Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Muhammed Fatih Safitürk kimdir?

        Mardin'in Derik ilçesinde Kaymakam olarak görev yapan Muhammed Fatih Safitürk, PKK'lı teröristler tarafından yapılan terör saldırısında yaralandı. İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk tedavi gördüğü hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı ve 11 Kasım'da şehit olmuştu. PekiMuhammed Fatih Safitürk kimdir? İşte Muhammed Fatih Safitürk'ün hayat hikayesi...

        Mardin Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ü şehit eden PKK'lı teröristler, polisin yaptığı takip ve operasyonla yakalandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Muhammed Fatih Safitürk'ü şehit eden teröristlerin yakalandığını duyurdu.

        MUHAMMED FATİH SAFİTÜRK KİMDİR?

        Muhammed Fatih Safitürk, 1981 yılında Sakarya'da dünyaya geldi. İlk ve ortaöğretim eğitiminin ardından Maramara Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İkişkiler bölümünde okumaya başladı. Buradan 2004 yılında mezun oldu.

        2005 senesinde Ulaştırma Bakanlığı, Savunma sekreterliğinde memur olarak görev yaptıktan sonra 2006-2008 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtma Genel Müdürlüğünde Uzman Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

        2009 yılında Kastamonu'nun Küre ilçesi Kaymakam vekili olarak göreve başlayan Safitürk, 2010 yılında yüksek lisans eğitimini İngiltere'deki University of Exeter’da tamamlamıştır.

        2011-2013 yılları arasında Bolu Kıbrıscık Kaymakamı ve 2013-2015 seneleri arasında da Bingöl Kiğı Kaymakamı olarak görev yapmıştır.

        Daha sonra İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği, 28 belediyeye yönelik görevlendirmeler kapsamında Derik Belediye Başkanlığına getirilen Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk, 10 Kasım'da Mardin'de PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda yaralanmış, tedavi gördüğü hastanede şehit olmuştur.

        Muhammed Fatih Safitürk, evli ve iki çocuk babasıydı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ