Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖL sınav sonuçları nasıl öğrenilir? AÖL soru ve cevapları

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tarafından yapılan Açık Öğretim Lisesi sınavları, 18-19 Mart tarihlerinde tamamlanmıştı. Peki AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

        AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        18-19 Mart tarihinde binlerce Açık Öğretim Lisesi öğrencisi MEB tarafından yapılan sınavlara girdi. Sınavdan çıkan öğrenciler, şimdi de katıldıkları AÖL sınavının heyecanla sınav sonuçlarını bekliyor.

        AÖL sınav sonuçları hakkında resmi bir açıklanma tarihi yok ancak geçmiş yıllara bakıldığında da kısa bir süre içinde açıklanacağı tahmin ediliyor. Öğrenciler ise bu bekleme sürecinde AÖL sınav soru ve cevaplarını merak ediyor.

        AÖL SINAV SORULARI VE CEVAPLARI

        Açık Öğretim Lisesi sınavlarına katılan öğrenciler sınavın ardından ilk iş olarak cevapladıkları veya takıldıkları soruların doğru cevaplarını kontrol etmek için AÖL soru ve cevaplarına yöneldi.MEB ise, henüz AÖL soru ve cevaplarını yayınlamadı. Soru ve cevaplar MEB tarafından resmi şekilde yayınlandığında bu haber üzerinden soru ve cevapları yayınlayacağız.

        AÖL SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

        AÖL sınav sonuçlarını öğrenmek için öğrencilerin http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ adresinden öğrenci no ve şifreleriyle öğrenci girişi yapması gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra karşılarına gelen ekran üzerinden, öğrenciler kolayca AÖL sınav sonuçlarına erişebilecekler.

        AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ'NDEN NASIL MEZUN OLURUM?

        Açık Öğretim Lisesi (Alan Yok) Mezuniyet Şartları.

        * Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,

        * Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,

        * Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,

        * Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması,

        Mesleki Açık Öğretim Lisesi'nde öğrenim gören öğrenciler için mezuniyet kredileri seçilen alana göre farklıdır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ