Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Doğal afet değil idari felaket'

        GAZETE HABERTÜRK

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında hükümeti eleştirdi, İstanbul’da sel felaketinden doğanın, madenlerdeki patlamalardan işçilerin sorumlu gösterildiğini, deprem için “takdiri ilahi” denildiğini ancak emir verme yetkisi bulunan yöneticilerden hiçbirinin “şurada yanlış ya da eksik yaptık” demediğini söyledi.

        ‘HESAP SORULMALI’

        Depremin hükümetin beceriksizliğini bir kez daha gösterdiğini savunan Akkaya, “23 Ekim’de meydana gelen depremden tam18 gün sonra 5.6 gibi, hasarsız betonarme binaları yıkması beklenmeyen bir deprem sonucunda pek çok insanımız, yetkililerin görevlerini yapmamaları, ihmalkârlık göstermeleri ve halka yalan söylemeleri nedeniyle ailelerinden, sevenlerinden koparıldı ya da büyük acılara sevk edildi. Vatandaşlarımızın kullanımına müsaade edilmiş binaların yıkılması; doğal bir felaket değil, idari felakettir. Artık hesap sorulmalıdır” diye konuştu.

        Akkaya açıklamasında Başbakanlık Afet ve Acil DurumYönetimi Başkanlığı, Van Valisi Münir Karaloğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın her türlü çalışmanın yapıldığına ilişkin açıklamalarından örnekler verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ