Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 21.11.2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 21 Kasım Pazartesi gününe dair haberler.

        Haberler anlık güncellenmektedir..

        ANKARA'DA 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında 4'ü pilot 6 kişi tutuklandı.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan TSK mensubu pilotlar S.K, M.A, H.Ü, E.Ö. ile bir maliye uzmanı ve bir inşaat mühendisi, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne getirildi.

        Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısına ifade veren şüpheliler, tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Şüpheliler, hakimlik sorgusunun ardından "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. (AA)

        79 AKADEMİSYEN GÖZALTINA ALINDI

        FETÖ'nün Yıldız Teknik Üniversitesi yapılanmasına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürüten soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen 103 akademisyenden 31'nin ByLock kullandığı tespit edildi.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Cumhuriyet Bürosu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Şenay Baygın, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde görev yapan 103 akademisyen hakkında gözaltı kararı vermişti. İstanbul Organize Suçlar Şubesi ekiplerince 10 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda, 11'i profesör, 16'sı doçent olmak üzere 79 akademisyen gözaltına alındı. 24 akademisyen ise adreslerinde bulunamadı.

        Emniyette gözaltında tutulan akademisyenlerin ifade verme işlemi devam ediyor. İfadesine başvurulan akademisyenlerden 31'nin ByLock kullandığı tespit edildi. Gözaltında bulunan 11'i profesör, 16'sı doçent 79 akademisyen, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adalet Sarayı'na çıkarılacak.

        Veli SARIBOĞA/ İSTANBUL

        MALATYA'DA 9 ASKER TUTUKLANDI

        Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 9 asker tutuklandı. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan, aralarında jandarma ve polislerin bulunduğu 27 şüpheliden 12'sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrollerinin ardından, adliyeye sevk edilen 9 asker tutuklanırken, biri polis 2'si asker 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gözaltındaki diğer şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 16 Kasım'da İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 27 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, hakkında yakalama kararı verilen 14 polis ve 6 askeri personel gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında adreslerinde bulunamayan 7 kişi ise 18 Kasım'da gözaltına alınmıştı. (AA)

        AK PARTİLİ ESKİ BAŞKANA FETÖ GÖZALTISI

        İzmir'in Bergama İlçesi'nde, AK Parti Bergama İlçe eski Başkanı Mustafa Durmaz, bu sabah FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Geçen eylül ayında AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından istifası istenince yönetim kurulu üyeleri ile birlikte istifa eden AK Parti Bergama İlçe eski Başkanı Mustafa Durmaz, bu sabah FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Aynı zamanda AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan Durmaz, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (DHA)

        FETÖ ŞÜPHELİSİ AKADEMİSYEN SAHTE PASAPORTLA ÇIKIŞ YAPARKEN YAKALANDI

        Ege Üniversitesi'nde açığa alınan FETÖ/PDY şüphelisi Prof. Dr. M.Y. ve doçent eşi Ü.Y. sahte pasaport ile yurt dışına çıkmak isterken gözaltına alındı.

        Edirne Havsa ilçesi Kuzucu köyü yakınlarında jandarma tarafından durdurulan araçta sahte pasaport kullanan şüpheli 2 kişi ve araç sürücüsü gözaltına alındı. Jandarmanın yaptığı araştırmada şüpheli kişilerin 15 Temmuz'dan sonra Ege Üniversitesi'nde açığa alınan ve ByLock kullandığı öne sürülen Prof. Dr. M.Y. ile eşi Doç. Dr. Ü.Y. olduğu belirlendi. FETÖ şüphelisi akademisyen çift, sürücü K.A. ile birlikte gözaltına alındı. Araçta yapılan aramada M.Y. tarafından kullanılmak üzere "D.M.A.", Ü.Y. tarafından kullanılmak üzere ise "N.A." adına düzenlenmiş iki sahte pasaport ve nüfus cüzdanı, 4 bin 300 Euro, 200 TL, 5 cep telefonu ve 5 sim kartı ele geçirildi. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        AFYONKARAHİSAR'DA GÖZALTINDAKİ 6 EMNİYET PERSONELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Afyonkarahisarda, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 emniyet personeli adliyeye sevk edildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, haklarında yakalama kararı çıkarılan aralarında eski güvenlik şube müdürü H.İ.Unun da olduğu 6 kişiyi gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye getirildi.

        Yapılan incelemede zanlıların cep telefonlarında, örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock" programının tespit edildiği öğrenildi. (AA)

        SİVAS'TA TOPLAMDA 271 KİŞİ TUTUKLANDI

        Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında 593 kişi hakkında yasal işlem yapıldığını, bu kişilerden 271'inin tutuklandığını söyledi.

        Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar hakkında bilgi verdi. Sivas Adliyesinde düzenlenen basın açıklamasında İrcal, "Soruşturmalar kapsamında bugüne kadar 593 kişi hakkında işlem yapıldı. Bu kişilerden 271'i hakkında 'anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etmek, silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından tutuklanma kararı verildi. 177 kişi hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandı. Halen gözaltında 58 kişi bulunmaktadır. Bu 58 kişiden işlemleri bitenler adliyeye sevk edilmektedir. 27 kişi ise firari olarak aranmaktadır" dedi. (İHA)

        TOKAT'TA 1'İ TUTUKLU 5 AVUKATIN YARGILANMASINA KARAR VERİLDİ

        Tokat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) avukatlar koluna yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan biri tutuklu 5 avukatın yargılanmasına devam edildi.

        Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde 5 avukat hakkında hazırlanan 68 sayfalık iddianame kabul edildikten sonra açılan davanın ikinci duruşması Tokat Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı.

        Basına kapalı gerçekleştirilen duruşmaya adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanan sanıklar M.B, F.K, Ş.T, K.T. ile tutuklu sanık S.A'nın katıldığı öğrenildi.

        Sanıkların suçlamalarla ilgili olarak savunma yaptıkları belirtildi.

        Duruşma, 12 Aralık'a ertelendi.

        "Terör örgütüne üye olma, silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçları ile "Terörizmin Finansmanın Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçuna yönelik soruşturmada FETÖ/PDY'nin avukatlar ve üniversite yapılanması içerisinde bulunmak suçlarıyla 8 kişi hakkında iki iddianame hazırlanmıştı. (AA)

        KARABÜK MERKEZLİ OPERASYONLARDA 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Karabük merkezli 9 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ve İstihbarat Şubesi birimlerince, 2013 yılındaki Askeri Liselere Giriş Sınavı sorularının, FETÖ/PDY üyelerince çalınıp, örgüt üyeleri tarafından Karabük'teki ortaokullarda okuyan başarılı öğrencilerin örgüt evlerine yönlendirildiği ve bu öğrencilere askeri liselere gitmeleri yönünde telkinlerde bulunulduğu, askeri liseleri tercih etmeleri sağlanan öğrencilere sınav öncesinde soruları vermek suretiyle askeri okullar ve Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine personel yerleştirildiği tespit edildi.

        Bunun üzerine Karabük merkezli İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli, Zonguldak, Şanlıurfa, Bitlis ve Bingöl'de eş zamanlı 15 adrese düzenlenen operasyonlarda, H.S (34), H.A (36), K.Ö. (21), S.Ö (24), Y.E.K (22), U.Y (28), S.Ç (24) ve H.B (31) gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında aranan H.D (28), M.Ç (25) ve H.G'nin (55) ise yurt dışına kaçtıkları belirlendi.

        Öte yandan operasyonlar sırasında, yine aynı örgüte üyelik iddiasıyla soruşturma yürütülen ve haklarında yakalama kararı bulunan "Karabük ilinde görevli emniyet müdürlerinin sözde imamı" olduğu değerlendirilen A.G (37) ile "komiser rütbesindeki personelin sözde imamı" olduğu öne sürülen Ş.Ö (34), arama, el koyma ve yakalama işlemleri sırasında kaldıkları bir örgüt evinde yakalanarak gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, emniyete götürüldü. (AA)

        AYDIN'DA 9 KİŞİ TUTUKLANDI

        Aydın'da devam eden FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında son bir hafta içerisinde adliyeye sevk edilen 77 kişiden 9'u tutuklandı.

        Aydın Valiliği'nden yapılan haftalık bilgilendirmede; "15 Temmuz 2016 tarihinde devletimizin ve milletimizin varlığını birliğini, halkımızın can ve mal güvenliği ile demokrasiyi hedef alan FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik olarak ülkemizde yapılan mücadele kapsamında 14 - 21 Kasım 2016 tarihleri arasında ilimizde yapılan çalışmalarda kamu kurumlarında görevli, 2 personel tutuklanmış, 9 kişi için adli kontrol şartı uygulanmaya başlanmış, diğer 2 kişi serbest bırakılmıştır. 2 kişi ise halen gözaltında altındadır. Ayrıca 27 kişinin aranmasına devam edilmektedir.

        Kamu görevlilerinin dışında örgütün finansal kaynaklarına yönelik yapılan operasyonlarda 7 şahıs tutuklanmış, 46 kişi adli kontrol şartı uygulanmaya başlanmış 11 kişi serbest bırakılmıştır. 3 kişi ise diğer illere sevk edilmiştir. Ayrıca halen 139 kişinin aranmasına devam edilmektedir" denildi. (İHA)

        EDİRNE MERKEZLİ OPERASYONLARDA 15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Edirne merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında 15 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Edirne, İstanbul, Tekirdağ, Afyonkarahisar ve Balıkesir'de bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Edirne Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        HATAY'DA BUGÜNE KADAR 345 KİŞİ TUTUKLANDI

        Hatay'ın İskenderun, Dörtyol ve Erzin ilçelerinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında bugüne kadar 345 kişinin tutuklandığı bildirildi.

        İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, İskenderun ve kendilerine bağlı Dörtyol ve Erzin Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yürütülen soruşturmalarda, İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı'nca; darbeye teşebbüs suçundan 23 askeri şahıs hakkında tutuklama, FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak suçundan 241 şüpheli hakkında tutuklama, 24 şüpheli hakkında yakalama, 251 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildiğini, 121 şüphelinin ise ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldığını belirtti.

        Akın, Dörtyol Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak suçundan 58 şüpheli hakkında tutuklama, 4 şüpheli hakkında yakalama, 127 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildiğini, 9 şüphelinin ise ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldığını kaydetti.

        Erzin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca; FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak suçundan 23 şüpheli hakkında tutuklama, 3 şüpheli hakkında yakalama, 23 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildiğini, 28 şüphelinin ise ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldığını vurgulayan Akın, yürütülmekte olan soruşturma evraklarının, gereğinin takdir ve ifası için yetkisizlik kararı ile Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiğini sözlerine ekledi. (İHA)

        ÇANKIRI MERKEZLİ 4 İLDEKİ OPERASYONLARDA 7 KŞİİ GÖZALTINA ALINDI

        Çankırı merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 7 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ'ye yakınlığı nedeniyle kapatılan şirketlerde çeşitli görevlerde çalışan şüphelilere yönelik Çankırı, Bolu, İstanbul ve Gaziantep'te operasyon düzenledi.

        Operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramanın ardından bazı belgelere el konulduğu öğrenildi. (AA)

        KAYSERİ'DE 1 EMEKLİ ASKER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve Yüksek Askeri Şura üyesi Akın Öztürkün Kayseride Garnizon Komutanlığı yaptığı dönemde emir astsubayı olan ve Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan emekli asker A.Ü, adliyeye sevk edildi.

        Kayseride 2. Hava İkmal Bakım Merkez Komutanı ve Garnizon Komutanı olarak görev yaptığı dönemde Öztürkün emir astsubayı olan A.Ünün, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde işlemleri tamamlandı.

        Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli, adliyeye gönderildi.

        A.Ü, FETÖnün darbe girişiminin önemli isimlerinden Öztürk ile 15 Temmuz gecesi telefonda görüştüğü ve Kayserideki gelişmeler hakkında bilgi verdiği iddiasıyla gözaltına alınmıştı. (AA)

        KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ 21 İLDEKİ OPERASYONLARDA 27 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kahramanmaraş merkezli 21 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, askeri okullara öğrenci yerleştirdiği ve askeri okul sorularını verdiği iddiasıyla aralarında "örgüt imamı", subay ve astsubayların da bulunduğu 42 kişiden 27si gözaltına alındı.

        Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Van, Nevşehir, Kastamonu, Adana, Samsun, Malatya, Adıyaman, Osmaniye, Bursa, İstanbul, Mersin, İzmir, Kayseri, Ankara, Diyarbakır, Çanakkale, Ordu ve Muşta önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyon kapsamında askeri okullara öğrenci yerleştirdiği, askeri okul sorularını verdiği öne sürülen aralarında "örgüt imamı", subay ve astsubayların da bulunduğu 42 kişiden 27si gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, emniyete götürüldü.

        Diğer şüpheliler ise aranıyor. (AA)

        İSTANBUL KUYUMCUKENT'TE GÖZALTINA ALINAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI, 7 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) İstanbul Kuyumcukentteki yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı, 7 şüpheli ise adli kontrol hükümleri kapsamında yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılarından Mehmet Şenay Baygının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, aralarında örgüte himmet adı altında para topladığı iddia edilen ve kendisi de kuyumcu olan kişilerin de bulunduğu 9 şüpheli gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayandaki İstanbul Adalet Sarayına getirilen zanlılar, burada soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi. Savcılık, şüphelilerin tamamını, tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk etti.

        İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, örgüt için para topladığı tespit edilen kuyumcu da dahil 2 şüphelinin terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanmasına karar verdi.

        Hakimlik, 7 şüphelinin ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti. Serbest bırakılan şüpheliler hakkında yurt dışına çıkış yasağı kondu.

        Konuya ilişkin bazı kuyumcuların da tanık olarak ifadesinin alındığı öğrenildi.

        Bu arada, soruşturma kapsamında, örgütün Kuyumcukent imamı olduğu belirlenen zanlının ise firari olarak arandığı kaydedildi. (AA)

        AMASYA'DA 17 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Amasya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 17 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Merzifon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince ilçede bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda haklarında yakalama kararı çıkartılan ve sağlık çalışanları olduğu bildirilen 25 zanlıdan 17'si gözaltına alındı. (AA)

        ÇANKIRI MERKEZLİ 4 İLDEKİ OPERASYONLARDA 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Çankırı merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 7 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ'ye yakınlığı nedeniyle kapatılan şirketlerde çeşitli görevlerde çalışan şüphelilere yönelik Çankırı, Bolu, İstanbul ve Gaziantep'te operasyon düzenledi.

        Operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramanın ardından bazı belgelere el konulduğu öğrenildi. (AA)

        MALATYA'DA 19 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

        MALATYA'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 19 şüpheli tutuklandı.

        Malatya'da Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, 667 sayılı KHK ile kapatılan Beşer Eğitim Kurumları Anonim Şirketine bağlı 11 eğitim kurumunda yöneticilik yapmış 20 kişi gözaltına alındı. Polisteki işlemleri tamamlanan 20 süpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 19'u mahkemece tutuklanırken, 1 şüpheli adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. (DHA)

        TOKAT'TA 36 ÖĞRETMEN GÖREVE İADE EDİLDİ

        TOKAT'ta 15 Temmuz darbe girişiminin ardından açığa alınan 36 öğretmen, yapılan incelemenin ardından görevlerine iade edildi.

        Tokat'ta 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında 112 öğretmen tutuklanırken, çok sayıda öğretmen ise açığa alındı. Devam eden soruşturma kapsamında yapılan araştırmada terör örgütü ile herhangi bir bağlantısı olmadığı belirlenen 36 öğretmen, görevlerine iade edildi. Öğretmenlerin bu sabah görevlerine başladığı öğrenildi. (DHA)

        KIRKLARELİ'DE GÖZALTINDAKİ MEMUR SERBEST BIRAKILDI

        Kırklareli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan memur serbest bırakıldı.

        Alınan bilgiye göre, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde şef olarak görevli H.Gnin ifadesi alındı.

        H.G, ifade işleminin ardından savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakıldı. (AA)

        SAKARYA'DA 11 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Sakarya'da FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5'i kadın toplam 11 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Sakarya'da 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsü sonrasında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, FETÖ kapsamında Ev hanımı Nuriye Ş., Eczacı Gökçen Ş., Diş Hekimi Vildan E., Öğretim görevlisi Gamze Ç., Öğretmen Esma S.T., Memur Kemal Ö., Memur Salih Ş., Müfettiş Ahmet E.T., Müfettiş Mehmet E.T., ve Bayram H., Fatih O., isimli 5'i kadın toplam 11 şüpheli gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 11 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi. (İHA)

        MECLİS'İ BOMBALAYAN PİLOTUN EŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        İZMİR'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nin (İKÇÜ) daha önce ilişikleri kesilen çalışanlarına yönelik operasyonda gözaltına alınan ve 15 Temmuz gecesi Ankara'da MİT ve Özel Harekat Daire Başkanlığı binasını bombaladığı öne sürülen pilot binbaşı Rafet Kalaycı'nın doktor eşi Özlem Tuğçe Kalaycı'nın da aralarında bulunduğu 29 kişi, adliyeye sevk edildi.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz koordinesinde, FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturmada, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ile daha önce ilişikleri kesilen eski çalışanlarına yönelik İzmir, Manisa ve Kocaeli'de operasyon yapıldı.

        Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 29 kişi gözaltına alındı, operasyon kapsamında 6 kişinin arandığı belirtildi. Evlerdeki aramada ise terör örgütü elebaşısı Fethullah Gülen'e ait kitaplar ele geçirildi. Gözaltındaki akademisyen ve üniversite çalışanlarının, örgütün şifreli haberleşme sistemi ByLock'u kullandığı ve Bank Asya'ya kapanmaması için para yatırdıklarının saptandığı öne sürüldü.

        Aralarında, 15 Temmuz gecesi Ankara'da MİT ve Özel Harekat Daire Başkanlığı binasını bombaladığı öne sürülen pilot binbaşı Rafet Kalaycı'nın doktor eşi Özlem Tuğçe Kalaycı'nın da bulunduğu 29 kişi, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. (DHA)

        İZMİR'DE 39 GÖZALTINA ALINDI

        İZMİR'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 'Yeğen' kod adlı gizli tanığın verdiği bilgiler doğrultusunda polisin düzenlediği operasyonun 4'üncü dalgasında, 39 kişi gözaltına alındı.

        İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'Yeğen' kod aldı gizli tanıdığın verdiği bilgiler doğrultusunda düzenlediği operasyonların 4'üncü dalgasını bugün sabah saatlerinde yaptı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 44 kişi hakkında gözaltı kararı verdiği operasyon kapsamında şu ana kadar aralarında, devlet memuru ve esnafın da bulunduğu 39 kişi gözaltına alındı. Yakalanan kişilerin evlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzemelerin ele geçirildiği bildirildi. Ayrıca, gözaltına alınan kişilerin örgüt toplantılarına düzenli olarak katılıp himmet adı altında terör örgütüne finans sağladığı, kurban adı altında vatandaşlardan para toplayıp bu paraları yurtdışı seyahatlerinde kullandıkları öne sürüldü. (DHA)

        ESKİŞEHİR'DE GÖZALTINDAKİ 4 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada gözaltına alınan 4 şüpheli, adliyeye gönderildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 15 Kasım'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda yakalanan, daha önce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğündeki görevlerinden uzaklaştırılan 1'i kadın 4 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılar, daha sonra adliyeye sevk edildi. (AA)

        UŞAK'TA GÖZALTINDAKİ 10 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Uşak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Alınan bilgiye göre, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDYye yönelik soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince geçen hafta gözaltına alınan 10 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Uşak Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, "silahlı terör örgütüne üye olmak ve "terör örgütüne yardım" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

        Uşakta geçen hafta FETÖnün mali yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, aralarında 6 muhasebeci ile mimar, iş adamı, müftülük çalışanı ve esnafın bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alınmıştı. (AA)

        BOLU'DA ARANAN ÖĞRETMEN YAKALANDI

        Çankırı Emniyet Müdürlüğü tarafından Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında aranan öğretmen Boluda yakalandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Çankırıda FETÖ soruşturması kapsamında aranan öğretmen A.D., Bolu kent merkezinde ikamet ettiği evde gözaltına alındı.

        A.D. ile evde yapılan aramada gele geçen dokümanlar, Çankırı Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi. (AA)

        BİLECİK BOZÜYÜK'TE GÖZALTINDAKİ ESNAFLAR ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında geçen hafta gözaltına alınan çok sayıda esnaf geniş güvenlikleri önlemleri altında sabah erken saatlerde adliyeye sevk edildi.

        Geçen hafta salı günü il ve ilçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yürüttükleri operasyonda, meslekten ihraç edilen bir öğretmen ile birlikte 16 esnaf gözaltına alınmıştı. Bu gözaltılara hafta arasında bir kişinin daha eklenmesiyle sayı 18'e ulaşmıştı. Bugün Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan 18 kişi sabah erken saatlerde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Sanıkların Cumhuriyet Savcılığınca ifadeleri alınıyor. (İHA)

        5 İLDE 12 SAĞLIK PERSONELİ GÖZALTINA ALINDI

        Amasya merkezli Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, çoğunluğu sağlık personeli olan 12 şüpheli gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Merzifon Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında, ağırlıklı olarak sağlık çalışanlarını kapsayan Amasya/Merzifon merkezli Ankara, Tokat, Şanlıurfa ve Samsun illerinde toplam 21 şüpheli şahsa yönelik polis tarafından eş zamanlı operasyon düzenlendi. Amasya Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 12 şüpheli şahsın yakalanarak gözaltına alındığı, 9 şüphelinin ise yakalanmalarına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi. (İHA)

        BURSA MERKEZLİ 15 İLDEKİ OPERASYONLARDA 121 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Bursa merkezli 15 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda 121 kişi gözaltına alındı. Bursa'da paralel yapının eğitim tesislerinin bağlı olduğu daha önce kayyım atanan ve çalışma ruhsatı iptal edilen SİLM AŞ hakkında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 28 kişi adliyeye sevk edildi.

        Bursa Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliğince FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütü ile ilişkili olduğu belirlenen Bursa'daki 16 ayrı eğitim kurumunun bağlı olduğu daha önce kayyım atanan ve ardından çalışma ruhsatı iptal edilen SİLM Eğitim Tesisleri İşletme Ticaret A.Ş. isimli şirkete yönelik yapılan soruşturma kapsamında Cumhuriyet savcılığı talimatıyla Bursa merkezli 15 ilde eş zamanlı operasyonlar yapılarak FETÖ üyesi oldukları belirlenen 121 kişi gözaltına alındı.

        Bursa'da gözaltına alınan 28 kişi sabah saatlerinde adliyeye getirildi. Polis geniş güvenlik önlemleri alırken, zanlılar adliyenin arka kapısından içeriye alındılar. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ