Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Elektrik Santrali'den Sanayi ve Sanat Müzesi

        Egemen Bağış, Haliç kıyısındaki Silahtarağa Elektrik Santralinin, Sanayi ve Sanat Müzesi olarak Temmuz ayında açılacağını bildirdi.

        Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliğince, Eminönü turizmini değerlendirmek amacıyla Yaşmak Sultan Otelinde düzenlenen toplantıda, turizme katkılarından dolayı AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış'a plaket verildi.

        Toplantıda konuşan Bağış, üç imparatorluğa başkentlik yapmış, farklı medeniyet, kültür ve inançların barış içinde yaşadığı ender bir kent olan İstanbul'un, turizmden hak ettiği payı almadığını söyledi.

        Turizmde İstanbul'dan çok daha büyük paya sahip olan Prag'da hizmet kalitesinin buranın çok gerisinde olduğunu dile getiren Bağış, biraz daha demokrasi ve tanıtımla turizmin daha da gelişeceğini kaydetti.

        İstanbul'da turizmin gelişmesi için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Bağış, İstanbul Modern'in kuruluşu aşamasında kimsenin bu müzeye ilgi olacağına inanmadığını, ancak bugün müzenin 1.5 yılda 1.5 milyon ziyaretçi aldığını söyledi.

        Bağış, İstanbul'da yeni bir müzenin daha açılacağını dile getirerek, ''Kent çok daha modern ve büyük bir müzeye kavuşacak. Haliç'in kıyısındaki Silahtarağa Elektrik Santrali, Bilgi Üniversitesi tarafından Sanayi ve Sanat Müzesi haline getirildi. Temmuz ayında açılışı yapılacak ve İstanbul'un yeni göz bebeklerinden biri olacak'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ