Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Biri 2'nci, diğeri 5'inci kattan attı!

        HÜSEYİN ŞENTÜRK-ÖZNUR KARSLI/GAZETE HABERTÜRK

        Bursa’nın Yıldırım İlçesi, Ece Mahallesi’nde sabaha karşı Suriyeli Hasan El Abdullah’ın ailesiyle birlikte yaşadığı binanın zemin katında yangın çıktı. Alevler, apartmanın 2’nci katında yaşayan Yucar Ailesi’nin evine de sıçradı. Engelli 2 çocuğu olan anne Arzu Yucar, çocuğuna ilaç hazırlamak için kalktığı sırada yangını fark etti. Bu sırada sokakta toplanan vatandaşlar, battaniye açarak genç kadından atlamasını istedi.

        ‘EŞİMDEN ALDIĞIM CESARETLE ATTIM’

        Arzu Yucar, o anları Habertürk’e şöyle anlattı:

        “Eşim gece vardiyasında olduğu için evde biri 6, diğeri 3 yaşında olan 2 engelli çocuğum vardı. Çocuklarla uyuyordum. Oğlum hortumla besleniyor. İlaçlarını hazırlamak için uyandım. Ses duydum, hırsız sanıp kapıyı kilitledim. O sırada dumanı fark ettim. Balkona astığım giysilerin tutuştuğunu gördüm. Başka odaya geçtim. Herkes aşağıda ‘Çocukları at’ diye bağırıyordu. Ellerinde battaniye 20’ye yakın kişi vardı. Eşimi aramıştım, o da aşağıdaydı. ‘Başka çaren yok, çocukları at, kendin de atla, yoksa yanacaksınız’ diye bağırıyordu. Ondan aldığım cesaretle önce oğlumu aşağıya attım, arkasından baktım ne durumda diye. Kıpırdıyordu. Sonra kızımı attım. En son da kendimi kuş gibi bıraktım yere. Gökte uçuyorum sandım. Evimiz, çocuklarımın ilaçları, oksijen makineleri, hepsi yandı. Eşim asgari ücretle çalışıyor.”

        ELLERİYLE AĞ OLUŞTURDULAR

        Kırklareli’ndeki yangın da önceki akşam çıktı. Lüleburgaz İlçesi Çalıçeşme Sokak’taki apartmanın 3’üncü katında çıkan yangın, kısa sürede büyüdü. Apartmanda yaşayanlar tahliye edilirken, Zeycan Çavuşoğlu (39), 10 yaşındaki Burak’la 5’inci katta mahsur kaldı. Anne oğul, alevlerden kurtulmak için balkona kaçtı ve çevreden yardım için bağırmaya başladı. Apartman bahçesinde toplanan vatandaşlar, elleriyle bir ağ oluşturdu. Anne, oğlunu kucaklayıp aşağıya attıktan sonra kendisini boşluğa bıraktı. İkisi de hafif yaralı olarak kurtulan anne oğul tedavi altına alındı. Zeycan Çavuşoğlu’nun eşi Mustafa Çavuşoğlu, yaşananları Habertürk’e anlattı:

        “Akşam işten eve geldiğimde apartmandan dumanlar çıkıyordu. Apartmanı duman sarmıştı. Çıldıracak gibiydim. Eşim ve oğlum ‘Bizi kurtarın’ diye bağırıyordu. Nasıl oldu hatırlamıyorum ama birlikten kuvvet doğuverdi. Yangını seyreden insanlar el ele verip bir ağ oluşturdu. Eşim oğlum Burak’ı kucağına alıp aşağıya bıraktı. Birbirine tutunan insanlar oğlumu yakaladık. Çocuk biraz sarsıldı ama küçük sıyrıklarla kurtuldu. Peşinden de eşim atladı. Biraz kilolu olduğu için eşim ellerimizin üzerinden sıyrılıp yere düştü. Kolunda ve kalçasında kırıklar var. İtfaiye yetersizdi, branda açılmadı. Şikâyetçi olacağım.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ