Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ali Dinçer komada

        Bir süre önce karaciğer nakli yapılan TBMM Başkanvekili ve CHP Milletvekili Ali Dinçer’in durumu ağırlaştığı bildirildi. İbni Sina Hastanesi’ne kaldırılan Dinçer'in kalbi iki kez durdu ve komuda olduğu bildirildi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ali Dinçer’in sağlık durumu hakkında kardeşi Tahir Dinçer’den bilgi aldı.

        Uzun süre lenf kanseri tedavisi gören Ali Dinçer, tedavi sürecinde karaciğerlerinin yetersiz kalması nedeniyle sarılık hastalığına tutulmuştu.

        Baykal, Dinçer'in sağlık durumuyla ilgili olarak, '' Kendisi için yapabileceğimiz tek şey dua etmek ve yaşam mücadelesinden başarıyla çıkmasını dilemek'' dedi.

        SOLUNUM DESTEK ÜNİTESİNE BAĞLI Baykal, ziyaretinin ardından Başhekim Prof. Dr. Murat Akal ile birlikte açıklamalarda bulundu. Dinçer'in bir süredir sağlık sorunlarıyla boğuştuğunu belirten Baykal, Dinçer'in ilk olarak lenfoma ile savaştığını, ardından da karaciğerinin değiştirildiğini anımsattı. Baykal, bunların yarattığı durumlar ve kullandığı ilaçların, Dinçer'in vücudunun direnç düzeyini ciddi ölçüde etkilediğini ifade ederek, ''Şimdi, yeni kritik bir noktada bulunuyor'' dedi.Baykal, şunları kaydetti:

        ''Kritik bir konumda olduğunu doktorlarımız ifade etti. Şu anda bilinci kapalı. Hepimiz bir an önce bu durumu da aşmak için dua ediyoruz. Gerekli her türlü tıbbi destek, Ankara üniversitesi'nin geniş olanakları içinde seferber edilmiş durumda. Tıbbın olanakları en iyi şekilde kullanılıyor. O da büyük bir yaşam mücadelesi içinde ta başından beri bunu getiriyordu. Umut ediyoruz, diliyoruz bu sorunu da inşallah aşacak. Her şey yapılıyor, inşallah sağlığını kazanacak. Kendisi için yapabileceğimiz tek şey, dua etmek ve yaşam mücadelesinden başarıyla çıkmasını dilemek.''

        Başhekim Prof. Dr. Murat Akal ise bir gazetecinin, Dinçer'in bitkisel hayatta olup olmadığını sorması üzerine, ''Bitkisel yaşamda demek doğru değil. Beyin fonksiyonları yerinde. Sadece solunum destek makinesine bağlı. Dışarıdan ilaçlarla tansiyonu normal seviyelerde tutulmaya çalışılıyor. Septik şok dediğimiz durum hakim'' dedi.

        Akal, Dinçer'in enfeksiyona bağlı olarak hastaneye kaldırıldığını vurguladı. Öte yandan Baykal, Ali Dinçer'in eşi sanatçı Yıldız İbrahimova'yı ziyaretinde, İbrahimova'nın kendisine, ''Sabah Ali Dinçer'in yanına giderek kulağına şarkılar fısıldadığını'' söylediğini aktardı.

        CHP Bursa milletvekili Ali Dinçer, uzun süren kanser ve sarılık tedavilerinin ardından Ankara'da önemli bir ameliyat geçirdi. Sarılık tedavisi kapsamında karaciğer yetmezliği sorununu çözmek için karaciğer nakli kararı alan İbni Sina Hastanesi doktorları, aranan uygun karaciğerin İstanbul'da bulunması üzerine harekete geçti. Dinçer, uygun karaciğerin uçakla Ankara'ya getirilmesinin ardından ameliyata alındı. Ankara belediye başkanlığı ve devlet bakanlığı yapan Ali Dinçer, halen TBMM başkan vekili olarak görev yapıyor. CHP Bursa Milletvekili Dinçer, yaklaşık 2 yıllık lenf kanseri tedavisinin ardından, bir süredir sarılık tedavisi görüyordu.

        CHP Bursa Milletvekili Ali Dinçer Kimdir?

        Ali Dinçer, 1945 yılında Bulgaristan'ın Razgrad şehrinde doğdu. ODTÜ Mühendislik Fakültesini bitirdi. Endüstri Mühendisi. Ankara eski Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. Ankara Milletvekilliği ve Devlet Bakanlığı yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ