Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kuyu köpeğe Ömür Gedik sahip çıktı
        1

        Beykoz'da düştüğü kuyudan 11 gün sonra kurtarılan ve Türkiye gündeminde önemli bir yer edinen 'Kuyu Köpek', 'Parvoviral Enterit' isimli ölümcül hastalığı da yendi.

        2

        Kuyu, yaşadığı süreci dikkatle takip eden sanatçı Ömür Gedik tarafından sahiplenildi.

        3

        11 günlük kuyu esaretinin ardından kurtarılması özellikle hayvanseverleri sevince boğan yavru köpek, Türkiye gündeminde de önemli bir yer tutmuş ve çok sayıda insanın ilgi odağı olmuştu.

        4

        Kuyu'ya yapılan testlerin sonucunda, tıbbi ismi 'Parvoviral Enterit' olan ve ölümcül olabilen kanamalı ishal teşhisi konulmuştu.

        5

        8 Mart akşamı geldiği Hayvan Hastanesinde apar topar tedavi altına alınan Kuyu Köpek, hastanede titizlikle yürütülen 14 günlük ilk tedavi sürecinin ardından hastalığın ölüm riskini çok büyük ölçüde atlattı.

        6

        İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, Kuyu'nun mutlu ve sağlıklı bir hayat sürmesi için yavru köpeği yaşadığı talihsiz süreçte yakından takip eden ünlü bir isme teklifte bulundu.

        7

        Aynı zamanda Hayvanları Çaresizlikten ve İlgisizlikten Koruma (HAÇİKO) Derneği Kurucusu ve Başkanı olan Ömür Gedik'e yapılan Kuyu'yu sahiplendirme teklifi, sürecin takipçisi olan Gedik tarafından olumlu karşılandı.

        8

        Tedavinin ilk ve en önemli kısmını tamamlayan veteriner hekimlerin de, Kuyu'nun yeni yuvasında birkaç ay daha başka hayvanlarla temas etmeden yaşaması koşuluyla taburcu edilmesine onay verdiği öğrenildi.

        9

        Gelişmeler üzerine dün öğle saatlerinde asistanı ve menajeriyle birlikte İBB Hayvan Hastanesine gelen Gedik, Kuyu'yu görmeden önce İBB Veteriner Hizmetleri Genel Müdürü Muhammet Nuri Coşkun, İBB Veteriner Hekimi Büşra İnal Günay ve Kuyu ile ilgilenen diğer görevlilerden bilgi aldı.

        10

        Daha sonra yavru köpekle bir araya gelen Gedik'in, en zor anlarına şahit olduğu Kuyu ile ilgilenirken ve oynarken oldukça mutlu olduğu görüldü.

        11

        Hastane personelinin Kuyu ile vedalaşması sırasında soruları yanıtlayan Ömür Gedik, ilk olarak, "Kuyu bu mücadeleden hayatta kalarak çıktı. O gün ne kadar şanslı olduğunu da görmüştüm. Çok sevinmiştim.

        12

        Sonra hastalık haberleri sosyal medyada dolanmaya başlayınca gerçekten çok üzüldüm ben de. Kurucusu ve başkanı olduğum HAÇİKO Derneği olarak çok yakından takip ediyorduk.

        13

        Burada hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne, hem de İstanbul İtfaiyesi'ne çok çok teşekkür etmek istiyorum" diyerek, o sırada yanında bulunan ve Kuyu'nun tedavi sürecini yürüten Veteriner Hekim Günay ile yardımcılarına da ayrıca tebrik ve teşekkürde bulundu.

        14

        Sürecin başından bu yana gelişmelerin takipçisi olduklarını vurgulayan sanatçı, "Kuyu'nun önemli bir hastalık kaptığını ve hayati tehlikesinin de bulunduğunu biliyorduk; ama emin ellerde olduğunu da biliyorduk. İtfaiye'deki arkadaşlarımız tam zamanında anlamışlar. Biraz halsizleşince hemen belediyeyi aramışlar" diye konuştu.

        15

        Kuyu'yu yeni yuvasında bekleyen yaşam şartları hakkında da bilgi veren Gedik, yavru köpeğin yaşadığı talihsizliklerin sömürülmesine izin verilmeyeceğini ifade etti.

        16

        Gedik, "Biz elimizden geldiğince, HAÇİKO Derneği olarak, Kuyu'nun bundan sonraki hayatında mutlu olmasını sağlayacağız. Gerekli bilgileri buradan aldım, uzun bir süre diğer hayvanlarla bir araya gelmemesi gerekiyor; hem diğer hayvanların, hem de kendi sağlığı için.

        17

        Karma aşıları yapıldıktan ve bittikten sonra, mutlu olacağı, diğer hayvanlarla ve insanlarla sosyalleşebileceği bir yerde bakılacak. Asla zincirle bağlanmayacak. Asla reklam amacıyla kullanılmayacak. Asla üzerinden para toplanmayacak.

        18

        Ne HAÇİKO, ne de başka bir dernek bunu yapamaz; kimse böyle bir duyuma itibar etmesin. Dernek olarak Kuyu'ya nerede baktığımızı Kuyu'nun güvenliği açısından saklı tutmayı düşünüyoruz.

        19

        Tabii ki ilk günden beri yanında olan, macerasında yanında olan pek çok insan var. Onlar bizimle irtibata geçtiğinde hep beraber gidip Kuyu'yu ziyaret edeceğiz" diye devam etti.

        20

        Gedik, Kuyu'nun hasta olduğunun açıklanmasının üzerine ortaya atılan ve 'Kuyu öldü, yerine ona benzeyen başka bir köpek gösterilecek' boyutuna varan iddialar hakkındaki soruya da cevap verdi.

        21

        Hayvansever sanatçı, "Üzülüyorum gerçekten de. Ne İstanbul İtfaiyesi, ne de Büyükşehir Belediyesi saptıran bir beyanatta zaten bulunmaz. Biz eminiz. Kuyu da zaten ilk gördüğüm Kuyu. Koca patileriyle çok tatlı" yorumunda bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ