Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Erdoğan’ın yeni ‘A’ takımı

        Başbakanlık’taki kurmaylarından birçoğu milletvekili aday adaylığı için istifa eden Başbakan Erdoğan kendisine yeni bir “Beyin” takımı kurdu. Yeni “A” takımının en önemli özelliklerinden biri aralarına bir de kadın katılacak olması. İsmi sır gibi saklanan “kadın”, Başbakan’ın konuşmalarını hazırlayan ekipte yer alacak.

        Bülent AYDEMİR / ANKARA

        BAŞBAKANLIK’ta en yakınındaki kilit isimler 12 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olabilmek için istifa edince Başbakan Tayyip Erdoğan, kendisi için yeni bir A takımı kurdu. Yeni ekiple birlikte Başbakan Erdoğan’ın konuşma metinlerine de kadın eli değecek. Yalçın Akdoğan’ın ayrılması ve Aydın Ünal’ın yerine getirilmesinin ardından konuşma ekibinin başına geçen Yahya Düzenli bundan böyle Başbakan Erdoğan’ın tüm konuşma metinlerinden sorumlu olacak ve geniş bir genç ekibe başkanlık edecek. Kadın üye de Düzenli’nin başkanlık ettiği bu ekibe katılacak. Başbakan Erdoğan’ın oluşturduğu bu yeni ekip artık en yakınında yer alacak, tüm görüşmelerine katılacak ve hatta sırlarını paylaşacak.

        1) Özel kalem müdür yardımcısı

        MUSTAFA VARANK: Yurt dışında eğitim gören, iki yabancı dil bilen ve daha önce Başbakan Erdoğan’ın danışmanı olan Mustafa Varank, Çağatay Kılıç’ın yerine özel kalem müdür yardımcısı olarak görev yapacak. Başbakan Erdoğan’ın adeta gölgesi olan Varank, talepleri not alıyor, konuşma notlarını, özel telefonunu taşıyıp, görüşmelerini organize ediyor.

        2) Danışman (Dış politika)

        İBRAHİM KALIN: Danışman ekibine iki yıl önce katılan İbrahim Kalın, Kamu Diplomasisi ekibinin başında idi. Başbakan Erdoğan’ın tüm yurt dışı gezilerine katılan İbrahim Kalın, bundan böyle yakın ekipte dış politikadan sorumlu danışman olarak çalışacak.

        3) Başdanışman Özel kalem müdür yardımcısı (Dış politika)

        FUAT TANLAY: Büyükelçi Tanlay dış politikadan sorumlu Başdanışman. Tanlay, Başbakan Erdoğan’ın tüm telefon görüşmeleri, yabancı konuklarla yaptığı görüşmelere tanıklık ediyor. Tanlay bir süredir yoğun dış politika gündemi nedeniyle Başbakan’ın yurt içi gezilerine de refakat ediyor.

        4) Çeşnicibaşı

        HÜSEYİN YAĞAN: Başbakan Erdoğan’ın çeşnicibaşısı. Erdoğan’ın tüm yurt içi ve yurt dışı seyahatlerine katılıyor. Başbakan’ın yediği, içtiği her şeyden sorumlu. Başbakan Erdoğan’ın gıda güvenliğini sağlıyor.

        5) Danışman (Medyadan sorumlu)

        LÜTFULLAH GÖKTAŞ: Başbakan Erdoğan’ın göreve gelmesinden itibaren sürekli ekibinde bulunan Nabi Avcı’nın ayrılmasının ardından Lütfullah Göktaş, Başbakan Erdoğan’ın medyadan sorumlu danışmanı olarak iletişimle ilgili tüm işleri organize ediyor. Göktaş’a bağlı olarak İstanbul ve Ankara’da kalabalık bir basın ekibi görev yapıyor.

        6) Vakanüvis

        AYDIN ÜNAL: Yalçın Akdoğan’ın ayrılmasının ardından daha önce Başbakan Erdoğan’ın konuşma metinlerini yazan Aydın Ünal, vaka-i nüvis olarak atandı. Ünal, Başbakan Erdoğan’ın yurt içi ve yurt dışı tüm görüşmelerine katılarak an be an tarihe tanıklık ediyor ve bunları notlar haline getiriyor.

        7) Özel danışman

        MÜCAHİT ARSLAN: Başbakan Erdoğan’ın özel danışmanı. Uzun yıllar Erdoğan’la kader birliği yapan Arslan, en istikrarlı isimlerden biri. Sorun çözme yeteneği ve organizasyon başarısının yanı sıra, olaylar karşısında soğukkanlılığı ve ketumluğu nedeniyle büyük saygı görüyor.

        8) Koruma müdürü

        ZEKİ BULUT: Sürekli Başbakan Erdoğan’ın yanında; adeta gölgesi. Koruma zincirinde Başbakan Erdoğan’a en yakın mesafede olan isim; yakın korumaların ekip amiri. Başbakan Erdoğan kürsüde konuşurken bile bir-iki adım mesafede duruyor

        9) Özel kalem müdürü

        HASAN DOĞAN: Başbakan Erdoğan’ın Başbakanlık’taki özel kalem müdürü. Tüm randevu ve görüşmelerini ayarlıyor. Ekibin içinden yetişen Doğan, yurt dışında eğitimini tamamladıktan sonra Hikmet Bulduk’un yerine atanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ