Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal mezar ziyareti

        Mehmet Haberal, Yayla Mahallesi'ndeki çalışma ofisinden çıkarak ilk olarak Asri Mezarlık'taki şehitliğe geldi. Haberal, akrabası olduğu öğrenilen ve 1997'de şehit olan jandarma onbaşı Ecevit Bülent Şanal'ın babası Mehmet Şanal ve Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz tarafından karşılandı. Haberal, burada şehidin mezarı başında dua etti.

        Daha sonra annesi Medine ve babası Yaşar Haberal'ın mezarlarını da ziyaret eden Haberal, basın mensuplarından burada dua ederken görüntü almamalarını istedi.

        Haberal, mezarlık ziyareti sırasında kendisine taziyede bulunan bir vatandaşla konuşmasında, ''Milletvekili olduğum için basındaki arkadaşlarım beni takip ediyorlar. Burada siyasi herhangi bir şey söz konusu olamaz. İnsanın annesi ve babası hepimiz için çok kıymetlidir. Ben onlara hizmet yapamamanın üzüntüsü içerisinde, hiç olmazsa bu vecibelerimi yerine getireyim. Sizleri yorduğum için üzgünüm. İlginize teşekkür ediyorum. Sizleri yormak istemiyorum. Ülkemizin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Meclis Başkanı, Başbakan Yardımcıları ve hepsi taziyelerini bildirdiler. Hepsine teşekkür ediyorum, benim acımı paylaştıkları için. Hiç kimse böyle acılar yaşamasın'' dedi.

        Daha sonra çalışma ofisine geçen Haberal'ın yarın sabah Zonguldak'tan ayrılacağı bildirildi.

        İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, ikinci ''Ergenekon'' davası kapsamında tutuklu yargılanan CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'a annesinin cenaze törenine katılabilmesi için iki gün izin vermişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ