Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan medya yöneticilerini kabul etti

        HABERTURK.COM

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da medya yöneticilerini kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin önlenmesi hakkında, "Akıncı Üssü'ne 12 bomba attırdık. Akıncı Üssü vurulunca darbe girişimi çöktü" dedi. Erdoğan tehlikenin geçmediğine dikkat çekerken, "Bu işin bittiğine şu anda inanmıyorum. Atacağımız adımlar var, rehavete kapılmayacağız" ifadelerini kullandı.

        Geceyarısı Ankara'dan İstanbul'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün (cumartesi) Tarabya'daki Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ile yöneticilerini kabul etti.

        VEYİS ATEŞ ANLATTI

        Habertürk TV Genel Müdürü Veyis Ateş görüşmenin detaylarını anlattı. Ateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yarın saat 17.00'de herkesi Yenikapı'ya bekliyorum. Bu miting birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirecek. Liderlerin Yenikapı buluşmasından memnuniyet duyuyorum. Yarın saat 17.00'de herkesi Yenikapı'ya bekliyorum" dediğini aktardı.

        HDP NİYE YENİKAPI'YA ÇAĞRILMADI?

        Ateş, HDP'nin Yenikapı mitingine neden katılmadığı yönündeki gazetecilerin sorusu üzerine, "Darbe ile terörü ayrı tutmam. PKK ile FETÖ'yü ayrı kefeye koymam. Böyle bir örgütle işbirliği yapanı davet etmem. Davet edersem, gazilere, şehitlere bunu anlatamam" ifadelerini kullandığını aktardı.

        "TEHLİKE GEÇTİ Mİ?"

        "Tehlike geçti mi" sorusunu değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu işin bittiğine şu anda inanmıyorum. Atacağımız adımlar var, rehavete kapılmayacağız. Spekülasyonlara fırsat vermeden bunu noktalayağacağımızı düşünüyorum. Üst akıl çok acımasızca oynuyor. Benim de, başbakanımızın da hataları var" dedi.

        "ŞİMDİ GERİYE DÖNÜP BAKTIĞIMDA..."

        Erdoğan batıya da darbe girişimi konusunda tepki gösterirken "Fransa'da Brüksel'de olanları hatırlayalım. Oralarda böyle bir şeyler olunca herkes tek bilek oluyor. Ama buraya kimse gelmedi" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin "1999'da üst akıl, Öcalan'ı verdi, Fetullah Gülen'i mi aldı" yönündeki sorusuna, "Şimdi geriye dönüp baktığımda tam da böyle olmuş" ifadelerini kullandı.

        "F-16'LAR BOMBA YÜKLÜ OLSAYDI..."

        Akıncı Üssü'ne 12 bomba attırdık. Akıncı Üssü vurulunca darbe girişimi çöktü. Hemen Eskişehir'deki üs ile bağlantıya geçildi, Akıncı Üssü'nden kalkan uçakların bombalanması için talimat verildi ancak ilk etapta bu talimat yerine getirilmedi. Daha sonra Eskişehir'de ikinci bir isimle bağlantıya geçildi, o kişi bu talimatı uyguladı. Darbe girişiminin yaşandığı gece İstanbul'a iniş yaptıktan sonra konuk evinde bir kriz masası oluşturuldu. Üstümüzdeki geçen F-16'lar bomba yüklü olsa bırakırlardı."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ