Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Günlük Hava Durumu - İstanbul'da yağmur ne zaman duracak?

        İstanbul'da gece saatlerinde başlayan yağış sabah etkisini artırdı. Çok şiddetli bastıran yağış İstanbul'un pek çok noktasında sele neden oldu. Yağışla birlikte fırtına da etkili oldu. Yağış nedeniyle İstanbul Metrosu ve metrobüs yollarında su baskınları yaşandı, E-5'te trafik durma noktasına geldi. AKOM'dan ve İstanbul Valiliği'nden de İstanbullulara çok önemli uyarılar geldi. Meteoroloji'den Tekirdağ ve Kırklareli için de şiddetli yağış uyarısı geldi. Başbakan Binali Yıldırım, "Olay bir afet, can kaybı yok" açıklamasında bulundu. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, yağışların Çarşamba akşamına kadar süreceğini söyledi.

        15:00'TEN İTİBAREN ETKİSİNİ AZALTACAK

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da yağışın saat 15.00'ten itibaren etkisini azaltacağını açıkladı.Temmuz ayının tamamında ortalama 32,5 kg yağış alan İstanbul'da sadece bugün, hem de günün ilk yarısında rekor miktarda yağmur yağdı. Bu son 32 yılın rekoru olarak kaydedildi.

        BAŞBAKAN: OLAY BİR AFET, CAN KAYBI YOK

        Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'daki yağış ve sel felaketi için "Olay bir afet, can kaybı yok, kontrol altında. Hasar için gereği yapılacak" açıklamasında bulundu. İstanbul'daki yağışın büyük, beklenmeyen çok aşırı bir yağış olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları ifade etti:

        "Normal mevsim düzeylerinin, ortalamalarının çok çok üzerinde bir yağış. Ama belediye ve valilik iyi bir işbirliği içerisinde işi, krizi yönetiyor. Ana arterlerde bazı su birikintileri falan var. Araç trafiğine kısıtlama getirdiler. Olay kontrol altında. Şu ana kadar rapor edilen can kaybı yok. Afet düzeyinde bir iş. Kısa zamanda anormal bir yağış düşüşü böyle bir durumu ortaya çıkardı. Doğacak hasarlarla ilgili gereken de yapılacak."

        İSTANBUL'A 1 YILLIK YAĞIŞIN 4'TE BİRİ SON 12 SAATTE YAĞDI

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İstanbul'da 1 yılda yağan yağmurun dörtte birinin son 12 saatte yağdığı belirtildi. Yağışların çarşamba akşamına kadar sürmesi bekleniyor.

        BAKAN EROĞLU'NDAN UYARI

        Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, İstanbul'daki şiddetli yağışlarla ilgili olarak vatandaşlara, "Zaruret olmadıkça dışarı çıkmasınlar. Küçük arabalarla yollara çıkmasınlar, gidecekleri yerlere mümkünse toplu taşıma araçları ile gitsinler. Herhangi bir işi yoksa evde beklesin, eğer dere kenarında ise gerekirse başka yere taşınsın." uyarısında bulundu.

        VALİ ŞAHİN VE İBB BAŞKANI TOPBAŞ'TAN AÇIKLAMA

        İstanbul Valis Vasip Şahin'den açıklama:

        Yağış akşama kadar sürecek, belediyenin bütün ihbar hatları açık. Metro ve tramvay seferlerimizde bir aksama yok. Avrasya Tüneli'nde Yenikapı ve Samatya alt geçitlerindeki su birikintileri nedeniyle tek taraflı olarak ulaşıma durduruldu.

        İBB Başkanı Kadir Topbaş'tan açıklama:

        Bundan daha az yağışlarda çok daha fazla tıkanmalar olurdu. Yurttaşlarımızın da yardımcı olması lazım. Trafiğe çıkmazlarsa daha rahat bir yaşam sürebiliriz. Öğleden sonra daha ciddi bir yağmur beklenmekte. Toprak suya doydu, öğleden sonra dikkatli olunmalı. Benzer olaylar dünyanın pek çok yerinde yaşandı. Dikkatli olursak sıkıntısız atlatırız. Çok şükür İstanbul'da can kaybı olmadı. Bir saatte metrekareye 65-110 kilogram yağış düştü.

        ULAŞTIRMA BAKANI: BU BİR AFETTİR, ZARAR KARŞILANACAK

        Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, "Bu bir afettir, ulaşılamayan nokta yok. Hasar tespit edilince zarar karşılanacak" dedi.Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da, herhangi bir can kaybı yaşanmadığını açıkladı.

        ÇALIŞAN METRO HATLARI

        METREKAREYE 65 KİLOGRAM YAĞIŞ

        AKOM'dan yapılan açıklamada metrekareye 65 kilogram yağış düştüğü belirtildi.

        VATANDAŞLAR BOTLA KURTARILDI

        İstanbul'da yağışın en fazla etkili olduğu yerlerden olan Silivri'de mahsur kalan vatandaşlar botlarla kurtarıldı.

        İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI

        Yağış nedeniyle trafik durma noktasına geldi. Yollarda meydana gelen su birikintisi nedeniyle araçlar ilerleyemezken, bir çok araç yolda kaldı. Şehrin ana arterlerinde trafik tıkanırken, toplu taşımda da kent genelinde aksama yaşanıyor. Şehirde birçok kavşak ve viyadük sular altında kalırken, aşırı yağış nedeniyle trafikte seyretmeye çalışan bazı metrobüslerin içine su doldu, kimi metro, metrobüs, duraklarını su bastı. Bu arada kentte hava ulaşımında da aksamalar yaşanıyor.

        İSTANBUL METROSU'NDA SU BASKINI

        YAĞIŞ ETKİSİNİ ARTIRACAK

        Yağışın öğlen saatlerine doğru kent genelinde etkisini artırması ve akşam saatlerine kadar fırtına eşliğinde devam etmesi ve metrekareye 30 ila 65 kilogram yağışın düşmesinin beklendiği bildirildi.

        YAĞIŞ HAVA TRAFİĞİNİ DE OLUMSUZ ETKİLEDİ

        Habertürk Haber Merkezi'nden Gökhan Artan'ın haberine göre; İstanbul'da etkili olan gök gürültülü sağanak yağış, hava trafiğini de alt üst etti. Pilotlar, kötü hava koşullarını içinde barındıran elektrik yüklü bulutlara yakalanmamak için Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaşma yapamayınca uzun süre havada tur atmak zorunda kaldı. İniş yapacak bazı uçaklar başka meydanlara yönlendirildi. Havada tur atmaktan dolayı uçaklar yakıt kritiğine girdi.Uçaklarda rötarlar meydana gelirken iniş ve kalkış pistleri de değiştirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ