Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Uçurumdan düşen binbaşı ve yardımına giden uzman çavuş şehit oldu

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesi İkiyaka Dağları'nda terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon sırasında uçurumdan düşen Binbaşı Kürşat Selim Şenol ve yardıma koşan 1 uzman çavuş şehit oldu. Binbaşıya yardım etmek isteyen 1 uzman erbaş da hafif yaralandı.

        Gazete Habertürk'ten Mehmet Kayahan'ın haberine göre, Yüksekova İlçe merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Dağlıca bölgesindeki İkiyaka Dağları'nın 3 bin 750 rakımında sarp ve yer yer karlı bölgesinde, güvenlik güçleri Şehit Tnk.Yb. İhsan Ejdar Operasyonu kapsamında bu sabaha (15 NİSAN) karşı arama tarama faaliyetine çıktı.

        Güvenlik güçleri operasyonu sürdürürken, Binbaşı Kürşat Selim Şenol, Davulcu Tepe mevkisinde uçurumdan yuvarlandı. Hakkari Valiliği kaynaklarından edinilen bilgiye göre binbaşıya yardım etmek isteyen askerler yardıma koştu. Operasyon kazasında Binbaşı Şenol ve 1 uzman çavuş uçurumdan düşerek şehit olurken, 1 uzman çavuş hafif yaralandı.

        ŞEHİT ATEŞİ UŞAK'A DÜŞTÜ

        Evli ve 2 çocuk babası Binbaşı Kürşat Selim Şenol'un acı haberi, annesinin yaşadığı Uşak'a ulaştı. 1980 yılında babasını yitiren Binbaşı Şenol'un annesi fenalık geçirdi. Şehidin Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu lojmanlarında kalan eşi ve çocukları Uşak'a gitti. Binbaşı Şenol'un Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda görevliyken bir süre önce Hakkari'ye tayininin çıktığı ve ailesini Eğirdir'de bıraktığı öğrenildi.

        2 AY SONRA EVLENECEKTİ!

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kayalıklardan uçuruma düşerek şehit olan 26 yaşındaki Uzman Çavuş Barış Düver'in acı haberi Gaziantep'te yaşayan ailesine ulaştı.

        Şehit Düver'in bir ay önce Karaman'da yaşayan nişanlısı ile nikahının kıyıldığı öğrenilirken şehidin babasının 15 yıl önce trafik kazasında kaybettiği bildirildi.

        Şehit Düver'in naaşının 20 Aralık 2016 tarihinde İstanbul Vodafone Arena Stadı'nın yakınında meydana gelen patlama şehit olan Çevik Kuvvet Polisi Ufuk Bozgeyik'in de mezarının bulunduğu Oğuzeli İlçesine bağlı Yakacık Mahallesi'nde son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.

        Öte yandan, Şehit Ahmet Düver'in defnedileceği Oğuzeli ilçesine bağlı Yakacık mahallesinin ise 4 ay içerisinde ikinci şehit acısı yaşadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ