Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Mesut Yılmaz'a karşı, Mesut Yılmaz taktiği

        Murat Ongun'la Ana Haber'e bağlanan Halil Bakırcı olayın iç yüzünü anlattı.

        Halil Bakırcı, Murat Ongun'un sorduğu "Rize'de hakikaten 30 tane Mesut Yılmaz var mı?" sorusuna şu cevabı verdi. VİDEO İÇİN TIKLAYIN

        Rize'de belki de 30'dan daha fazla Mesut Yılmaz var. Tabi eski Başbakan'ımızın ismi Sayın Ahmet Mesut Yılmaz ama 30'u aşkın milletvekili olabilecek konumda aynı isimde insan bulunmakta. Ahmet mesut yılmaz fazla yok zaten 1 ve ya 2 tane vardır. Mesut Bey 1983'ten sonra siyasi arenaya çıkınca soyadı "Yılmaz" olanlardan çocuklarına Mesut ismi verenler çok fazla oldu. Benimde bir yeğenimin ismi Mesut'tur tabi Mesut Bakırcı'dır. Babasının Mesut Yılmaz'a hayranlığı vardı bu sebepten Mesut koydu.

        Halil Bakırcı, Murat Ongun'un sorduğu "Bu fikir nereden geldi aklınıza?" sorusuna ise şu cevabı verdi.

        Bu fikir aramızda sohbet ederken ortaya çıktı. Böyle bir şey olur mu? Olsa nasıl olur? Böyle bir şeyi hayata geçirsek ne derler? diye düşünüyorduk. Fakat siyasi olarak pek etik bulmadığımız bir fikir oldu. Bizim de içimize sinmeyen bir durumdu. Sadece benim gündeme taşıdığım bir fikir olarak arkadaşlarla tartıştığımız bir konu oldu. Sonra siyasette etik olmayacağı için vazgeçtik bundan. Değerli gazetecimizde köşesinde yazdı bunu. Yani bu sadece sohbet anlamında yaptığımız bir sohbet değildi.

        Benim sonradan öğrendiğim yani bizim heberimiz dışında gidenler olmuş. Onlarıda Ahmet Mesut Yılmaz'ı sevenler durdurmuş. Biz bu işi birebir sahneye koymadık ama istesek konulabilecek bir konumdaydı.

        Murat Ongun'un sorduğu "Rize'de AKP olarak Mesut Yılmaz'dan bir tedirginliğiniz var mı?" sorusuna ise şu cevap geldi.

        Zaten tedirginliğimiz olmadığı için böyle bir yola gidilmemiştir. Genel merkezimiz de bu düşüncede ve benim şahsi düşüncemde hepimiz siyasetin içince bulunuyoruz. Siyasetin yeri seçim meydanıdır ayak oyunları olmamalı kanaati genel merkezimizde hakimdir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ