Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Suruç'ta bombalı saldırı! SON DAKİKA HABERLERİ GÜNCEL

        Suruç Devlet Hastanesi yakınlarında bombalı araçla saldırı düzenlendi. Anadolu Ajansı'nın geçtiği bilgiye göre olayda saldırgan ölü olarak ele geçirildi. Can kaybının yaşanmadığı saldırı sonrası bölgeye çok sayıda ekip yönlendirildi.

        DHA'nın ilk geçtiği bilgilere göre saldırı girişiminin Suruç Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik olduğubilgisi yer almıştı.

        AKÇAKALE'DE İSE ARAÇTA PATLAMA MEYDANA GELDİ

        Bu arada İHA'nın haberine göre Şanlıurfa'nınAkçakale istikametinden Suruç'a seyreden 33 CFY 63 plakalı beyaz bir otomobil, şehir girişine 1 kilometre mesafede polis ekiplerini görünce mezarlık yakınlarında park etti. Şüphelenen polislerin kendisini fark etmesi üzerine araçta bulunan kadın teröristin, araca yüklenen bombayı patlattığı öğrenildi.

        Kadın teröristin araç içerisinde öldüğü belirtilirken, hedefinde ise yaklaşan 1 Mayıs ve 23 Nisan kutlamalarının yanı sıra referandum protestosu yapan gruplar olabileceği belirtildi.

        VALİ TUNA'DAN AÇIKLAMA

        Vali Güngör Azim Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırının herhangi bir zaiyat olmadan atlatıldığını söyledi.

        Saldırganın ölü ele getirildiğini bildiren Tuna, "Bölgede yoğun güvenlik önlemi alındı. Çok yönlü olarak başlattığımız operasyon, terör örgütü işbirlikçilerine yönelik sürüyor." dedi.

        "TERÖRİST ETKİNLİKLERİ KANA BULAMAK İSTİYORDU"

        İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu da saldırının gerçekleştirildiği noktaya gelerek operasyonu yönetti.

        Bu arada olayla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise "1 Mayıs ve 23 Nisan etkinlikleriyle ve referandumu protesto eden gruplara yönelik eylem hazırlığı yapan ve etkinlikleri kana bulamak isteyen terörist, Suruç'ta bomba yüklü aracın patlamasıyla etkisiz hale geldi" ifadeleri kullanıldı.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ