Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu'na 'üslup' cevabı, başbakan erdoğan, kemal kılıçdaroğlu, üslup tartışması

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun üslup konusundaki açıklamaları için "Siz şu anda öğüt verme değil, öğüt alma makamındasınız" dedi.

        AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan 75. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendinden önceki iktidarların icraatlarına değinerek MHP'nin ve solun aslında konuşacağı bir şeyin olmadığını söyledi. Bunlar "Milleti inim inim inletti" diyen Erdoğan, teşkilatından bunun Anadolu'da herkese anlatılmasını istedi.

        "Köylünün, çiftçinin kimin yanında olduğu, bu 9,5 senede ortaya çıktı; biziz. Biz ayağa kaldırdık," diyen Erdoğan, popülizmi tercih etmediklerini ve gerçek neyse onu söylediklerini ifade etti. Memuru enflasyona ezdirmediklerini ve ezdirmeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, bunların görmemezlikten gelindiğini belirterek, şöyle devam etti: "Eğer bu ülke, bu devlet, bizden öncekilerin yönettiği gibi yönetilecek olursa, bunun altında benim memleketimin evladı ezilecek; enflasyonla ezilecek. Bu sıfırlar 1'in yanına boşuna konmadı geçmişte. Bir sıfır koyduları yetmedi, iki sıfır koydular yetmedi, dört, beş, altı sıfır koydular. Yoksa benim memur kardeşim kendisini bu yanına konulan sıfırlarla milyoner mi zannediyordu. Tam aksine cebindeki parayı modern hırsızlar çaldılar, o sıfırları koyarak."

        Erdoğan, "Biz bu paranın sahibi değiliz, emanetçiyiz. Eğer iyi yönetemezsek, yarın maaşı ödemeyen bir devlet oluruz; olmak istemiyoruz." dedi. "İsraf ekonomisini bir kenara koymalıyız, verim ekonomisini öne çıkarmalıyız." diyen Erdoğan, IMF canavarından Türkiye'yi kendilerinin kurtardıklarını ve önümüzdeki yıl nisan ayında borcun sıfırlanacağını vurguladı.

        CHP Genel Başkanının ekonomideki gelişmeleri küçümseyerek Yunanistan ekonomisinin Türkiye'den daha iyi olduğunu değerlendirdiğini belirten Erdoğan, "Suriye'nin Türkiye'den daha iyi olduğunu söyleyerek her alanda başarısız biri olduğunu ispat eden birisidir. Türkiye ekonomisi ile Yunanistan ekonomisini, Türkiye demokrasisi ile Suriye demokrasisini kıyaslamak, olsa olsa elifi görse mertek zanneden bir zihniyetin eseri olabilir. Dün çıkmış bize üslup dersi veriyor. Sizin siyasette ders verme makamına erişmeniz için daha çok ekmek, toz yutmanız lazım. Siz şu anda öğüt verme değil, öğüt alma makamındasınız," diye konuştu.

        Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 'çirkin' üslubunu belli bir seviyeye ulaştırmak için iki yıldır uğraştıklarını söyleyerek, "Hala o üslup değişmedi, düzelmedi. Allah var, kendisi siyaset üslubu noktasında zaman zaman AK Partiyi örnek alıyor. Bizim tarzımızı, üslubumuzu taklit etmeye çalışıyor; ama siyaset üslubu olarak AK Parti ekolünden ziyade, sayın Bahçeli'nin tarzına daha yakın olduğu gerçeğini de burada hatırlatmak durumundayım. Dost aco söyler, ama gerçeği söyler."

        Kılıçdaroğlu'nun, "Lafla peynir gemisi yürümez" dediğini hatırlatan Erdoğan, kendilerinin de tam onu söylediklerini belirterek, "Sadece lafla, söylemle, imaj çalışmasıyla demokrat olunmaz. Zor zamanda ne söylediğin, nasıl tutum takındığın, hangi somut adımı attığın önem taşır." diye konuştu.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ