvime göre, 20 Ağustos 2016 Cumartesi günü saat 09.30’da yapılacak.

        Adaylar, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ile Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavlarından aldıkları puanları birleştirerek atama puanlarını elde edecekler.

        ASKERİ LİSE SORULARINI SIZDIRAN 18 FETÖ ÜYESİ TUTUKLANDI

        Yozgat merkezli 11 ilde yapılan operasyonlarla, askeri lise sorularını çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 20 kişiden 18'i tutuklandı. Zanlıların alınan ifadesinde öğrencilere 4 büyük İslam Halifesi Hz. Ebubekir, Hz. Ömer, Hz. Osman ve Hz. Ali, isimleri vererek motive etmeye çalıştıkları belirlendi.

        Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından FETÖ/PDY örgütünün devlet kurumları içerisine üyelerini yerleştirerek devlet kuramlarını ele geçirmek ve Anayasal düzeni yıkmak amacıyla 'KPSS, PMYO, Askeri Lise Sınavları' gibi sınavlarda yaptıkları usulsüzlükler ile ilgili olarak FETÖ/PDY örgütüne ait öğrencilere Askeri Lise Sınav sorularının sızdırıldığı ve örgüte bağlı öğrencilere bu sorular verilerek sınavı kazanmalarının sağlandığı, FETÖ/PDY'nin TSK içinde örgütlendiği yönünde başlatılan soruşturma kapsamında Yozgat Merkezli Ankara, İstanbul, Manisa, Samsun, Antalya, Siirt, Çorum, Kayseri, Adana, Bursa olmak üzere toplam 11 ilde operasyon düzenlenmiş FETÖ/PDY örgütü kapsamında 20 kişi gözaltına alındı. Emniyette sorgulaması tamamlanan zanlılar mahkemeye çıkartıldı.

        Yozgat Sulh Ceza Mahkemesi'nce 18 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 zanlı ise adli kontrolle serbest bırakıldı. Firari diğer 6 kişinin ise yakalama çalışmaları halen devam ediyor.

        KÜTÜPHANE'DE KPSS SINAVINA HAZIRLIK

        Bursa'nın İnegöl ilçesinde Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) hazırlananlar, klimalı ve sessiz bir ortam sağlayan İshakpaşa Halk Kütüphanesi'ne akın ediyor.

        ÖSYM tarafından Kamu Personel Seçme Sınavı, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinin (ÖABT) ertelenmesinin ardından sınavlara çalışan İnegöllüler, İshakpaşa Halk Kütüphanesi'ni tercih ediyor. İmtihana çalışan vatandaşlara klimalı ve sessiz bir ortam sağladıklarını ifade eden Halk Kütüphanesi Müdürü Kenan Kahraman, üç salonunda sınava hazırlanan vatandaşlarla dolduğunu belirtti. Kahraman, "Kütüphanemiz şu anda Türkiye'de 81 il içinde ilk 10 dereceye girecek bir kütüphane. Türkiye'de İnegöl'ün haricinde 4 katlı bir kütüphane yok. Bu tip bir projedir. Bugüne kadar 3 katlı olarak yapılmış. İnegöl'ün toprağından dolayı bodrum katının yapılmamasını istedik. Bunu haklı bularak, projeyi 4 katlı olarak değiştirdiler. Sadece İnegöl'e 4 katlı bir kütüphane yapıldı. Bu sayede kullanım alanımız arttı. Bin 800 metrekarelik kullanım alanımız var. 150'şer metrekarelik 4 adet salonumuz var. Bu 4 salonun 3'ünde klimalı hizmet vermeye başladık. Okulların tatil olmasıyla birlikte üniversiteye hazırlanan öğrencilerimiz vardı. Üniversite imtihanının ardından bu öğrencilerimizin kütüphanemizle işi bitti. Şimdi KPSS ve öğretmenlik branş sınavlarına hazırlananlar var. 3 salonumuzda masalarımızın tamamı dolu. Salonlarımızda yer kalmayınca ilave masalar koyuyoruz. Onun dışında özel çalışmak istiyorsa, kendilerine özel oda veriyoruz. Bu uygulama başka bir yerde yok. Yeter ki kütüphanemiz kullanılsın, burası devletin malı" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ