Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (4 Mayıs 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 04 Mayıs 2017 Perşembe günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        UŞAK'TA 11 KİŞİ TUTUKLANDI

        Uşak'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 11 kişi tutuklandı.

        Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDYye yönelik soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta örgütün mahrem yapısına yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan Behçet O, Halil K, İbrahim Ç, Mehmet A, Ömer E, Şahlan Galip K, Abdulmuttalip D, Zeki B, Yavuz K, Necmettin Ç. ve Kadir Ünün emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece "silahlı terör örgütüne üye olmak ve "terör örgütüne yardım" suçlarından tutuklandı.

        Tamamı meslekten ihraç edilen öğretmenlerden oluşan 11 zanlının örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması ByLocku kullandıkları iddia edildi. (AA)

        AFYONKARAHİSAR'DA 10 KİŞİ TUTUKLANDI

        Afyonkarahisar'da Fetullahçı Terör Örgütü/Parelel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 33 kişiden 10'u tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, örgüt ile irtibatı olduğu tespit edilen Bolvadin Kapalı ve Emirdağ Açık ceza infaz kurumlarında görevli şüphelilerin yakalanması için yürüttüğü operasyonda, 8 kişinin daha gözaltına alınması ile sayı 33'e yükseldi.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sona erdi.

        Bolvadin Adliyesine sevk edilen şüphelilerden 10'u çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 23'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Soruşturma kapsamında 33 kişinin yakalanması için çalışma başlatılmış, 28 Nisan'da yapılan operasyonda 25 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        KOCAELİ'DE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kocaeli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 8 kişiden 7'si tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan ve aralarında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullananların da bulunduğu eski TÜBİTAK çalışanı E.Ö, T.K, M.F.K, S.A, E.K, M.D, Ö.K. ve B.S.Enin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

        Savcılık sorgulamalarının ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlılardan T.K, M.F.K, S.A, E.K, M.D, Ö.K, B.S.E. tutuklandı, E.Ö. ise adli kontrol şartıyla salıverildi. (AA)

        AYDIN'DA FETÖ'DEN ARANAN ŞÜPHELİ YOL UYGULAMASINDA YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında arama kararı bulunan A.S, Aydında jandarmanın yol uygulamasında yakalandı.

        Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kuyucak ilçesinde yaptıkları uygulama kapsamında Eskişehirden Muğlaya giden özel bir turizm firmasına ait otobüsü durdurdu.

        Otobüste yapılan kimlik kontrolünde Ankara 2nci Ağır Ceza Mahkemesinin hakkında yakalama kararı verdiği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana suikast girişimi davasından yargılan eski SAT (Sualtı Taarruz) ekibinden Üsteğmen Ali Sarıbeyin eşi olduğu belirlenen A.S. gözaltına alındı.

        Şüpheli jandarma ekipleri tarafından Kuyucak İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından Nazili Adliyesine gönderilen şüpheli, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı. (AA)

        TEKİRDAĞ'DA FETÖ'NÜN SÖZDE "KASASI" OLDUĞU İDDİA EDİLEN KİŞİ TUTUKLANDI

        Tekirdağ'ın Saray ilçesinde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi ve örgütün "kasası" olduğu iddiasıyla gözaltına alınan kişi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyonda, 26 yaşındaki H.C, çalıştığı süpermarkette gözaltına alındı.

        Emniyetteki ifadesinde, FETÖ’nün para trafiğini yönlendirdiğini itiraf ettiği belirtilen H.C'nin, "Örgütten ayrılmak istedim. Ancak askerden geldikten sonra bana 60 bin liralık senet imzalattılar. Bu yüzden ayrılamadım." dediği kaydedildi.

        Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. (AA)

        FETÖ ELEBAŞISI GÜLEN'İN YEĞENİ YAKALANDI

        Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in kardeşi Salih Gülen'in oğlu Şamil Gülenyakalandı.

        Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında Şamil Gülen hakkında "FETÖ/PDY üyesi" olduğu iddiasıyla resen yakalama kararı çıkartıldı.

        Yapılan çalışmalar neticesinde Kocaeli'de olduğu tespit edilen Gülen, ekiplerce gözaltına alındı.

        Gülen'in Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekiplerince Sakarya'ya getirildiği ve emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

        Askeri yapı içerisindeki örgütün mensuplarına yönelik çalışmaları bulunduğu, "ByLock" kullandığı tespit edilen Gülen'in, "Kara Harp Okulu imamı" olduğunun değerlendirildiği bildirildi.

        Elektronik elektrik mühendisi Şamil Gülen'in daha önce Kanun Hükmünde Kararname kapsamında İstanbul'da çalıştığı bir kurumdan ihraç edildiği öğrenildi.

        AA

        KARS'TAKİ DARBE GİRİŞİMİ DAVASI

        Kars'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine karıştıkları iddiasıyla eski Binbaşı Serkan Akanoğlu'nun da aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 24 sanığın yargılandığı davada, sanık savunmalarının alınmasına devam edildi.

        Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı 2. Mekanize Piyade Taburu'nda görevli tutuklu sanıklar eski Binbaşı Serkan Akanoğlu, Yüzbaşı Sinan Karademir, Astsubay Seçkin Çakmakçı, uzman çavuşlar Atilla Civelek ve Refik İvecan ile tutuksuz yargılanan diğer 19 askeri personel katıldı.

        Duruşmanın ikinci gününde sanıkların savunmalarının alınması işlemi tamamlandı.

        Davada tutuksuz yargılanan Uzman Çavuş Harun Yılmaz, savunmasında 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece Kıdemli Çavuş Hasan Karaoğlan'ın kendisini cep telefonuyla aradığını ve kışlada alarm verildiğini söylediğini belirtti.

        Kışlaya gittiğinde askerlerin içtimada olduğunu ve bazı rütbelilerin de kışlaya telaşlı bir şekilde geldiğini gördüğünü anlatan Yılmaz, şunları söyledi:

        "Ben gittiğimde 4 GZPT uçaksavarları takılmış halde bekliyordu. Bölük komutan vekili beni hazır olan mangaya araç komutanı olarak görevlendirdi. Saat 00.15 sıralarında polis merkezi arkasındaki valilik binası önüne geldik. Muslih İpekliler, bizim olduğumuz yere doğru gelerek terör saldırısı olabilme ihtimali olduğunu ve araçları da yolun ortasına çekerek yolu araç ve yaya trafiğine kapatmamızı söyledi. Burada gelen mühimmatlardan askerlere vermedik, sadece kendimize aldık. Uçaksavar mühimmatları açmadan araca bıraktık."

        Yılmaz, cami minarelerinde okunan selalar ve vatandaşların tepkisi üzerine hukuksuz bir iş yaptıklarını anladığını iddia ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Burada güvenlik önlemi almaya başladık. Yaklaşık 1 saat sonra bizim beklediğimiz yere halk ellerinde ve sırtlarında bayraklarla gelmeye başladı. Cami minarelerinde sela okunuyordu. Halk yanımıza geldi ve 'darbe girişimi var, sizin burada ne işiniz var' diyorlardı. Konunun kanunsuz bir emir olduğunu anladım. Personelin araca binmesini sağladım. Ben de araca binerek oradan ayrıldık. Diğer 4 GZPT ile kışlaya doğru yola çıktık. Tugayın arka tarafından içeri girmeye çalıştık. 2 tank yolu trafiğe kapatmıştı. Harun Doğanay yanımıza gelerek havaya ateş etmemiz emrini verdi. Emri uygulamadık. Daha sonra polisler yanımıza gelerek yolu açtı ve bizim kışlaya girmemizi sağladı."

        Tutuksuz yargılanan Uzman Çavuş Mehmet Ali Seki de darbe girişimin yaşandığı 15 Temmuz gecesi öncesinde tugayda terör saldırısı olabileceği şeklinde konuşmalar duyduğunu belirtti. Darbe girişimi gecesini anlatan Seki, şunları ifade etti:

        "Kışlada GZBT'ler hazır bekliyordu. Bizi mangalara dağıttılar. Araçlara bindik. Bize boş şarjör dağıttılar. Daha öncesinden terör saldırısı olacağı söyleniyordu. Kışladan çıkarak karakolun olduğu bölgeye geldik. Aracı kaldırıma alarak beklemeye başladık. İl Emniyet Müdürlüğünün bulunduğu sokaktan halk bize doğru gelmeye başladı. Kalabalıktan bazıları 'siz kime hizmet ediyorsunuz, kışlanıza dönün' şeklinde tepki gösteriyordu. Muslih İpekliler, geldi ve vatandaşları sakinleştirmeye çalışıyordu. Muslih, GZPT'yi ileriye aldırdı. Daha sonra yaşlı bir amca yanıma gelerek 'o silahla beni mi vurmaya geldin' dedi. Ben de öyle bir şeyin olmadığını söyledim. Daha sonra Hüseyin Yüzbaşı uçaksavarları söktürerek silahları bıraktırdı. Kışlaya geri döndüğümüzde ise Nihat Yarbay bize 'niye geri dönüyorsunuz, görev yerlerinize gidin' diye sert bir şekilde söylemlerde bulunuyordu. Emirleri uygulamadan kışlaya girdik."

        Duruşmada, tutuksuz yargılanan Ramazan Tosun, Fahrettin İnce, Emre Ceylan, Engin Okur, Adnan Açıkgöz, Halil Başkara, Güray Ali Ünal da savunmalarını yaptı.

        Sanık savunmalarının tamamlandığı duruşma, tanıkların dinlenmesiyle devam ediyor. (AA)

        HATAY'DA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Hatay merkezli 3 ilde eş zamanlı düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 8 kamu görevlisinden 5'i tutuklandı.

        Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında, 26 Nisan'da Hatay, Adana ve Erzurum'da gerçekleştirilen operasyonda, daha önce memurluktan ihraç edilen 8 kişi 'ByLock' kullandıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanıp mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 5'i tutuklanırken, 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        TARSUS'TA 29 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Mersin'in Tarsus ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 29 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda bir dönem Bahar Koleji'nde çalışan ve öğretmenlik yaptığı öğrenilen 29 kişi gözaltına alındı.

        29 şüphelinin emniyetteki sorgulamasının devam ettiği belirtildi. (IHA)

        SAMSUN'DAKİ FETÖ DAVASI

        Samsun'un Ladik ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 2'si tutuklu 8 eski emniyet mensubunun yargılanmasına başlandı.

        Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçlamalarıyla tutuklu yargılanan eski komiser A.Ö. ve R.Y'nin yanı sıra 6 tutuksuz sanık ile avukatları katıldı.

        Duruşmada tanık olarak ifade veren adı açıklanmayan polis memuru, A.Ö'nün, "Bana yetki verilse Menzil grubu ve AK Parti'lilere hesap soracağım, her şeyi paralel mi yapıyor?" dediğini duyduğunu anlattı.

        Komiserlerin hep birlikte polis lokalinde otururken televizyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı gördüklerinde "Televizyonu kapatın ya da sesini kısın" dediklerini belirten polis memuru, "Bizi lokalden dışarı çıkarıyorlardı. Karakola her gün Zaman gazetesi geliyordu ancak kimin abone olduğunu bilmiyorduk." ifadesini kullandı.

        Tanık olarak dinlenen başka bir polis memuru da R.Y'nin, "Darbe olursa, asker gelirse kimse direnmesin, yapacak bir şey yok" dediğini polis arkadaşlarından duyduğunu kaydetti.

        Sanıklar ise savunmalarında haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

        Cumhuriyet savcısı, sanıkların örgütün kriptolu haberleşme uygulaması "ByLock" kullanıp kullanmadıklarının tespiti ile dosya kapsamındaki suç vasfını da göz önünde bulundurarak tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

        Mahkemeye heyeti de tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. (AA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA GÖZALTINA ALINAN 8 KİŞİDEN BİRİ TUTUKLANDI

        Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 şüpheliden biri tutuklandı.

        Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 2'si öğretmen, 6'sı adliye çalışanı 8 şüpheli gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden bir öğretmen tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        İSTANBUL'DA 92 POLİSİN "BYLOCK" DAVASI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) şifreli haberleşme programı “ByLock”u kullandıkları iddiasıyla tutuklanan aralarında eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 80’i tutuklu 12’si firari 92 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması başladı.

        İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları karşısında yapılan binadaki salonda görülen duruşmada, 80 tutuklu sanık ve avukatı katıldı.

        Duruşmada, tutuklu sanıklar ifade veriyor.

        İDDİANAMEDEN

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’nün haberleşme programı “ByLock”u kullandığı gerekçesiyle aralarında eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 80’i tutuklu 12’si firari toplam 92 sanık hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep ediliyor. ​(AA)

        UŞAK'TA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Geçen hafta Ankara merkezli 81 ilde FETÖ/PDY yönelik yapılan operasyon kapsamında Uşak'tan gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında FETÖ'nün sözde mahrem yapılanmasına ilişkin olarak 81 ilde eş zamanlı olarak başlayan operasyon neticesinde Uşak'ta gözaltına alınan 5 kişi önce sağlık kontrolünden geçirildi akabinde adliyeye sevk edildi.

        Adliyeye sevk edilen 5 kişi "Terör örgütüne üye olmak ve yardım etmek" suçlarından tutuklandı. (IHA)

        ORDU'DA ADLİYEYE SEVK EDİLEN 13 ŞÜPHELİDEN 5'İ TUTUKLANDI

        Ordu merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun ardından adliyeye sevk edilen 13 şüpheliden 5'i tutuklandı.

        Ordu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Ordu, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Ankara, Karaman ve İzmir'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları öne sürülen zanlılardan 5'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 8'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Soruşturma kapsamında 8 şüphelinin arandığı öğrenildi. (AA)

        KONYA MERKEZLİ 23 İLDEKİ FETÖ OPERASYONU

        Konya merkezli 23 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 31 şüpheliden 9u tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, haklarında yakalama kararı bulunan şüphelilerden birini daha yakalamasıyla gözaltı sayısı 31e yükseldi

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 9u tutuklandı, 22si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin çoğunun etkin pişmanlık yasasından faydalanmak istediği öğrenildi.

        Konya merkezli 23 ilde FETÖ/PDYye yönelik 20 Nisanda gerçekleştirilen operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkarılan, örgütün sözde üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 85 kişiden 30u gözaltına alınmış, şüphelilerden 16sının, aynı suç kapsamında tutuklu oldukları öğrenilmişti. (AA)

        FETÖ SORUŞTURMASINDA ESKİ ALBAY TUTUKLANDI

        Ankara’daki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen iki eski albaydan biri tutuklandı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan iki eski albay, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesine getirildi.

        Savcılıkça nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Murat A. tutuklandı, M.B. ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

        Zanlıların daha önce askeri ataşelik görevinde bulundukları öğrenildi. (AA)

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SUİKAST GİRİŞİMİ DAVASI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin üçü firari, 44ü tutuklu 47 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

        Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesince, adliye binasındaki salonların fiziki yetersizliği nedeniyle Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının konferans salonunda görülen duruşmaya tutuklu sanıklar, geniş güvenlik önlemleri eşliğinde getirildi. Binanın bahçe kısmında araçlardan indirilen sanıklar, jandarmalar tarafından duruşma salonuna alındı. Salonda sanıkların yakınları ve taraf avukatları da hazır bulundu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğanın da aralarında olduğu 25 kişi ile Milli Savunma Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünün de müdahillik talebi kabul edilen davanın ikinci duruşması 28 Nisanda verilen aranın ardından yeniden başladı.

        Duruşmanın bugünkü kısmında tarafların deliller ve talepleriyle ilgili beyanlarını alacak mahkeme heyetinin ara kararını açıklaması bekleniyor.

        İkinci duruşmanın ilk 5 gününde 18 tanık dinlenmişti.

        İDDİANAME

        FETÖ elebaşı Fetullah Gülenin bir numaralı şüpheli olduğu iddianamede, sanıkların, "Cumhurbaşkanına suikast", "anayasayı ihlal", "yasama organına karşı suç", "hükümete karşı suç", "silahlı terör örgütü yöneticisi olma", "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme", "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs etme", "kasten öldürmeye teşebbüs", "zincirleme şekilde cebir ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama", "zincirleme şekilde silahla tehdit", "Cumhurbaşkanına hakaret", "zincirleme şekilde kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret", "kamu malına zarar verme", "mala zarar verme", "nitelikli olarak konut dokunulmazlığının ihlali" ve "nitelikli yağma" suçlarından cezalandırılmaları isteniyor.

        Saldırıyı gerçekleştiren FETÖnün suikast timindeki biri firari 37 eski asker için en az altışar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talep ediliyor. (AA)

        TEKİRDAĞ'DA FETÖ'NÜN "ÖĞRETMEN YAPILANMASI" İDDİANAMESİ

        Tekirdağ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "öğretmen yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında örgüte üye oldukları ve örgüt adına faaliyette bulundukları iddia edilen 19 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün "öğretmen yapılanmasına" yönelik soruşturma tamamlandı.

        Savcılık tarafından 7'si tutuklu 19 sanığın "terör örgütüne üye olmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçundan ayrı ayrı 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle iddianame hazırlandı.

        Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianame, incelemenin ardından kabul edildi. (AA)

        REKLAM

        ÇANKIRI'DA FETÖ'NÜN MAHREM İMAMLARI TUTUKLANDI

        Çankırı'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve emniyetin "mahrem imamları" oldukları iddia edilen 6 şüpheli tutuklandı.

        Adalet Bakanlığı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün Emniyet Teşkilatı içerisindeki mahrem yapılanmasına yönelik Çankırı Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 6 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Çankırı Emniyet Teşkilatının farklı birimlerinin "mahrem imamları" oldukları iddiasıyla suçlanan zanlılar M.H, B.A, Ş.K, H.A, B.E ve M.A çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Çankırı E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna götürüldü.

        REKLAM

        FETÖ'ye yönelik 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlar örgütün gizli arşivinin ele geçirilmesi sonucu başlamıştı. (IHA)

        KONYA'DA FETÖ İMAMLARINA OPERASYONDA 9 TUTUKLAMA

        Konya merkezli 23 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan aralarında 'örgüt imamlarının' da bulunduğu öne sürülen 31 kişiden 9'u çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 22 şüpheli serbest bırakıldı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 15 Temmuz darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında daha önceden 6 etapta gözaltına alınan 285 şüphelinin ifadeleri ve polisin çalışmaları sonunda; örgütün üst düzey yönetiminde il, ilçe imamı, büyük, 'küçük bölge imamı', 'ünite imamı', 'bölge talebe mesulü', 'şehir dışı talebe mesulü', 'arama tarama mesulü', 'bölge muhasebecisi', 'eyalet mesulü', 'eyalet muhacir mesulü', 'mütevelli grubu sohbet hocası', 'ser rehber' gibi pozisyonlarda görev aldığı belirlenen 85 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. 20 Nisan da 23 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda 31 kişi gözaltına alındı.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamalanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 9'u çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 22 şüpheli adli kontrol ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ