Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul trafiğinde son durum! TEM otoyolu TIR

        İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı kenti etkisi altına alırken trafik yoğunluğu vatandaşları çileden çıkarttı.

        Akşam 19.00'dan itibaren başlayan trafik yoğunluğu yüzde 90'a ulaşırken halk gecenin geç saatlerine kadar yollarda kaldı.

        Saat 23.00 itibariyle yüzde 70 seviyesine düşen trafik yoğunluğu bir nebze olsun rahatlarken kar temizleme ekiplerinin yetersiz kalması nedeniyle vatandaşlar isyan etti.

        HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN YOL DURUMUNA BAKMAK İÇİN TIKLAYIN

        11 TIR YOLUKAPATTI

        Kar yağışı ve rüzgarın etkisiyle kayan ve devrilen 11 tır nedeniyle TEM Otoyolunda uzun araç kuyrukları oluştu.

        Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ve rüzgarın etkisiyle TEM Otoyolunun Büyükçekmece ve Çatalca arasındaki bölümünde 11 tır kaydı. Bazı tırların devrildiği yolda trafik yoğunluğu yaşanıyor.

        Karayolları ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, araçların yoldan kaldırılması için yoğun çalışma yürütüyor.

        Ekiplerin bariyerleri keserek olay yerlerine ulaştığı ve tırları kurtarmaya çalıştığı bildirildi.

        Bu arada otoyolda mahsur kalanlar için İstanbul Büyükşehir Belediyesince bölgeye 7 mobil büfe gönderildi.

        Bölgede saatlerdir bekleyen vatandaşlara kumanya dağıtımına başlandı.

        ARAÇTAN İNİP YÜRÜYEREK EVLERİNE GİTTİLER

        Kar yağışının etkisini artırdığı İstanbul'da TEM otoyolu Edirne istikametinde özellikle Mahmutbey gişeleri sonrasında trafikte tam anlamıyla kabus yaşanıyor.

        Evlerine çıkmak için mesai saatinin bitimiyle yola çıkan sürücüler saatlerdir trafikte kaldı. Saat 00.30'u gösterirken sürücüler hala yollarda. Bunun en önemli nedeni ise yoğun kar yağışı altında otoyola kış lastiği ve zincirsiz çıkan sürücüler oldu.

        ÇOK SAYIDA ARAÇ YOLDA KALDI

        Trafik Edirne yolunda TEM'de en çok Halkalı, Altınşehir rampaları ile TEM Ispartakule mevkiinde yaşanıyor. Evelerine varmak için vatandaşlar araçlardan inip yolda yürüyorlar. Yol kenarlarında kalmış tırlar dikkat çekiyor. Araç sürücüleri kar birikibtileri yüzünden zorluk çekiyor. Bazı araçlar sürücüleri ise araçlarını yol kenarına çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ