Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bekaroğlu Başbakan'a yüklendi: "Kölelik düzenine hizmet ediyor"

        Bekaroğlu, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneğinde düzenlediği basın toplantısında, 12 Haziran'da yapılacak seçimde 81 ilde adaylarının olduğunu belirtti.

        Bekaroğlu, ''Seçim, demokratikleşmenin bayramıdır. Ancak Türkiye'de göstermelik demokrasi var. Seçimler eşit ve demokratik olmuyor. 12 Eylül cuntası devam ediyor. Siyasette yüzde 10 barajı ve genel başkanların, milletvekili adaylarını belirlediği bir yapı var. Harcadığınız para kadar siyaset yapabiliyorsunuz. Mecliste görünen 3 parti 400 milyon lira para aldı. Türkiye'de asimetrik bir seçim yapılıyor'' dedi.

        YSK'nın bağımsız adayların adaylıklarının iptali konusundaki tavrının doğru almadığını savunan Bekaroğlu, ''Bu tür kararlar, sonuçları düşünülerek alınmalı. İlle de bir kişinin ölmesi gerekmiyor. YSK kararını geri aldı. Böyle devam etseydi gerilim sürerdi. İyi ki YSK geri adım attı'' diye konuştu.

        Bekaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2023'ü serap olarak gösterdiğini iddia ederek, şunları kaydetti:

        ''Bir emekli 800 lira maaş alıyor. Başbakan, iktidara geldiklerinde milli gelirin 2 bin 300 dolar olduğunu, şimdi ise 10 bin 700 dolar olduğunu söylüyor. Ama Türkiye'de nüfusun yüzde 87.8'i açlık seviyesinde. Başbakanın dediği yüzde 12'lere geliyor. Onlar da zaten kendi yandaşları. Sayın Erdoğan kölelik düzenine hizmet etmeye devam ediyor. Biz siyasette bu düzeni değiştireceğiz.''

        Hiçbir siyasetçinin seçim beyannamesinde ÇAYKUR ile ilgili bir beyan olmadığını, ancak kendilerinin beyannamelerinde ÇAYKUR'un özelleşmeyeceğini söylediklerini dile getiren Bekaroğlu, ''ÇAYKUR, Türkiye'de örnek bir kuruluştur. ÇAYKUR'u kapatmak, sosyal devleti kapatmak demektir. Devlet insanlar var olduğu için kurulur'' diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ