Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şırnak'a gönüllü gitmişti

        ŞIRNAK’ın Gülçükonak İlçesi’nde PKK’lıların yola döşediği mayını uzaktan kumandayla patlatması sonucu, Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu ve er Hasan Güreşen’le birlikte şehit olan Yarbay Melih Gülova’nın Manisa’daki evine ateş düştü. Bursalı olan 43 yaşındaki Yarbay Gülova, üç kez doğu hizmetine gitti. Teğmenliğinde Ağrı’da görev yapan Gülova, oradan Manisa 1’inci Piyade Eğitim Tugayı’na tayin oldu. Yüzbaşı rütbesindeyken ikinci kez doğu görevini Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nde yaptı, ardından Balıkesir’in Edremit İlçesi’ne tayin edildi. Edremit’in ardından da tekrar Manisa’ya tayini çıkan ve 1’inci Piyade Eğitim Tugayı’nda göreve başlayar Yarbay Gülova, Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde görev yapan ve 6 ay önce Yardımcı Doçent olan öğretim üyesi 37 yaşındaki Asena Gülova ile 10 yıl önce evlendi. Çiftin mutlu birlikteliklerinden tek çocukları Naz dünyaya geldi.

        AİLE MANİSA’DA

        Bir yıl önce, Yarbay Melih Gülova’ya üçüncü doğu görevi çıktı. Şehit Yarbay Gülova, terörle mücadelede en kritik bölgelerden biri olan Şırnak’ı, gitmek istediği yerler arasında ilk sırada tercih etti. İsteği uygun görülünce, iki yıl kalacağı Şırnak’ta, yaklaşık bir yıl önce göreve başladı. Celal Bayar Üniversitesi’nde görev yapan eşi Yrd. Doç. Dr. Asena Gülova ile kızı Naz ise Manisa’da kaldı. Şırnak’ta görev yaparken üç ay önce omzundan rahatsızlanan Yarbay Melih Gülova, Ankara’da Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) tedavi gördü. 3 hafta önce de Manisa’ya gelip 5 gün kaldıktan sonra Şırnak’a görevinin başına döndü.

        KARDEŞİ SUBAY

        Şehit Yarbay Melih Gülova’nın, babasının ikinci evliliğinden olan kardeşinin de subay olduğu belirtildi. Kardeşi Yüzbaşı Selçuk Gülova’nın Çanakkale’de görev yaptığı kaydedildi. İki kardeşin daha önce, aynı anda Manisa’daki birlikte birlikte görev yaptıkları da ortaya çıktı.

        ÇİFTÇİ ÖNDERİ

        Örnek asker ve örnek eş

        Şehit Yarbay Melih Gülova disiplinli bir asker, iyi bir eş ve müşfik bir babaydı. Terör mücadelesindeki başarılarının yanında, sivil yaşamda sosyal yönü öne çıkar, bulunduğu ortamlarda çok kolay sıcak ilişkiler kurardı. Asker olarak dağlarda güç koşullara kolayca başedebilir, gerektiğinde tam bir salon beyefendisi olurdu. Şehit Yarbay Gülova, Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan eşi Yard. Doç. Dr. Asena Gülova ile düğünlerde, toplantılarda sık sık piste çıkıp dans ederdi. Yakınları ve arkadaşları şehit Yarbay Gülova için ’insan ve doğa aşığı’ diyordu.

        Dağlar öksüz Naz’ı yetim

        Şırnak’ta hainlerin mayınlı tuzağında şehit düşen Yarbay Melih Gülova, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör mücadelesinde görev alan seçkin subaylarından biriydi. Şehit Yarbay Gülova, İran sınırından Irak sınırına kadar dağlarda teröristlerle amansız mücadeleye girmişti. Üsteğmen ve yüzbaşı rütbesindeyken sarp dağlarda terörist kovalayan Yarbay Melih Gülova’nın o günlerinden bu fotoğraf anı olarak kaldı.

        KIZI BİLMİYOR

        Yrd. Doç. Dr. Asena Gülova, eşinin şehit olduğunu dün gece, haftasonu tatilini geçirmek için kızı Naz’la birlikte gittiği, Foça’daki askeri kampta öğrendi. Manisa’dan gelen ve Foça’daki Jandarma ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli askerlerden oluşan bir heyet, sağlık ekibinin de hazır bulunduğu ortamda Yrd. Doç. Dr. Asena Gülova’ya acı haberi verdi. Eşinin şehit olduğunu duyunca baygınlık geçirip rahatsızlanan Yrd. Doç. Dr. Asena Gülova, Foça Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Bir süre burada kontrol altında tutulan Yrd. Doç. Dr. Asena Gülova, gece askeri ambulansla Manisa’daki annesinin evine getirildi, başında bir dahiliye uzmanı, psikiyatr ve bir hemşire ile sağlık memuru da hazır bekletildi. Foça’dan Manisa’ya getirilen ve gece uyuyan Naz’a, babasının şehit olduğu söylenmedi. Naz’ın olaydan olumsuz etkilenmemesi için bugün bakıcısına gönderileceği, babasının şehit olduğunun ne zaman ve nasıl söyleneceğinin psikologların görüşü doğrultusunda kararlaştırılacağı belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ