Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Palamut pazarda 3.5 liraya düştü

        İstanbul’da av sezonunun başladığı ilk günde büyüklerinin tanesi tezgâhlarda 25 liradan satılan ve bayram haftasında fiyatı 7 liraya kadar düşen palamutun fiyatı hafta başından itibaren bazı bölgelerdeki tezgâhlarda 3.5 liradan satıldı. Balıkçılarda bayram öncesi kilosu 15 lira olan hamsi 2-3 liraya geriledi.

        Denizlerde fırtına olmaması nedeniyle balıkçıların rahat avlanmaları ve bol balıkla dönmeleri sonucu fiyatlardaki düşüşün önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor. Başta palamut olmak üzere balık fiyatlarındaki düşüş hem satıcıların hem de vatandaşların yüzünü güldürdü.

        Beşiktaş ve Kumkapı’daki balıkçılarda palamutun tanesi 5-7.5 TL arasında değişirken, Sarıyer ve Gaziosmanpaşa’daki bazı pazarlarda fiyat 3.5 liraya kadar düştü. Fiyatların düşmesiyle birlikte İstanbullular en çok palamut, hamsi ve istavrit aldı. Sezondan memnun olan balıkçılar, “Av mevsimi başlangıcında çekindiğimiz durum başımıza gelmedi. Denizlerimiz her geçen gün daha da bereketli hale geliyor. Çoğu balığın fiyatı ilk günlere göre neredeyse yarının da altına düştü. Havalar böyle gider ve bol balık devam ederse daha da düşeceğine inanıyorum. Denizlerimizin daha bereketli olması halinde 3-5 liradan balık satarız” dedi.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ