Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li İhsan Özkes'e göre Diyanet siyasetin bir parçası oldu

        CHP Milletvekili İhsan Özkes, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, kürtaj konusunda Diyanet'in siyasetin bir parçası olduğunu söyledi.

        Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Özkes, "10 yıllık AKP iktidarında kürtajla ilgili hiçbir açıklama yapmayan Diyanet, ne zaman ki Başbakan 'Her kürtaj bir Uludere'dir' dedi, siyasetin siparişiyle kürtaj açıklaması yaptı. Hem de Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın bulunduğu bir ortamda ve onun gölgesi altında bu açıklamayı yaptı. Diyanet Başkanı cübbesini çıkarsın siyasetini öyle yapsın." dedi.

        Kürtajın yasaklanması halinde merdiven altında ilkel metotlarla düşük yapmalarla enfeksiyon kapma gibi nedenlerle ölecek anne ve çocuğun vebaline iktidara destek veren diyanetin de ortak olacağını iddia eden Özkes, Diyanet İşleri Başkanı'nın kürtajla ilgili açıklamaları yaptığı gün hac fiyatlarının belirlendiğini söyledi.

        Kürtaj açıklaması yapan Diyanet İşleri Başkanı'nın, hac fiyatlarının gündem olmasını önlediğini söyleyen Özkes, "Hac ve umre pazarında 500 milyon euro var. Resmen kar amacı güden ve iktisadi bir teşebbüs haline gelen diyanetin bu pazardaki kazancının nereye harcandığı bilinmiyor. Her hacıdan en az 500-1000 euro arasında kar ediyor." şeklinde konuştu.

        Hacca gitmenin adeta şans oyunlarına döndüğünü iddia eden Özkes, "Yıllardır sıra bekleyip hacca gidemeyenlerin ölümleri veya gidemeyecek konuma düşmeleri halinde bunun vebali kimindir?" diye sordu.

        Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'in 'Diyanet laik olmamalı' açıklaması ile ilgili görüşleri sorulan Özkes, "Diyanet'i taşeron gibi gören AKP'dir, Diyanet'i tartışmaya açanda AKP'dir." cevabını verdi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ