Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara'da BM'nin 71. kuruluş yıl dönümü resepsiyonu

        Ankara'da, Birleşmiş Milletler'in (BM) kuruluşunun 71. yılı nedeniyle resepsiyon düzenlendi.

        Hilton Otel’de düzenlenen resepsiyona BM Mukim Koordinatörü Kamal Malhotra, Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass ile çok sayıda ülkenin büyükelçisi ve davetliler katıldı.

        Resepsiyonda konuşan Malhotra, BM'nin çalışmalarına değinerek, 2030 yılına kadar yoksulluğu sona erdirmek, eşitsizlik ve adaletsizlikle mücadele etmek ve iklim değişikliğinin üstesinden gelmek adına oluşturulan "2030 Gündemi" için kalan 14 yılın çok uzun bir süre olmadığını vurguladı.

        Malhotra, "2030 Gündemi, küresel toplumdaki her bir bireye daha iyi gelecek sunmayı hedefleyen bir manifesto niteliği taşıyor ve bizim harcayacak vaktimiz yok." ifadesini kullandı.

        Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız da konuşmasında, Türkiye'de yaptığı çalışmalardan ötürü görev süresi dolmak üzere olan Malhotra'ya teşekkür etti.

        Yıldız, dünyanın çok ciddi krizlerle boğuştuğunu, Suriye krizinin de bu krizlerin en başında geldiğini ifade ederek, "BM'ye üye ülkeler söz konusu meselelere karşı bencil davranmamalı, inisiyatif almalılar." diye konuştu.

        Konuşmaların ardından, Malhotra ve Yıldız üzerinde BM ambleminin olduğu pastayı kesti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ